ללא נושא

דינהלה1

New member
שאלת סקר: מה ישראלי בעיניך../images/Emo163.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

דינהלה1

New member
עונה ראשנה:

כשמוחאים כפיים לטייס אחרי נחיתה בנתב"ג בכל פעם שמגיעים מטיול מחו"ל (כי יש דעה שמרבית הטייסים הם טייסי חיל האוויר לשעבר) שביום כיפור רואים ברחוב את כל הילדים רוכבים עם אופניים (כי לפחות פעם בשנה נזכרים באופנים ששוכבים רוב הזמן במחסן...) לחפש חנייה בתל אביב לראות את התור לחנות HַM למרות שיש ביגוד מאוד דומה במחירים מאוד דומים בחנות ליד... ללכת לטקסים לזכר הנופלים ולזכר יום השואה ולכאוב בכל פעם מחדש להתלונן על הממשלה למחרת היום שהצבענו עבורה קרמו/פלאפל/פיתה עם חומוס/אבטיח עם גבינה בולגרית להתלונן שצריך ללכת עם הילד למדורת לג בעומר מהגן ולא להודות שההורים נהנים לא פחות מהילדים... זהו בינתיים

a17

New member
../images/Emo140.gifרק בישראל

ג'ינס נמוך, חוטיני, "טייר", חולצת בטן לפי הסדר הזה על מלצרית במסעדה מאוד מכובדת בת"א, כתפיות סיליקון שקופות לחזיה, תוחם שפתיים (בעיקר שנשאר רק התוחם...), חיילים וחיילות בכל פינה, ליטל מעתוק מארץ נהדרת, וגם הגברת הנחמדה שישבה לפנינו בסיום קורס הקצינים של בני וחילקה לכל מי שהיה בסביבה ממתקים טוניסאים מדהימים מעשה ידיה "שרק נהיה כולנו בריאים מותק - אמן"...וד"א התורים בH&M הם תופעה עולמית...

ר ע נ נ ה

New member
הכי ישראלי

לנסוע לחו"ל וכל הזמן לאמר "אוף הישראלים האלה!"
ללכת יחפים בקיץ, לפצח גרעינים, לאכול אבטיח בלי גרעינים אבל עם גבינה מלוחה.
כשיוצאים בערב - לא להחנות את האוטו בחניה מסודרת שעולה 20ש"ח לכל הערב ויהי מה! ואח"כ לחטוף קנס של 100ש"ח.
לצפצף ברמזור כי הנהג שלפניך לא שם רגל על הגז ברגע שהרמזור הפך לצהוב.
ללכת לערבי שירה בציבור ולדעת את המילים של כל השירים.
לתלות את דגל ישראל על המרפסת ביום העצמאות.
להתווכח איפה החומוס הכי טוב בארץ.

הכי ישראלי?

לראות אצל השכן פריט בגודל מסויים ומיד לרוץ לקנות אותו הדבר "רק יותר גדול" לרוץ עם העדר לכל חנות חדשה שפותחים והייתי אתמול בH&M וסליחה ממש לא נפלתי מהרגליים לצפצף ברחובות בדרך לחתונה וכל מה שנרשם מעלי...

XDXDXDX0X0X0

New member
ככה...

קודם כל, השאלה הזאת וגם : * פאשיזם (או כמו שנהוג לקרא לזה כאן: ציונות) * פיוז קצר * פה ג'ורה * פחדנות * הזנחה ורישול במראה החיצוני (סנדלים, ובמיוחד המגעילות האלה של הגברים - סנדלי-שורש נראה לי קוראים לזה -...ואצל הבנות הכפכפים המסריחים האלה החומים עם שתי הרצועות.... הנטיה של גברים לא להתגלח אם העבודה שלהם לא מחייבת אותם, וללכת עם תסרוקת מוזנחת...) * קמצנות * קמצנות * קמצנות * קטנוניות והתחשבנות * ניכור, חוסר רצון לעזור, וחוסר נדיבות (למרות שאלה נפוצים גם במקומות אחרים בעולם המערבי) זהו, בערך...

XDXDXDX0X0X0

New member
זהו, זה קשה למדי.החלק היחסי של הטוב כל כך קטן

אבל, בסדר, בואי נראה... * הבנות פה מאוד יפות * וגם יש להן ציצי ממש גדול אבל גם פה יש לא מעט דרעק, היות והן במקרים רבים לא נגישות ואפילו רעות וגועליות (הרגשה של לא מעטים, מישהו פתח על זה גם שרשור עמוס באחד הפורומים פה) לא יודע, אני ממש מנסה לחשוב על עוד ובאמת לא הולך לי........ הדבר היחיד שעולה זה השפה... זה יתרון עצום להיות דובר ילידי של עברית ולהיות מסוגל לקרא את כל הטקסטים של התרבות היהודית בכל אלפי שנותיה בלי תרגום ובלי לטרוח שנים ארוכות על לימוד השפה.... שימי לב ששכחתי את הדבר הכי בנאלי : חוסר הנימוס, ובעיקר בכביש (מה שיכול להיות קטלני) האמת הפשוטה היא שבגדול באמת לא ממש טוב פה (ביחס למקומות אחרים בעולם המערבי כמובן)

