לכל..

ותשחק

New member
לכל.. ../images/Emo140.gif

הבודדים/ות לרגע
מוקדש לכם שיר מקסים שקניתי היום בדיסק.. (לא מקורי אבל מקסים, בין השאר בהשראת ים ודמעות של דנדש..) (יש ללחוץ על play כמובן, על השיר 'אני גרה מול המים..' בקישור הבא: http://www.nrg.co.il/online/5/ART1/592/199.html ודרך אגב, מצאתי היתר לשמוע שירת נשים ב-ynet, לא שאני מסכימה, אבל לשמוע בלי לראות, כמדומני אין בעיה)

odery

New member
שירת נשים

לפני איזה שנתיים הייתי בשיעור ,בין שאר דבריו חידש לי שם הרב ששירת נשים גם כשרואים את האישה אינה אסורה,אז מה האיסור הראשוני לפני שהוסיפו לו את התפאורה שאנו מכירים היום? אסור לשמוע /לראות אישה השרה שירי תאוה(עגבים).אני גרה מול הים מופיע כמדומני ב``לאט`` דיסק של יוסי בנאי עם ביצועים והקראות ללחניו.שבת שלום.

קול באישה הוא פיתוח

מאוחר יותר של השתלשלות ההלכה. מי שנכנס לעובי הקורה של הסוגיה יכול לשים לב שהרמב"ם (בן המאה ה12) היה הראשון שחידש את המושג הזה, והגדיר אותו כמושג צניעותי כולל. קודם לכל, ברובד התלמודי-הגאוני של ההלכה היה איסור על קול באישה רק בהקשר של תפילה וקריאת שמע, בדיוק כשם שאין לקרוא קריאת שמע נוכח ערוות אישה וכדומה. כלומר, זו היתה הלכה בקריאת שמע, ולא בהלכות צניעות. את החילוק שאת מציעה אני לא מכיר, אבל יורשה לי להניח שגם הוא שנוי במחלוקת.

למעלה