ללא שם

ללא שם

"יהוה!" צעקתי עליו. הוא ישב לי על השיש וסירב לזוז. לא יודע אם 'סירב' זה המונח המדוייק – זה לא שביקשתי והוא אמר בנימוס שלא, הוא פשוט התעלם ממני ומרצונותי לחלוטין. אני לא בטוח שזה נקרא 'לסרב'. אני שונא כשהוא עולה לי על השיש ומשאיר שיערות. חתול טיפש. אבל יהוה זה יהוה. אלוהים בעיני עצמו, לכל הפחות. טוב, לא מאוד מפליא, בהתחשב שבעובדה שרוב בני הבית, כלומר – אני, די מסכימים איתו ומתנהגים בהתאם. הדיירת השלישית, הלא היא בדידות, החתולה המרושעת שהכי אוהבת להיכנס לי מתחת לשמיכה ולנגוס באצבעות רגליי הבלתי מוגנות, דווקא לא חושבת ככה. היא בטוחה שהיא אלוהים. אני אף פעם לא הייתי מונוטאיסט, אז לא באמת אכפת לי שהם יערכו מלחמות דת בסלון שלי. את יהוה אימצתי קצת אחרי שאימא שלי קנתה לי שמלה, למרות שהיא יודעת שאני שונא את זה. "אולי תנסי", היא אמרה לי, בקול כמעט מתחנן. "זה יראה עלייך ממש יפה". "תנסה", תיקנתי אותה. "ואני לא הולך עם שמלות". היא הסתכלה עליי, חצי בעצב וחצי ברחמים – לא, לא בדיוק – רבע בעצב ושלושת רבעי רחמים, טוב, גם לא בדיוק. רבע עצב, רבע רחמים, רבע אכזבה ורבע פולניות (שזה שילוב של כל שלושת הרבעים האחרים, אבל במרוכז ומדוייק. ואימא שלי בכלל לא פולניה). אחר כך ניסיתי להסביר לה, שאני לא מרגיש אישה, שהגוף הזה שאלוהים נתן לי פשוט לא מתאים לי, שאני לא יכול לראות את הציצים האלה תלויים ממני בכל בוקר במראה, שהם מגבילים אותי, שהם – לא חשוב. גם היא הפסיקה להקשיב כשאמרתי ציצים. את זה שאני רוצה זין כבר לא אמרתי לה. העדפתי ללכת. מתחת לבניין שלי, בעודי עסוק במחשבות הרגילות שלי (שזה בעיקר אומר נשים וזין), שמעתי יבבה ארוכה. אחת, רק אחת. אבל כזאת שאי אפשר לפספס. מתחת לבניין הציץ גורון קטן, ובמבט ראשון נראה כמעט מתוק. כשהתקרבתי אליו, הוא אפילו לא מצמץ. רק יצא במלכותיות, התיישב שוב למרגלותי, והסתכל עליי. ברור שלא יכולתי לסרב לו. אלף, בגלל שהוא היה מתוק להחריד ואני הייתי בודד ומשווע למגע כלשהו, אפילו לא אנושי, ובית, בגלל שהוא בכלל לא שאל אותי מה אני רוצה, אלא קבע עובדה. שאני לוקח אותו הביתה. לקחתי. עד שסיימנו לעלות במדרגות כבר מצאתי לו ארבעה שמות שונים ("אלוהים" "אלוקים" "מטומטם" ו-"אאוץ'"), שהוא, כמובן, התעלם מהם בהפגנתיות. אז קראתי לו יהוה. גם מהשם הזה הוא מתעלם. את בדידות מצאתי יחד עם האישה הכי יפה במזרח התיכון. הלכנו ביחד ברחוב, ואני הייתי כל כך מאושר שאני יכול ללכת איתה ברחוב והיא לא מתביישת בי – או לפחות לא מראה את זה. בדידות – אז היא עוד לא ידעה שקוראים לה ככה - ישבה על גדר הבטון הנמוכה והסתכלה עליי, כבר אז הייתי צריך לראות שיש לה מבט מרושע ונוכחות מכבידה. אבל הייתי מאוהב, ומיהוה לא קיבלתי את המגע הפרוותי שכה כמהתי אליו, והיא אמרה לי שהחתולה, במילעיל, כזו מתוקה. אז הסכמתי איתה, כמו שהייתי עושה על כמעט כל דבר