לכל צנחן וצנחן.

a d i o s

New member
לכל צנחן וצנחן.

אני חושב שכולכם צריכים להתערב בנושא הכלכלי, לכולנו מגיעים הסברים, לא רק בשביל ההתקפה או בשביל שסתם נתלונן, אלא בשביל לנוכל לקדם את הספורט בארץ. אני בעצמי מכיר לפחות 7 אנשים שהיו רוצים לצנוח אבל המחיר גורם להם לוותר. אולי אנשים מסויימים שמבינים יותר מאיתנו בנושאים הללו יוכלו להביא לקיצוץ העלויות ולהגיע למצב שביום שבת נלך לעשות את מה שבאמת כולנו פה בפורום מדברים עליו "לצנוח". אין ספק שהגעתי לצנוח נדהמתי מאיזו קבוצה מלוכדת אתם הצנחנים וזה מה שגרם לי באמת להנות בהתחלה אבל לאט לאט אני מתרחק מהקבוצה הזו כי אני מבין שמבחינה כספית קשה להיכנס לעולם הצניחה. אולי אם העלויות יקוצצו יבואו יותר אנשים והכל יתאזן. הגיע הזמן להבין שמאוד קשה לעמוד במחירים הללו ושזה מונע מאיתנו להנות באמת, ולצנוח בראש שקט. אז בבקשה ממכם מי שמבין יותר בנושא שיתערב ויעזור לקדם את הספורט המדהים "צניחה חופשית" ובמידה וזה לא הנושא שמטריד אותכם אז רק תרמזו ואני אוותר.

a d i o s

New member
תיקון טעות!!

בחישוב של שליחת הסייפרס כתבתי 2700 ש"ח המחיר הוא 1700 ש"ח כ-360$.

danmordechay

New member
Another option/Idea

Ringo: I´ve heard that in russia there are 6$ jumps now. With those prices it´s worth to buy a round-trip ticket to Russia and back and enjoy the jumps. Acctually there are places in Europe that we can orgenize a skydiving vacation that the jump prices are much more affordable (i.e. : sweeden). all we gotta do is orgenize a group of people and buy everything in group rates. The point is that there is another option and we are not limited to jump in Israel. maybe we can start some group orgenazing here at this forum. There are boogies during the whole year and every jumper can schduale him self to time that he´s comfortable. pay it forward! Blue Ones Dan Mordechay

danmordechay

New member
Examples and Links

Hercules boogie is 17$ jumps : http://www.herculesboogie.com Kenya safari boogie at South Africa is 10$ jumps! : http://www.reef-edge.com/ Patrick passe is orgenizing. Gear included at the 10$! Sardina boogie at Italy is 20$ jumps : http://www.reef-edge.com/ Skydive slovekia boogie : http://www.skydive.sk/ this is just the begining! there are planty more! check it on www.skydiveworld.com

a d i o s

New member
יכול להיות שאתה צודק!!!

יכול להיות שאתה צודק דן אבל לא חבל לקדם את הספורט בארץ אחרת במקום אצלנו???

ניתרו

New member
תשמע...

עדיף להתקדם בספורט איפה שהוא מאשר לשבת בארץ ולחשוב איזה בעסה שאין כסף לצנוח. ממש ממש משתלם לנסוע לרוסיה ולהשקיע איזה 600 דולר בצניחות ולהתקדם באופן לא נורמלי מאשר לעשות בערך 20 צניחות באותו מחיר בארץ. בשראובן יחזור אני מתכוון לתחקר אותו לגבי הנסיעה, ואם הכל טוב, אז יעללה, בוא נקפוץ לשם, אתה ג´קי ואני, בסבבה. אני אפרשן לכם ואתם תהנו מהבורשט בנוסף לצניחות :). רק אם המועדונים יראו שאנשים מפסיקים לבוא בגלל המחירים (וזה כולל את כל המחירים מסביב) אז הם ימצאו דרך להקל עלינו. אני יודע שאם צניחה בארץ הייתה עולה 20$ הייתי מרוצה לחלוטין והייתי קופץ פי שתיים (בעוד שהמחיר יורד בערך ב33%), ואני לא לבד. סרגיי

gilwygas

New member
קפיצה בשבדיה

היי דן קפצתי בחור קטנטן בצפון שבדיה לפני כשנה במחיר 10 דולר + 8 על ציוד למי שאין,וזה ממש במועדון לא גדול או מאורגן.אני מאמין שבמועדונים הרציניים, העלות צריכה להיות נמוכה עוד יותר כיוון שיש הרבה יותר צנחנים.חוץ מזה, בשבדיה יש שבדיות!!!!!

gilwygas

New member
sweden

not sweeden...for me it was a little less than 400$ through prague.why am i writing in english if you could read my hebrew? never mind

danmordechay

New member
400$ ? sounds pretty good!

