ללא משתיק

• פותח הנושא j o
  • פורסם בתאריך

j o

New member
ללא משתיק

אגזוז של ARROW ללא משתיק; מישהו זרק לי שזה מקצר חיי מנוע. האומנם? וגם: שמן: כ- 300 מ"ל על כ-1000 ק"מ עבור XT500 סופרמוטו זה תקין? והכי חשוב: לחץ אוויר??? (מכור לצלילי הבס מהאגזוז..)

Moby500

New member
חוץ מהרעש ,יש חשש שביצועי המנוע

יפגעו ואולי גם המנוע ,במנוע שתי פעימות ידוע שזה פוגע, במרובע קשה לדעת בוודאות ,מה שבטוח שהשכנים לא ממש יגיעו לאורגזמה מהרעיון המרטיט .

45degrees

New member
ב 4 פעימות אין למשתיק שום השפעה

על אורך/קוצר חיי המנוע. לתערובת עניה שעשויה להיווצר בפתיחת משתיק - יש השפעה שלילית על חיי המנוע.

איך עלולה להווצר תערובת עניה ?

כמו כן 45 אני אשמח אם תתן כמה קישורים טובים בנושאי אגזוזים

45degrees

New member
תשובות

1. המשתיק וסעפת הפליטה מהווים גורם מתנגד לזרימת הגזים החוצה מהמנוע. המשמעות היא שבזמן העבודה הפינוי של הגזים מהמנוע מושפע על ידי עיצוב/תכנון מערכת הפליטה. 2. ביטול של המשתיק, או שינוי משמעותי של מערכת הפליטה, גורמים לשינוי באופן יציאת הגזים מהמנוע. 3. שינוי כמו בסעיף 2 יכול לגרום לתערובת יותר עניה בפעולת המנוע בטווחי סל"ד מסוימים. הדרך היחידה לבדוק שהתערובת תקינה היא עם דינמומטר או עם קריאות פלג בטווחי הסל"ד השונים. 4. תערובת עניה היא סיבה קלאסית לבוכנה/שסתומים שרופים. 5. אתרים בנושא סעפות פליטה יש למכביר ברשת. לא כולם טובים. אין לי מהמוכן קישורים שהם גם מספיק טכניים אך גם לא יותר מדי טכניים. אני יכול להמליץ על קריאת הפרק שעוסק בחלק מנוע עליון ובמערכת הפליטה בספרי שיפורים כגון זה של בל: Four Stroke Prtformance Tuning.

j o

New member
אני עדיין לא סגור על משהו..../images/Emo163.gif

קודם כל תודה על התשובות. לגביי המנוע שלי 4 פעימות (XT500) אתה בעצם אומר שהנושא טעון בדיקה מקצועית של איש טכני? ובעצם לא כדאי להשאיר את זה ככה פתוח? כפי שראיתי המשתיק הוא חלק בגודל של כ-10 סנטימטרים אורך ומקטין את הקוטר לחצי. המוזר הוא שעל השלוש מאות חמישים הק"מ שביצעתי משבוע שעבר שהוצאתי המשתיק, נאכל לי שמן! (לא נזילות, לא עשן אפור-כחול), נראה לי יש קשר..(האומנם?) מסקנה (אומר לעצמי..): אולי שווה להחזיר בכל זאת את המשתיק, למרות שהצליל פחות באסי.. (לא רוצה לפגוע בג'ונס שלי!)

WB2

New member
יש מאמר בטאנגלינס של פורום אופנועי

השטח על שתי פעימות .בפורום המכוניות על מערכת הפליטה .בגליון מוטו 202 החודש יש כתבה טכנית על אגזוזים.באנגלית יש המון רק לחפש בגוגל.

למעלה