ללימון חושחש יש ריח חזק של לימון??

chimni

New member
ללימון חושחש יש ריח חזק של לימון??

כשנוגעים בעלים של עץ הלימון יש ריח חזק ומשגע.. של לימון. עד עכשיו חשבנו שהוא חושחש כי הוא לא הוציא לימונים (העץ בערך בן 4) האם לעץ חושחש יש גם ריח חזק וטוב של לימון??

סאקרה

New member
מה זה "לימון חושחש"?

חושחש זה זן של הדר,מעין תפוז,אבל חמוץ מאוד ובעל קליפה עבה. לימון זה ההדר החמוץ,עם הצבע הצהוב. יש לימונים שמורכבים על כנת חושחש. (יש בארץ כ-10 זני לימונים שונים) עץ חושחש מריח כמו ..חושחש,לא כמו לימון. אם יש ריח לימוני (לא להתבלבל עם ריח הדרים..) אז זה לימון עצל.

שקדי

New member
הבשורה הטובה היא../images/Emo163.gif

שאפשר לחתוך את החושחש ולהרכיב על הגדמים לימון

סאקרה

New member
הוא אשר כתבתי-לימונים מורכבים על

כנת חושחש. אגב,אצלי יש עץ לימון אחד,שכל פרי הוא בגודל של אתרוג תימני.. לא עסיסיים אבל בעלי ריח נפלא ומצויינים לריבות. עץ אחר מניב לימוים סטנדרטיים. ואני חשבתי שקניתי שני עצי לימון עם הרכבה זהה.

chimni

New member
אחלה.. תודה על המיע.. הריח אכן

לימוני חזק.. וכנראה הוא קצת עצל אז אני אמשיך לעזור לו עם קצת דישון (כי מאז ששמתי לו דישון הוא נראה הרבה יותר טוב והריח שלו חזק יותר..) שוב תודה שני

fleur1

New member
היה בגינתי עץ ליים שהורכב על חושחש

ויצא ענף מתחת להרכבה עם פירות החושחש, מזכירים מאוד לימון, עם הרבה מיץ, רק טיפה מרירים. במיקרים שהיה חסר לימון השתמשתי בו כתחליף. כזכור לי הענפים היו חזקים וקוצניים. אולי זה יעזור לזיהוי. ואכן העלים היו עם ריח לימוני.

shlumbergera

New member
בהחלט נשמע כמו ענף חושחש.כיום לא

מרכיבים יותר על כנת חושחש. ענף ההרכבות התפתח ויש כנות לכל זן ולכל צורך. לכל כנה קובעים מספר. גמרנו עם השמות. כמו ברפת - ציונה ומלכה אאוט, 124 ו 38 אין.

fleur1

New member
סיפור קטן ואמיתי../images/Emo23.gif

לפני שנים פרצה מחלה בפרדסים שנקראה "טריסטזה" שפרושה בתרגום מספרדית - "עצבות". פרדסים שלמים נמחקו - הותירו גזעים יבשים ללא עלים ופירות. זו היתה תמונה עגומה מאוד מאוד, כשם שנתנו לתופעה. והסתבר שזנים מסויימים לא חלו במחלה הנוראה הזו - אלה היו זנים שהורכבו על חושחש. ידוע לי שבתקופה הנ"ל שוב חזרו להרכיב על חושחש זנים חדשים. ברגרה, חידשת לי משהו שלא ידעתי, בכל אופן מאז יש לי יחס כבוד לזן העמיד הזה:) :)

shlumbergera

New member
והאסון ההוא קרה כאן או בספרד?משהו

זכור לי בענין, מטושטש לגמרי. בכ"א, נושא הכנות כיום מפותח בכל מיני עצי הפרי. לכל כנה המעלות והחסרונות שלה והתוצרת בהתאם. ולכל כנה הסיפרור שלה והיצרן הידוע, המיוחד, המוכר והתחרות רבה.

fleur1

New member
קרה כאן בארץ ובגדול

כנראה מהשם שהמחלה קיבלה כנראה שהתגלתה לראשונה בספרד. הרי לספרד יש גידול ענק של פירות הדר. מדובר על לפחות יותר מעשרים שנה כשהמחלה פרצה לראשונה. כשאני ראיתי פרדס כזה מוכה בפעם הראשונה זה היה ממש מחזה עגום, ואני ממעיטה בתאור. אני שמחה שהצליחו להשתלט על המחלה הזו עד שכיחת היותה כלל

האומן 10

New member
יש זן של לימון שנראה ממש כמו...

ישזן של לימונים בדרך כלל העירקים אוהבים אותו בשל כמות המיץ וחמיצותו המיוחדת, העץ נקרא "נרנג'"הפרי נראה ממש כמו תפוז צבעו של המיץ כתום אבל טעמו חמוץ לימוני ריחני במיוחד . וזה לא חושחש אשר לו טעם מריר משהוא .

קניתי שתילי הדרים בשנה שעברה

במשתלה בבית אלעזרי ונאמר לי שכולם הורכבו על חושחש. יש איזורים בארץ בהם רק ההדרים שהורכבו על חושחש זוכים לשרוד.

למעלה