Com´on adi! start orgenizing a skydiving vacation to sweden! We can jump a lot for 10$ a jump!

gilwygas

New member
היי דן

כדאי לך לנסות לברר קודם.יש אתרים של המועדונים,רק תחפש.אני מאמין שהמחירים לא שונים מאלה שאמרתי אבל כדאי לבדוק

amir y

New member
מחיר... ../images/Emo13.gif

ובכן, כמובן שהמחיר מעיק, והוא מעיק הרבה יותר לחבר´ה ללא הציוד. מחיר צניחה כיום הוא פלוס מינוס 240 ש"ח. בהתחשב בעובדה שבשביל להנות אז קופצים לפחות 3 צניחות, וכמובן שהשאיפה היא לפחות כל שבועיים, אז סוגרים את החודש עם בערך 1500 ש"ח, ואני מדבר על המינימום !!! לצערי, גם "המינימום" הזה הוא יקר מאוד. ! אין לי מושג מהן העלויות או הרווחים של מועדוני הצניחה, וגם אין לי מושג אם אכן אפשרי להוזיל את מחירי הצניחות הוזלה משמעותית (לא ב 2$), אבל הייתי שמח מאוד לצנוח על בסיס של מנוי חודשי או כל רעיון אחר שיאפשר לי לצנוח על בסיס קבוע מבלי לקחת משכנתא...

a d i o s

New member
אין לי מה להגיד.

אמיר ממש אין לי מה להגיד אף אחד לא מגיב לא בעלי המועדונים ולא צנחנים כנראה שאין בשביל מה להגיב כי ידוע שישראלים כבר מחר בבוקר ישכחו מהכל. תראה איך המדינה שלנו נראית, אני לא חושב שכדאי לצפות לתגובה רצינית בנושא, כנראה שהשיקול הנכון הוא באמת לצנוח בחו"ל. ותודה לדן על האתרים המדהימים לדוגמא: בוגי בקניה.

danmordechay

New member
What´dya think, Uri ?

Can you orgenize such a thing here? a group of Israeli skydivers going to a kenya vacation together?

jackiv

New member
עדי,אתה צודק

אתה צודק לגבי הישראלים.מחר בבוקר(כבר היום) כולם ישכחו מהכל וימשיכו להיות מנוצלים ע"י הגופים נותני השירותים,לא משנה אם זה מועדוני צניחה או כל עסק אחר בארץ ובגלל זה הכל נראה ככה.בחו"ל על העלאת מחיר הלחם בכמה אגורות עשו הפגנות ענק ופה בארץ המחירים עולים,המשכורת נשחקת ואנחנו שותקים.אני לא מאשים את מועדוני הצניחה במצב הזה,אני מאשים אותנו כי אנחנו אדישים.להם יש אינטרס להרויח כסף והם יעשו הכל בשביל זה(לפעמים בהגזמה).יש לי משימה בשבילנו לבדוק מחירי צניחה בעולם ולראות אם יש מקומות יותר יקרים מישראל וכמה כאלה יש. מי כמונו יודע עד כמה ההרגשה הייתה רעה כשבאנו לעשות קורס צניחה והכל סבב סביב הכסף בצורה הכי מגעילה שיש.באיזה שהוא שלב המקום מאבד את האופי הספורטיבי של הספורט שאותו הוא מייצג והופך למטחנת כסף.כולם יודעים את זה אבל משום מה מפחדים לדבר מתוך פחד שלא יהיה להם איפה לצנוח. אולי באמת עדיף לחסוך כסף כמה חודשים ואז לנסוע לצנוח בחו"ל במחירים הרבה יותר זולים וגם מרויחים שיונוי מרענן.אני חושב על זה ברצינות ואני בטוח שגם אתה עדי וגם סרגיי.אין לי בעיה לנסוע לרוסיה לצנוח,לאכול בורשט וסרגיי יתרגם לנו כשיגידו לנו לקפוץ. גם קניה על הפרק. ג´קי

Ron Miasnikov

New member
נקודות למחשבה..