שהיא הייתה מבקשת, ולקחתי גם את בדידות לתוך הדירה הקטנה. אחר כך ישבנו, אני והיא, מול הטלוויזיה, מתחת לשמיכת פליז הכתומה, ותהינו איך נקרא לה. "זה חייב להיות שם חזק, אחרת יהיו לו רגשות נחיתות ליד יהוה", היא אמרה לי, בזמן שחיפשתי איך פותחים את המכנסיים שלה. כל פעם הריצ'רץ' זז לי לצד אחר, ולפעמים באמצע, ולפעמים בלי ריצ'רץ'. לא יודע. העדפתי את החצאיות שלה. לא מסובכות ונוחות לתפעול מיידי. את המכנסיים שלי היא הייתה פותחת די בקלות. אבל זאת לא חוכמה – תמיד לבשתי ג'ינס או מכנסיים שהיא קנתה לי. "אולי לוציפר", היא הפנתה אליי מבט והרימה את האגן, אחרי שמצאתי סוף סוף את הכפתור. "אולי משיח", היא המשיכה, ואני ליטפתי לה את הירך, בצד הפנימי והרך והחלק שלה. היא החליקה את עצמה במורד הכרית הגדולה, ופיסקה קצת את הרגליים. "אולי משהו פשוט. זיווה. ג'ו. אולי ג'ו?". אני חשבתי שג'ו זה דווקא שם נחמד, אבל הפה שלי היה עסוק בפטמה שלה, אז המהמתי משהו וגם הכנסתי לה יד לתוך התחתונים, והיא הפסיקה עם המבט החושב שלה. בדידות הייתה עסוקה בלהתלקק ולתת בי מבטים מפחידים. יהוה הביט באימה ביד שלי, מתחת לפליז הכתום, עולה ויורדת. מבט האימה הפך חיש קל למבט של טורף מנוסה, למרות שהוא היה אז בקושי בן שלושה חודשים. אבל היסטוריה של ציד וטורפים פרה-היסטוריים עמדה מאחוריו, האזניים שלו נמתחו אחורה, והאישונים שלו התרחבו. הוא הנמיך צללית. אני כבר הבנתי לאן הוא חותר, אבל היא השמיעה קולות של נעים לי, ולא העזתי להפסיק. ניסיתי לסמן לו עם העיניים שזה בסדר, שיעזוב, ששום רעה לא תצמח מהיד בתוך הפליז הכתום. אבל זה היה מאוחר מידי. יהוה קפץ בזעם על השמיכה, מצליח בשיניו התינוקיות אך החדות במיוחד לנשוך לי את היד דרך הפליז. היא נבהלה. אני הפסקתי. ועברנו לחדר שינה. "בדידות", היא אמרה לי, קצת בעצב. כמה דקות לפני זה היא נגעה בי וביקשתי ממנה שלא ככה, וזה לא נעים לי, והיא אמרה בסדר, אבל זה לא היה, ושנינו היינו קצת עצובים. והיא החזיקה לי את היד שעוד הייתה קצת לחה וחמימה והורידים שלה עוד היו בולטים. "בדידות זה שם כבד על חתולה, לא?" הפנתי אליה את המבט, והיא אמרה שגם יהוה זו מעמסה לא קטנה. הסכמתי איתה, וקמתי לפתוח את הדלת של חדר השינה, שיהוה כבר שרט אותה לגמרי – הוא שונא דלתות שסגורות בפניו. "בדידות" לחשתי לחתולה הקטנה שליקקה את הקוטג' שנתנו לה. "בדידות מתוקה, איזה יפה את", הושטתי יד ללטף לה את הלחי. היא הרימה את הראש למשמע שמה החדש, ונעצה בי מבט ארוך ומצמית, השמיעה מיאו קטן ותקיף, וחזרה לאכול. חודש אחר כך היא עזבה אותי, רציתי לבכות כשהיא הלכה, אבל לא הצלחתי, ונשארתי עם כאב ראש שתמיד יש לי אם אני לא מצליח לבכות, ועם יהוה ובדידות. יהוה שמשאיר שיערות בכל מקום, ובדידות שבעיקר הולכת בכבדות ברחבי הבית, ואוהבת לשבת ולנעוץ מבטים ירוקים מפחידים בכל מי שנכנס בדלת. לאחרונה זה בעיקר אני.

