לליטאים

Melitz

New member
לליטאים רק למקרה שהחמצתם עמוד זה באגף הליטאי של ה- JewishGen תמונות + פרטים נוספים של 1222 חיילים יהודים (ממחוז וילנה - ליטא) בצבא הרוסי בין השנים 1900-1914 קיימות ב- Lithuanian Archive of Image and Sound וניתן לצפות בהן דרך אתר ה- JewishGen במידה ומוצאים את השם כאן, יש לרשום את השם בתיבת החיפוש בעמוד זה ולבצע את החיפוש. שמות לדוגמא המופיעים ברשימה ויכולים לעניין כמה מחברי/ות הפורום: בנדל (Bendel) אליאשברג (Eljashberg) גורדון (Gordon) קרמר (Kremer) ועוד ועוד... אני מצרף דוגמא מהאתר - תמונת מורדוך בן וולף אליאשברג שצולמה ב-1912

רותם39

New member
"אני חוזרת הביתה" אל האליאשברגים שלי. מורדוך = מרדכי. האם מישהו מצליח לפענח מה עוד כתוב על התמונה? יתכן שמורדוך הוא צאצא של הרב מרדכי אלישברג שנפטר בשנת 1889... במתמטיקה יש שטח של "לוגיקה מתמטית". כנראה ש"לוגיקה גנאולוגית" עשויה לסייע בחיבורים סבירים של ענפי עצים.

ruva

New member
מצאתי ברשימות תמונה דוד של אבי,רום יוסף-זליק בן ראובן (1886-1971) על שמו של אביו אני נקרא.

ענתר

New member
משפחת רום מקובנה ידוע לי על משפחת רום מקובנה שאם אינני טועה היו בעלי מפעל ליצור גפרורים האם מוכר לך?

ruva

New member
רום יוסף במקצוע היה מהנדס חשמל. לפני המלחמה היה קבלן גדול לעבודות חשמל בליטא. יליד וילנו,אחר החתונה(~1907) גר בקובנו. לימד את אבי מקצוע חשמל. היה סנדק בברית שלי. אירגן לי בר-מיצבה.בר-מיצבה ראשונה בוילנו לאחר המלחמה,נערכה בבית-הכנסת,היחיד ששרד בעיר. היה סנדק בברית של הבן שלי.(ב"ח בילינסון)

למעלה