ללכת או להישאר???

loli75

New member
ללכת או להישאר???

קבעתי עם החברה שהאסוף אותה בשעה X ...שחייגתי לעדכן אותה שאני יוצא היא הייתה עם חברה בשיחה והכניסה אותי לשחיה ככה שנוצרה שיחת וועידה. היה נחמד קצת צחוקים.לאחר כ10 דקות החברה שלה ירדה מהשיחה והחברה שלי אמרה לי יאללה ביי. נעלבתי מה'ביי הקר שלה...שאלתי אותה למה ככה ביי? למה הקרירות הזאת? בקיצור הייתה מגעילונת וניתקה את השיחה. לאחר כמה דקות חייגתי שוב ואמרתי לה שאני תיכף מגיע והיא שוב הייתה לא נעימה.שאלתי בסבלנות מה קורה ולמה היחס הזה? ענתה שהכל בסדר...ואני התעקשתי לדעת מה קורה כאן? למה ההתנהגות הזאת צריכה להיות כשאני מגיע להיפגש איתך? והיא אמרה לי יאללה אל תשגע אותי. באותו רגע אבדה לי הסבלנות והרמתי את הטון שלי וצקעתי...היא ניפגעה וניתקה לי את הטלפון. חייגתי שוב ואמרתי לה שאני למטה ושתרד.היא ענתה לי שאני יכול ללכת הבייתה כי לא באה...חיכיתי למטה בכל זאת שהיא אולי תרד ולאחר כ10 דקות היא ירדה אבל קיבלתי גם צרור של מילים לא נעימות ממנה.התנצלתי שהרמתי את הטון ויצאנו לדרך שהיא ממשיכה לבכות...הצעתי לה לאכול במיסעדה היא הסכימה
נסענו...הגענו...התיישבנו...והזמנו.... בשלב שהאכול היה אמור להגיע היא פתאום התחילה להקניט אותי. ביקשתי יפה דיי מאמי מספיק לא יפה לא נעים תנסי להירגע...לא עזר. ואז פתאום קמתי ואמרתי לה שאני הולך ואני לא מתכוון להישאר לאכול איתה.הלכתי כמה צעדים וחזרתי...התנצלתי וישבתי כשאני ממש לא רגוע. סיימנו לאכול דיי מהר כי הייתי ממש לחוץ בגללה. נסענו אלי הבייתה ואז התחילה לבכות ולהגיד שהיא רוצה להיפרד כי אני צעקתי...והתנהגתי לא יפה כשיש אנשים במיסעדה. אמרתי שוב שאני מתנצל ושאני בן אדם וכמו שיהא מתפרצת עלי לפעמים גם לי זה יכול לקרות. היא נתנה לי סטירה מצלצלת ומה שנותר לי לעשות זה להגיד לה תודה... אני באמת צריך להרגיש אשם במה שקרה? ולהישאר או פשוט ללכת...זה היה משפיל מה שהיא עשתה.

כפי שזה נשמע, זאת כבר לא בדיוק ההחלטה שלך...

נראה שהיא כבר החליטה שהיא הולכת, אז זה כבר כנראה לא כל כך תלוי בך...
אבל זה לא כל כך נורא, שניכם חובבי דרמה גדולים, ככה שיש סיכוי שהיא גם תחזור (לא שאני חושבת שזה טוב לך, אבל מה אני מבינה?). בכל אופן, אם יום אחד תהיה רציני ותרצה זוגיות נורמאלית, תצטרך לעשות עם עצמך עבודה על התנהלות מול האגו, התנהלות מול בת זוג, שליטה בכעסים ובכלל שליטה עצמית. אין באמור לעיל להגיד שבמקרה הספציפי הזה היא צודקת ואתה טועה, גם היא "טיפוס" לא קטן וגם לה יש לא מעט מידות לתקן, אבל היא לא כאן, אלא אתה - וזה יאמר לזכותך!
בתור טיפ ראשון להתחלה חדשה, אתה צריך להתחיל להיות פחות "רגשי", במקרה שתארת, יכול להיות שהכל היה נמנע אם במקום לחפור לה על צורת הדיבור, היית פשוט מקבל כעובדה את זה שברגע הנתון בו שוחחתם היא לא היתה פנויה אליך ולכן היתה חסרת סבלנות (היה לה פיפי דחוף/ראש לחפוף/שיחה ממתינה/נפלה לה העדשה/נשרף לה האוכל בסיר על האש...) ובו ברגע מסיים את השיחה בלי כעס או דרמה, פשוט "אז מאמי, אני אגיע אלייך תוך 20 דקות, ביי יפה שלי"

