ללא אם.

רותם 4

New member
ללא אם.

קודם כל אני מאד מופתעת מגילוי הפורום הזה. עדיין לא עיינתי בו. ואני מקווה שהוא ברמה גבוהה. אני בת 53. אמי נפטרה בלידתי. היה נסיון למסור אותי לויצו, מה שלא הצליח. היו לי שני אחים. בן 15 ובן 7. שניהם הועברו לקיבוצים. לקחה אותי חברה של הורי לבית משפחתה וגידלה אותי עד גיל 3 וחצי, עד שאבי נישא לאשה מדהימה. חכמה. חמה. אוהבת. נאורה במושגים של שנות החמישים.במשך כל שנות חיי וגם היום יש לי המון בעיות רגשיות וחברתיות בחיים. הבעיה הכואבת שלי היא שבשום אופן אין לי חברות. למרות רצוני העז בחברות. גם עם חמתי וגיסותי (ממשפחתי ומשפחת בעלי) אין לי קשר. אני חיה ללא קשר עם נשים. האם יתכן שזה קשור למות אמי? מלבד תמונות ספורות, אין לי מושג מי היא אמי.מאד אשמח לחוות דעתכם.

gitta

New member
ברוכה הבאה רותם היקרה ../images/Emo140.gif

חיים ללא קשר עם נשים מתרחשים אצל נשים ממגזרים שונים באוכלוסייה וגם לנשים בעלות אפיונים ונסיבות חיים על רקע אישי, ללא קשר עם השאלה של המוצא או העדר אם ביולוגית. יש משפחות חמות, פושרות, קרות, ואפילו קפואות... ויש גם נשים בדרגות חום וקומוניקטיביות שונות... כמו כן, שמעתי די הרבה אמירות כמו שלך, מנשים שהיכרתי בחיי. כך שלדעתי, לא תמיד יש קשר בין תופעה זו, של העדר חברוֹת בחיינו, לבין החסך האימהי. כלומר, אי אפשר לומר שהבעיות שלך נובעות מאבדן אימך, אך באותה מידה גם אי אפשר לשלול זאת. השאלה שלי היא, האם חשוב לך לדעת את הסיבה? או שחשוב לך למצוא חברה. לדעתי כדאי להתמקד בעתיד, לא בעבר, במיוחד בגיל מבוגר שבו, כמו שאומרים, העתיד יותר קצר מן העבר... מה דעתך? אני שמחה שהגעת הנה, ואם תישארי בוודאי רמת הפורום תעלה.

הלהק

New member
ללא חברות וללא אם

ראשית ברוכה הבאה לפורום. אני כמוך נתקלתי בו רק עתה. שנית, חוסר החברות תלוי בשני הצדדים את והחברות שאת רוצה בהן. כדי שאותן בחורות, נשים ירצו ליהיות חברות שלך ולהמשיך את הקשר איתך תבדקי איך את היית בקשר איתן ובאם את היית לא בסדר וא/או הרחקת ממך את החברות מכל סיבה שלא תיהיה רק בעבודה על עצמך תוכלי ליהיות עם חברות. בכל מקרה לא ניתן לכפות חברות על מישהוא. ואולי גם החברות שבחרת לך אינן מתאימות לך ואת צריכה למצוא חברות מתחומי עיניין אחרים. וכמו"כ לאחר הטיפול בעצמך בכל הבעיות הרגשיות והחברתיות את תראי שיהיו לך לא רק חברות אלא גם חברות טובות ביותר. שיהיה לך אחלה של יום.. הילהק

gitta

New member
ברוכה הבאה הלהק היקרה! ../images/Emo140.gif

שמחים שמצאת אותנו בפינה שלנו ומקווים שתישארי, אם תרצי.

היי רותם, ברוכה הבאה.

ראשית אני מצטרפת למה שגיטה כתבה כאן לפני - מהרישא ועד הסיפא. בכל זאת אוסיף שייתכן שמה שהיה לך חסר זה איזשהו "מודֶלינג" של יחסי קירבה בין נשים, למרות שאת מציינת שכן נכנסה לחייך אישה בשלב מסוים - ואפילו דמות חיובית ביותר. ייתכן שכמו שגיטה אומרת, הדבר כלל אינו נובע מחסרון האם, אלא מסיבה אחרת. לעתים קרובות, אנו נוטות לחשוב ש"רק אצלנו זה ככה" כי אם הייתה לנו אמא, הכל בודאי היה מסתדר. אני יכולה לחשוב על עוד כמה סיבות שנובעות מהאינטימיות של היחסים בין אם לבת, אבל אינני רוצה להרחיב בנידון, כי אני לא מכירה מספיק טוב אותך ואת פרטי המקרה. אם תרצי, תוכלי לשתף אותנו עוד בהמשך. מעבר לזה, נשאלת השאלה שגיטה העלתה - לאן את רוצה לקחת את הסוגיה הזו. האם להבנה של שורשיה, ואז לטיפול בה, או "ישר" לטיפול המנסה לעצב הבדל בעתיד. כל אחת מהבחירות מאפשרת מספר דרכים להתמודדות. רק שאינני מושכנעת שמה שאת מבקשת כאן זה עצות להתמודדות, אולי את מבקשת יותר את דעתנו התיאורטית על הסוגיה. את מוזמנת לכוון אותנו למה להתייחס. ושוב - שמחה שהצטרפת!

Storm131

New member
ללא חברות

רותם היקרה,די מפתיע שלמרות שגידלה אותך אישה חמה ואוהבת אינך מצליחה לפתח קשר עם נשים.אני במקומך הייתי בודקת את העניין בדרך של טיפול ולו רק בגלל העובדה שזב מפריע לך.אני בטוחה שזה קשור למות אימך.

למעלה