לקפוץ בחו"ל זה מצויין, זה מרענן, לפעמים יותר זול. במקרים רבים משתלם מאד מקצועית. אני יותר ממליצה למי שרוצה להתקדם, לנסוע לארה"ב או לכל מועדון מתקדם אחר ולטחון קפיצות עם הטובים ביותר. כמה נקודות שצריך לקחת בחשבון: 1. לא תמיד יותר זול, אם לוקחים בחשבון את כל ההוצאות סביב: טיסה, ויזה, מיסים, מלון, ימי חופש, ביטוח וכו´. 2. בחלק מהאירועים שדן ציין, ההשתתפות מוגבלת לצנחנים מנוסים בלבד (מעל 300 קפיצות כמדומני) 3. נכון שלקנות 100 קופונים בחו"ל + טיסה + מלון וכו´ = 100 קפיצות בארץ. אבל מדובר בקפיצות סולו. כל קפיצה עם מדריך מעלה את המחיר. ואין הבדל משמעותי (באילת warp עולה 59 - 69$, בארה"ב, מבירור מקיף שערכתי לפני שנסעתי - ממוצע של 73$. יש מדריכים שלוקחים מחיר קופון כפול + 200 דולר ליום). כך שמי שרוצה להתקדם ומבקש הדרכה, משלם לא מעט. להשתתפות במחנות אימונים של יותר מ 2-way נדרש ניסיון מוקדם. 4. כמו שדן הציע - קבוצות מקבלות הנחה. לא פשוט לארגן (זמן, מקום, מחירים שיהיו מקובלים על כולם). 5. בארץ מדברים עברית, קופצים עם חברים ומחלקים את ההוצאה על פני זמן. כשעובדים בשיטה שג´קי מציע - צריך להזיע ולחסוך, לקפוץ ואז להתנזר לכמה חודשים. אני לא בטוחה שהייתי עומדת בזה, לכן אני משלבת מפה ומשם. בקיצור - השאיפה לקפוץ בחו"ל מובנת ונכונה, אבל אל תפסלו כל מה שקורה פה. גם לקפיצות במולדת יש יתרונות. רון שמצטרפת לקריאה להורדת מחירים בארץ הקודש

jackiv

New member
לגבי צניחה בארץ

רון את צודקת שיש יתרונות בצניחה בארץ.הטרוניה(אני מקווה שרשמתי את זה נכון) היחידה היא לגבי הנושא הכלכלי שכואב לכולנו.הבעיה בתחום הצניחה בארץ היא שאין הרבה אפשרויות(שני מועדונים),אז למועדונים אין סיבה להילחץ יותר מידי כי אין כמעט תחרות וזה פוגע בנו כצרכנים כי השוק הוא כמעט מונופולי. אי אפשר להפסיק לצנוח בארץ,כי גם לנו יש אינטרס שתהיה בארץ פעילות אבל זכותנו כצרכנים בשוק פרטי לבוא בשאלות ולצפות לתשובות מהגופים הרשמיים בארץ. לדעתי אין מספיק פעילות בארץ לקידום הצניחה.בארה"ב,לפחות ממה שראיתי באינטרנט,איגוד הצניחה מוציא סרטי תדמית על צניחה שפונים לקהל הרחב ומעודדים אנשים לצנוח ויש מודעות לקידום הספורט.ככל שתגדל כמות הצנחנים בארץ,ככה יוכלו המועדונים בארץ לגדול ולתת שירות במחירים יותר זולים.זו כבר פניה לאיגוד הצניחה ולא למועדונים. אולי נעבור לבייס ואז תפתר הבעיה הכלכלית.הבעיה שאין בארץ איפה לקפוץ בייס.ממש מלכוד 22(או משהו כזה). ג´קי

a d i o s

New member
לפעמים אני פשוט רוצה להצדיע לך...

איפה למדת לכתו ככה אה? גדי סוקניק שלי. אין לי מחושג מה יהיה אבל שים או שימו לב שתגובות ממי שצריך לא קיבלתם.

למעלה