חלק ב'

אימא שלי שונאת את שניהם. היא גם שונאת את הדירה שלי. "תמיד מלא בשיערות של חתולים אצלך". "אצלך", תיקנתי אותה. "ויש לי חתולים, מה לעשות". היא חושבת שזה מביא מחלות, ואני תמיד חושב שההמשך של המשפט שלה צריך להיות אנחה, ואז מלמול של – בעצם את כבר קצת חולה. אח שלי דווקא אוהב את הדירה שלי. אני חושב שהוא גם אוהב אותי, למרות שלפעמים זה קצת קשה לו. אבל הוא זה שהתחיל לדבר אליי בזכר – זה היה בערך בזמן שבו הוא גילה שאני גונב לו את הבוקסרים. אני לא חושב שאפשר להאשים אותי, אימא שלי התעקשה לקנות לי את התחתונים האלה שכל הזמן נכנסו לי לחריץ של התחת וכל פעם שהייתי מתלבש הם היו מזכירות לי שאין לי זין ויש לי כוס וגם הוא לא לגמרי הצליח לנשום בתוכן. וכשהלכתי בבוקר למקלחת, כשעוד גרנו כולנו באותו בית, הוא ראה אותי לובש בוקסר ואמר לי בלעג משועשע שאני נראה אחלה גבר ככה. אמרתי לו שישתוק, טיפש, ומול המראה חייכתי לעצמי ואמרתי שאני אחלה גבר וזה דווקא היה לי נעים. וכשיצאתי מהמקלחת והתלבשתי, הוא אמר לי "אתה חתיך", וגיחך. "אני יודע", עניתי לו, והתחלנו לדבר ככה, בשבילו בצחוק אבל בשבילי ברצינות. אימא שלי, מיותר לציין (אבל בגלל שאני גם קצת פולני אני בכל זאת אציין למרות שמיותר לציין), שנאה את זה. "תפסיק לדבר אליה ככה", היא נזפה בו מעל השניצלים בארוחת שישי. אז כבר הייתי צמחוני במשך שלוש שנים, אבל זה לא הפריע לה במיוחד. אח שלי אמר לה ש"הוא אוהב את זה", ואני יודע שזה אמור היה לעצבן אותי, אבל זה דווקא גרם לי לחייך, ולא תיקנתי אותו. אימא שלי התעצבנה לפי כל כללי הטקס הרגילים. אחר כך הוא טס לחו"ל בטיול-של-אחרי-צבא, ואני עזבתי את הבית לעיר שאף אחד לא מכיר אותי בה ולקחתי לו את כל הבגדים. כשהוא חזר מחו"ל, אחרי שנה של טיולים וסמים-אבל-אל-תספר-לאימא, כבר הייתי במצב שיכלתי לעבור די בקלות עם הבגדים שלו. נראיתי קצת מגושם, הבגדים שלו עדיין היו גדולים עליי בכמה מידות, אבל הרגשתי הרבה פחות מגושם ממה שהייתי בבגדים הישנים שלי, החצאיות והמכנסיים בגזרה הגבוהה והחולצות עם המחשוף ש"עושות לך קצת ציצים, לשם שינוי, במה את מתביישת". מאימא עדיין לא העזתי לבקש שתדבר אליי בזכר, אבל רוב האנשים מסביבי, בעיקר אלה שהכרתי בעיר שלא הכרתי בה אף אחד, כבר כן דיברו אליי כמו שרציתי. יהוה ובדידות עדיין לא התרגשו ממני, לא כשפניתי אליהם בזכר, ולא בנקבה, ולא בצעקות נטולות שיוך מגדרי ("כוסעמק ערס", למשל). אח שלי היה קצת מופתע, הוא עזב מאחורה אחות שאהבה להתלבש בבגדים של גברים, אבל זה קורה גם לאנשים נורמליים, וחזר לאחות שמרגישה שהיא אח ועכשיו גם מחצין את זה. הוא שאל אותי אם זה אומר שעכשיו אני הומו, ואמרתי לו שלא, אני אוהב נשים. אני אוהב ציצים – רק בתנאי שהם לא מחוברים אליי. "לפחות אתה סטרייט", הוא נאנח, מושיט את ידו ליהוה, שבתגובה מכוון ציפורן מדוייקת אל מרכז כף היד של אחי הצעיר. הוא שונא שמלטפים אותו. "כן", חייכתי אליו, והסתכלתי אל בדידות, שכרגיל עמדה בצד וטיפחה את פרוותה הג'ינג'ית, "לפחות אני סטרייט". עכשיו אנחנו בדירה שלי, אח שלי מעביר ערוצים בטלוויזיה ויושב בנוחות טבעית על הספה, נוחות גברית של רגליים פסוקות קצת, ויד אחת ארוכה על המשענת, כאילו מחבקת אישה