ללמד משחק חדש

kobyshachar

New member
ללמד משחק חדש

כולנו מכירים את הסיטואציה שבה מלמדים משחק חדש, בין אם אנו בצד המסביר ובין אם בצד המבולבל... קראתי מאמר מצויין בנושא: http://www.thegamesjournal.com/articles/TeachingRules.shtml אבל אני מעוניין ביותר מזה. אני מחפש, ואם לא קיים אז ליצור, פורמט שיתאים (עם תפירות מתאימות) ללמד כל משחק. אחרי שיהייה פורמט כזה, אפשר למלא בתוכן עבור משחקים שונים ולשתף בין חברי הפורום. הכוונה היא להכין מעין "מערך שיעור", שינחה את המסביר, אבל לא בהכרח יכלול את כל החוקים, אלא רק ישמש כ-צ'ק ליסט בזמן ההסבר. אני מצרף סקיצה של כזה פורמט, אשמח לקבל הצעות, הערות והארות. תודה, קובי.

ycyclop

New member
מאמר טוב אבל

יש לשים לב שמשחקים שונים קל יותר ללמד בדרכים שונות לפעמים מדגישים את סוגי הרכיבים והמשמעות שלהם לפעמים סדר התור, לפעמים הפעולות השונות חפי דעתי יש לשים לב מהי הדרך הטובה ללמד כל משחק ולכן מסמך לא יעזור. יותר צריך מעין guide lines כמו שיש במאמר. דברים שצריכים לזכור בצורה כללית לפני שמלמדים משחק. לדוגמא:יש משחקים שאין מה לדבר על המיקום הראשוני של הרכיבים שנקבעים על ידי השחקנים, מבלי שהוסבר מה מטרת כל דבר

backdoorslam

New member
התייחסות לקובץ שהעלת

אני אמנם לא לימדתי הרבה משחקי לוח, אבל יצא לי להתנסות בהדרכה של כמה משחקים לא פשוטים. הבעיה העיקרית בהדרכה בכלל היא שאנשים מאבדים את הריכוז עם הזמן. ואני לא רואה שום פתרון לעניין - משחקים מסובכים יחסית ימשיכו להוות אתגר. דבר שהייתי מוסיף בתור צעד חיוני בתהליך ההסברה, איפשהו ליד "מטרה", הוא הסבר כללי לגבי מכניקת המשחק וההגיון שלה. השלב הזה יכול לתת לשחקנים ראיה רחבה מאוד כבר בתחילת ההסבר וזה יכול לסייע לקשור כל מיני מהלכים אסטרטגים אחד לשני.

kobyshachar

New member
המטרה שלי היא לעזור למסביר!

ברור שיש הבדל גדול בין דרך ההסבר של משחקים שונים. כאשר מלמדים פורטו ריקו כל המשחק הראשון הוא לימודי (וגם אחר כך לא מפסיקים ללמוד...) לעומת מצודות שהוא מורכב יחסית, אבל די פשוט ללימוד, ואני בכוונה לא מזכיר משחקים פשוטים יותר כמו תופסים אמריקה ורבים אחרים. בכל זאת אני מנסה לטעון שאפשר ליצור מעין template ללימוד משחק, שיוביל את המדריך בזמן הלימוד. המסמך שצרפתי הוא ההתחלה, והוא כולל מספר נקודות שחייבים לעבור דרכם (מטרה, מצב התחלתי, תנאי סיום) בכל משחק. לאחר מכן ניתן יהייה להשתמש בפורמט ולהתאימו לכל משחק ע"פ האופי של המשחק. אני אשמח לקבל הערות לגבי הנקודות שבמסמך, תוספות אם צריך ובכלל תגובות לרעיון. לאחר מכן אני אשים באתר "מערך" לדוגמא. אני מתעתד ללמד מחר את המשפחה שלי את the Princes of Florence ולנסות עליהם את ההדרכה בעזרת המשחק. את התוצאה אני אפרסם כאן. שנת משחקים מוצלחת לכולם, קובי.

kobyshachar

New member
דוגמא : The Princes of Florence

הכינותי מראש את הקובץ המצורף לפני שהתחלתי ללמד את בני משפחתי (הכוללת מבוגרת אחת ושני ילדים בני 15 ו-11). ניסיתי להשתמש בו כמערך שיעור שיוביל אותי על כל מרכיבי המשחק. כצפוי, זהו משחק מורכב יחסית, אבדתי את הקהל בשלב מסויים, והם התחילו להבין רק אחרי שהתחלנו לשחק. ובכל זאת הדף הוכיח את עצמו ככלי עזר יעיל בהצגה הראשונית של המשחק. הקובץ אינו מתיימר להיות תקציר של החוקים, אלא במפורש כלי עזר למי שיודע את החוקים בזמן ההדרכה של שחקנים חדשים.

למעלה