דינהלה1

New member
טוב עכשיו עונה לך ברצינות../images/Emo70.gif

אני חושבת שאפשר להסתכל על הדברים מנקודת זווית אחרת: למשל בנושא חוסר הנימוס שציינת: נימוס יכול להיות מאוד יחסי, זה נכון שהישראלים מחוספסים אבל האירופאים למשל יכולים להיות מאוד דו פרצופיים, אני עובדת ביבוא ובקשר עם הרבה ספקים מחו"ל ומאירופה. האמן לי שהנימוס לא עוזר לי הרבה כשהם מבשרים במתיקות שפתים שהם הולכים לתקוע את המשלוח למרות שהתחייבו לעמוד בזמנים, או שהם לא מוכנים להודות שהם עשו "טעות" ומספרים לך סיפורים מפה ועד הודעה חדשה העיקר כדי לא לקחת את האחריות על זה שהלקוח הולך להיתקע בלי חומר גלם וכו...הרבה פעמים מתחת למתיקות שפתים הם מסתירים את העובדות עד כדי כך שעם הזמן כבר למדתי את הקודים ופיתחתי חוש לדעת מתי הולכת להיות בעיה.. גם כשהסתובבתי בחו"ל קרה לי שניסו לעקוף אותי בתור, יותר מפעם אחרת ניסו לגבות ממני בנימוס יותר כסף ממה שרשום במחירון, וכו... גם מבחינה פוליטית אפשר לראות כמה החלטות מתקבלות באום שמפלות את ישראל ממדינות שמצד אחד מנסות להראות שהם תומכים בקיום שלנו ותמיד מקבלים אותנו יפה ובנימוס ומצד שני בהחלטות הגורליות לנו הם לא תמיד משתפים פעולה... אז לפעמים עדיף לקבל את האמת בפנים מאשר להתאכזב...
כי לא תמיד מה שנראה יפה מבחוץ הוא גם אמיתי וכנה מבפנים
ושוב אני לא טוענת שהכל פה מושלם....

דינהלה1

New member
ועוד דבר חשוב../images/Emo73.gif

לגבי תרבות הנהיגה בארץ לדעתי זה לא חוסר נימוס אלא גובל בעבריינות תנועה, חוץ מזה שחסר כאן הרבה תשתיות שלא מתאימים לתרבות מערבית ולקצב החיים שלנו ולכן העומס התחבורתי העצום בגלל חוסר תקציב אין מספיק השקעה ברכבת למשל, והתחבורה הציבורית לא מספקת את הסחורה וגורמת לעוד ועוד פקקים... כך שאי אפשר להעביר את כל האחריות על מה שקורה על הכבישים רק על הנהג הישראלי...הרבה פעמים להגיע בזמן לעבודה/לקחת את הילדים בזמן מהגן וכו זה משימות הישרדות...

אין לי ארץ אחרת.... עם כל הקושי

פה נולדתי ופה נולדו ילדי ואני לא רואה את עצמי חיה בארץ אחרת בארץ שיסתכלו קודם על הדת שלי ורק אח"כ עלי ארץ שישפטו אותי על סמך מאיפה באתי ולא על סמך מי אני

666 Lady

New member
מסכימה איתך כל כך! ../images/Emo45.gif

גם אני ראיתי את הדו פרצופיות הזאת של האירופאים. נתקלתי לא פעם אחת ב"נימוס" שלהם. דוגמה רצינית ביותר: פעם כשנסעתי לחו"ל, עברו לידי 2 נערות בריטיות, ומתוך נימוס בירכו אותי ב-hallo. איך שעברו אותי, התחילו לצחקק, וכמובן שזה היה עליי (עד היום אין לי מושג למה...). פשוט חינכו את האירופאים להתנהג בנימוס, אבל גם הם, כמו כל בני האדם בעלי רגשות ותכונות אופי שונות- או כמו שאומרים- "לא כל הנוצץ זהב". זה שהם מנומסים, לא אומר שהם אנשים נחמדים במיוחד. זה נכון שבארץ ההתנהגות פחות אדיבה בד"כ, אבל זה רק בגלל שאנחנו אנשים חמים- לטוב ולרע! ובאמת שטוב לי בארץ ובחיים לא הייתי מסכימה לעזוב אותה (לא ליותר מזמן שגובל בחופשה, כן?).

dream82

New member
עם גישה כזו

לא משנה באיזה מדינה תהיה תמיד יהיה לך מלפפון חמוץ תקוע איפה שהוא...

LeAnnDylan

Well-known member
באתי מהראשי

לא התכוונתי להגיב אבל ממש הצחקתם אותי אז מגיבה בח"ח עצבני (ברוח הישראליות
)

למעלה