דמיונית, שניסיתי לסגל לעצמי, אבל כנראה שאם צריך לסגל משהו, הוא לא נוח במיוחד. אני הודעתי לו שאני נכנס להתקלח ואחר כך אקפיץ אותו לחברה החדשה שלו. "לאן אתה יוצא הערב?", הוא שאל אותי מבעד לדלת הסגורה. אמרתי לו שלפאב של לסביות. הוא שתק, וכשיצאתי מהמקלחת הוא שאל אותי מה יש לי לחפש בפאב של לסביות. קימטתי קצת את המצח, ונכנסתי לחדר להתלבש. העברתי יד על התספורת החדשה שלי, ואמרתי לו שנראה לי שזה כמו לחפש מטבע מתחת לפנס, פשוט הכי קל ככה. וחוץ מזה, אני לא מרגיש מספיק 'גבר' כדי למצוא סטרייטית, ולא מספיק אישה כדי לדבר בנקבה, ואני חושב שאני עדיין לסבית, למרות שאני לא בדיוק. או כן בדיוק. או שבעצם אני לא ממש יודע מה זה בדיוק לסבית, כי אף פעם לא הכרתי מישהי שהיא בדיוק בדיוק לסבית, כי כל הלסביות שהכרתי היו קצת גבר או קצת סטרייטיות, ובטח גם הן לא מדגם מייצג. הורדתי אותו אצל החברה החדשה שלו, ונכנסתי לפאב. הרגשתי אמיץ היום, וגם הרגשתי שלא בא לי להיות לבד יותר – או לפחות לא היום, ואם כבר אזרתי אומץ לבוא לבד אני יכול להתחיל גם עם מישהי. אז שלחתי מבטים למישהי שישבה עם חברות שלה אבל נראתה לבד לגמרי, וקיוויתי שהיא תעשה מבטים בחזרה, כי אני יודע לעשות מבטי התעניינות ופלרטוטים קטנים של חצי נגיעות ושיחה כמעט שנונה, אבל אומץ לפתוח בשיחה אמיתית עם אישה אמיתית, ולא עם חתול/ה מנמנמ/ת שעושה תפקידי אופי בסלון, אין לי. אז אני משחק עם המצית, והבקבוק בירה, ושותה קצת, ומסתכל עליה. עכשיו היא מסתכלת עליי בחזרה. אני משהה קצת את המבט ואז מוריד אותו – שתראה שהסתכלתי אבל גם שתבין שאני קצת נבוך. אחרי כמה מבטים היא נעלמת לי מהשדה ראייה. אני מכווץ גבות ונושף בתסכול. ואז היא נעמדת לידי. יש לה ריח טוב, ואני קצת מופתע, אבל מחייך. גם היא מחייכת, ושואלת אם אפשר אש, ואני אומר לה שזה המשפט פתיחה הכי גרוע בעולם. היא שואלת "מי בכלל מתחיל איתך", ומחייכת, ואני אומר "איתך", ומסתכל לראות מה היא תגיד. "איתך, מי בכלל מתחיל איתך", ועדיין מחייכת. אנחנו מדברים עוד קצת על דברים שטותיים ואני מבקש ממנה את הטלפון שלה, ואנחנו יוצאים החוצה, ממשיכים לדבר על שטויות ולא ממש רוצים להגיד להתראות למרות שכדאי. היא, אלא מי, אומרת שהיה לה נעים ושאני אתקשר ונעשה את זה שוב. אני מהנהן, ושואל אם אפשר לנשק אותה על הלחי. היא אומרת שזה המשפט הכי דבילי שהיא שמעה בסיום של דייט. אבל שאני יכול לנשק אותה. אני מנשק בזהירות, רק עם הקצוות של השפתיים כדי להרגיש את המרקם של העור שלה. אחר כך היא הולכת ואני נשאר עוד קצת לעמוד ולבהות בתחת היפה שלה שמתנדנד בחינניות כשהיא הולכת, ורק אחרי שהיא נעלמת מהטווח ראייה שלי, אני נכנס לאוטו וחוזר הביתה, יודע שעד שאגיע כבר אספיק לנתח את הפגישונת הזאת אולי 20 פעם, ולהבין שאין בזה טעם, כי כשהיא תראה אותי באמת, ולא בתאורה של פאב היא לא תרצה להיפגש איתי יותר. בבית אני מגלה שבזמן שנעדרתי היה קרב על גליל נייר הטואלט ששכחתי בסלון. קרעי גופות של ריבועי נייר לבנים ורכים בעלי שלוש שכבות וציורים של לבבות מפוזרים להם ברחבי הבית כעדות אילמת למלחמה שנערכה בסלון ביתי. יהוה עוד מסתובב עם מבט רגוז, ובדידות רק מסתכלת עליי, קצת ברחמים, בזמן שאני מביא מטאטא.