סטנגה Joe

New member
אתם נשמעים כמו

זוג כוסיות/מלכות דראמה.
מה שבטוח שאם תשארו יחד יהיה שמח תמיד.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אף פעם לא מוקדם מדי להתבגר

אני לא יודע אם אתה באמת בן 34. זה נשמע יותר כמו חצי מזה.
בכל מקרה, תמיד טוב להתבגר, במובן החיובי של המילה: לא להיעלב מכל שטות או ציוץ, לא לשבור כלים על כל אי הבנה, קצת בטחון עצמי, איפוק, וכולי.

מה שהיא עשתה לא היה ממש משפיל. אתה השפלת את עצמך בכך שנעלבת משטות. לכן גם הפתרון היחיד הוא לחזור ולהתנהג כמו ילד גדול, ולא להתעסק באכלו לי שתו לי.

מצטרפת למה שכבר נכתב עד כה ההתנהלות המתוארת נראית כמו התנהלות די ילדותית שבה יש הרבה משחקי אגו. לא ברור לי למה מלכתחילה נפגעת:
מדוע עליך להיפגע כשהיא אומרת לך "יאללה בי" כאשר אתה בדיוק נמצא בדרך אליה?
התשובה הכל כך פשוטה :"בי מותק, אני בדרך" הייתה חוסכת את האינסידנט. תן לבחורה להתכונן לפגישה איתך......

ובכללי, בזוגיות יש מקום להבנה, להדברות ולכבוד:
כשאני מזכירה כבוד אני לא מדברת רק על הכבוד שלך אלא גם של בת זוגתך. כמו שזה נראה כל אחד מכם נפגע ממשהו והחליט שעליו להילחם על כבודו האבוד ולהראות לשני עד כמה הוא פגוע. גם ההתנצלות שלך צריכה להיות עם כוונה ולא לגרום לך להרגיש לחוץ.
ובנוגע להבנה ולהדברות, יש דרכים לדבר, גם כאשר פגועים ורוצים ליידע את הצד השני שנפגענו. צעקות הן לא הדרך כי הן גורמות לצד השני להיכנס לעמדת מגננה ולהתקיף במקום ... פשוט.. להקשיב!
וכמו שאתה מצפה שהיא תבין אותך, עליך להבין גם אותה.
הייתי ממליצה לך, אם זה אפשרי במערכת הזוגית שלכם, להכניס גם קצת הומור. הומור מפיג לחצים ומתחים ומשחרר....... אבל להפעיל שיקול דעת ולהכניס הומור במקומות הנכונים. ואת זה אתה תדע כי אתה מכיר אותה יותר טוב מאיתנו.
בהצלחה.

אייבורי

New member
בואנה יא קרוע

יש שני תרחישים אפשרים במקרה והיא נותנת לך סטירה.

א. אתה תופס אותה בגרון ונותן לה נשיקה ומשם (אתה עוקב אחרי)
היישר לחדר המיטות.

ב. אתה מסתכל עליה במבט קשוח ואומר
frankly my dear i don't give a damn

מה פתאום החלטת לאלתר תגובות אחרות ?

Hermineh

New member
באמת התנהגות לא יפה מצד שניכם.

גם הקרירות שלה בהתחלת הסיפור וגם העצבים שאתה הפגנת. זה לא לעניין להתנהג בעצבים עם חברה שלך, וזה גם בטח שלא לעניין להכניס לך סטירה.
נשמע שיש פה חוסר התאמה.

A לוןA

New member
בוא תסביר לי דבר פשוט

שאלת מה קרה, היא אמרה שכלום.
מעולה! לא תהיה היום שיחת יחסינו לאן, רגשותינו להיכן ופגיעותינו למתי.
אבל לאאאא.... במבקום לשחרר ולהנות מערב נעים וסבבה עשית מזה סצינה! נעלבת! נפגעת! ניתוקי טלפון! הלכת! חזרת!
בסוף קיבלת סטירה, התנצלת עליה וקיבלת תוספת בצד דרמה של פרידה מוקרמת בדמעות- פרי אוף צ'ארג'.

שיחקת אותה גבר. ניהול משברים- זה אתה.

למעלה