כן, צריך לבדוק, נכון.
למשל, כשמישהו אומר שמחר תזרח השמש, צריך לבדוק אם הוא התכוון במערכת השמש שלנו או באחרת, אם הוא אסטרונום, ואם אכן השמש תוסיף להתקיים מחר. או במילים אחרות, אם נורא בא לך לבדוק בכל מקרה שמישהו אומר משהו, בדיוק מה הוא אמר לפני, אחרי ותוך כדי, ולא משנה כמה זה לא סביר שהוא אמר משהו אחר, שיהיה לך לבריאות. מבחינתי, כשאדם שכבר אמר כמה דברים מחרידים למדי על הציבור שאני משתייכת אליו (גם אם באופן רופף) בעבר, שוב אומר משהו כזה, אני לא מרגישה צורך עז מדי לבדוק, אולי הוא בדיוק התכוון לומר דווקא משהו טוב ונחמד, ושלוש המילים שמבטאות את אהדתו העזה לציבור הרפורמי בדיוק התפספסו בהקלטה. "צריך לעטוף נשים רפורמיות בטלית ולקבור אותן, אבל במובן החיובי ביותר של המילה". אם ראש הממשלה אומר, נניח, "כנראה שתהיה מלחמה", וכך זה מתפרסם בעיתון, אני לא רצה למערכת העיתון לברר אם לא השמיטו שם בטעות את המילה "לא", או שאולי השמיטו את סוף המשפט "בין צפון קוריאה ודרום קוריאה". משום מה, אני לא מרגישה את הצורך ללכת לבדוק את האפשרויות המופרכות האלה. קרא לי נאיבית, קרא לי אדם עם אמון מופרז בתקשורת, אבל כשכתוב בעיתון שהוא אמר דבר כזה, אני יוצאת מנקודת הנחה שהוא התכוון למלחמה כאן, בישראל, עם אחד מאויביה הידועים של ישראל, ולא בקוריאה, ואני גם יוצאת מנקודת הנחה שהעיתון שפרסם את זה לא עיוות לחלוטין משפט (שנאמר בפני עשרות אנשים ומן הסתם גם הוקלט) סתם כי בא לו. אם אתה נורא רוצה ללכת ולבדוק את זה, שיהיה לך לבריאות.