חלק ג'

שלושה ימים אחר כך, בדידות התחילה להקיא. לקחתי אותה לווטרינר, והוא אמר שהיא קיבלה וירוס שחתולים לפעמים מקבלים, וזה קורה. כשחזרנו הביתה היא הלכה לשבת בפינה שלה, ואני החלטתי להתקשר לאישה עם התחת היפה מהפאב. אחרי שהחלטתי להתקשר אליה עברו עוד יומיים, שבהם התלבטתי אם לא מאוחר מידי להתקשר אליה, כי הייתי צריך להתקשר ישר אחרי ולא התקשרתי ועכשיו היא בטוח משוכנעת שאני או מנייאק או אידיוט. לחצתי על המקשים, והתחלתי ללכת ברחבי הבית, כמו שאני תמיד עושה בשיחות טלפון עם אנשים חדשים. היא ענתה ואחרי שגמגמתי לה קצת היא הסכימה לצאת לשתות איתי בירה מול הים. אני לא כל כך אוהב ים, הוא מכריח אותי להיות חשוף מידי בדרך כלל, אז אני פשוט נמנע ממנו. היא הייתה מקסימה. הצעתי לה להיכנס לכוס קפה אצלי, והיא הסכימה, ואז שאלה אותי למה אני מדבר אל עצמי בזכר. אני בדרך כלל שומר את שיחות ה"אני לא לגמרי בן אבל לא מרגיש כמו אישה" + הסברים וסיבות לפגישות מאוחרות יותר, אבל היא הייתה מקסימה כל כך, שלא יכולתי שלא להסביר לה. סיפרתי לה שאני אוהב להיות בן, ומרגיש רע כשאני צריך להיות אישה. שתקתי קצת וסיפרתי לה גם על החבר הראשון שלי, בכיתה י"א. יצאנו כמה פעמים והוא היה נחמד אליי – לא משהו שגרתי במיוחד בגיל ההתבגרות שלי, אז כשהוא נישק אותי לא סירבתי. מחיר זעום לשלם עבור חברים. וגם כשהוא רצה לשכב איתי, הסכמתי. כי חייבים לנסות פעם, לא? זה היה נורא. כאב לי. והכאב הזה השפיל אותי נורא. אחרי הפעם הראשונה ביקשתי ממנו שלא נעשה את זה שוב. זה עבד, למשך שבוע בערך, ואז הוא אמר לי שזה לא מתאים לו ככה. שנתיים אחר כך, בזמן שעשיתי תורנות מטבח בבסיס נידח בדרום, מישהי באה לגנוב שוקו מהמקררים, ואני עזרתי לה. היא כל הזמן אמרה לי שאני כמו אח קטן בשבילה – אני הייתי מאושר, כמובן, שאני כמו "אח" קטן ולא כמו "אחות" קטנה – ואפילו לא היה אכפת לה לישון איתי מידי פעם. בערך שנה פנטזתי עליה בלילות וגנבתי איתה שוקו בבקרים, עד ששנינו השתחררנו, והיא אמרה לי שהיא חושבת שהיא קצת מאוהבת בי. היא נישקה אותי וזה היה מושלם לגמרי, וסיפרתי לה על ההוא הראשון ושהיה לי נורא לא נעים איתו. היא הבטיחה לי חוויה מתקנת ואני חייכתי, אבל הייתי צריך לדעת שלא הייתי צריך תיקון, פשוט לא הייתי צריך את החוויה הזאת. אני לא אוהב שמזיינים אותי. לא נעים לי. וזה לא משנה לי אם זה בן או בת שמזיינים אותי. אני אוהב להיות ננגע בדרכים ספציפיות, ולא תמיד. סיימתי את הסיפור ואת הקפה, ויהוה בא לרחרח את הבחורה המקסימה עם התחת היפה, וגם הוא התרשם מאוד – אפשר לראות שיהוה מתרשם כשהוא לא מתנפל בנשיכות שמכוונות במדויק לקרסול. אחר כך היא נתנה לי נשיקה בלחי, ואמרה שנתתי לה הרבה מאוד על מה לחשוב, ואני קימטתי את המצח ואמרתי שאני מקווה שאלה מחשבות טובות, והיא חייכה והלכה. כשסגרתי את הדלת ראיתי שבדידות שוב הקיאה.

מדהים!../images/Emo9.gif

הסיפורים שלך תמיד מדביקים אותי למסך
כיףף.. תמשיכי לכתובב :)

מורן א

New member
../images/Emo45.gif

אני כל כך נהנית מהסיפורים שלך, במיוחד האחרונים, שזורקים אותי לתקופות רחוקות. סיפור מצויין.

למעלה