לכל מי...

תחיה

New member
לכל מי...

שנוסע למחנה סיירים שד"צ, ההכנה פשוט ענקית!!!! אנחנו כל כך נהנים, אני הולכת להיות בצוות יער, או שרכזת רובע, אני עוד לא יודעת! אבל אתם חייבים לצאת!!!!

The Mad Hatter

New member
סליחה על הבורות,

אבל בתור צוות יער, את עושה את המסלולים? (אני מנסה לסחוט מכלמיני אנשים שעשו את המסלולים מידע עליהם ועל "רמת הקושי" שלהם כי אני פדלאה מהסוג הכי גרוע, בערך ואני די חוששת מכל עניין המסלולים, אז אם עשית אותם, בבקשה תגידי שהם ממש קלים...:///)

מחנה שד"צ

כמובן שמחנה שד"צ הוא ה-מ-ח-נ-ה, ואין שום טעם לצאת אם זה לא שד"צ, אבל יש רק בעיה אחת: בנים-בנות, כן... גם אני הייתי פעם מאותם חבר´ה ש-לא-חשוב-מה-הם-עשו-בדיוק-במחנה, ואז שמתי לב שזה נהיה מגעיל, ולמחנה אין טעם טוב עם כל ההתלהבות המגעילה הזאת... אני אומר, לא שנהייתי צדיק, ולא התחלתי לפקוד את בית הכנסת 24 שעות ביממה, אבל אני די מאמין שהתגברתי על הבעיה הזאת, ועכשיו, מאוד קשה לי להחליט אם לצאת למחנה, זה ממש עושה לי הרגשה רעה, כל העניין הזה... -יובל-

אין אפוטרופוס לעריות.

כלומר - בדברים האלה, עדיף שהאדם לא יכניס את עצמו לניסיון, או למצב שהוא לא בטוח שהוא יצליח.

dvorag

New member
אני בעז"ה...

יהיה במחנה הרא"ה(שהשנה ביער לביא ) צוות בימ"ד (אווווווו איזה דוס!! כן,תודה על המחמאה) והרב שלנו אמר שמי שלא רגיל למציאות הזו של בנ"ע שפשוט לא יבוא גם אם זה להיות צוות יער כי אכן אין אפוטרופוס לעריות

hodaya16

New member
אפשר..........

דווקא אפשר לצאת למחנה במצבים כאלה, כי אפשר לחזק מלא! אני בת מקוממיות, אני לא מדריכה אבל יצאתי למחנות הרא"ה וסיירים. הישוב שלנו הוא נורא דוסי והסניף בנ"ע נפרד, ותמיד יצאנו לעדה הנפרדת. השנה כמה הורים התעוררו ופרסמו מכתב בין המשפחות של- השנה לא שולחים למחנות בני עקיבא אלא מנסים לארגן משהו חיובי יותר של הישוב. ואז באו כל ההסברים ובאמת נזכרנו עד עכשיו מה הסניף שלנו עושה במחנות (אתם לא מכירים אותנו כי אנחנו ביח"ד) זה מזה מחזק שכולם רואים את ההפרדה ושרואים סניף שכל הבנות עם חצאיות והם בלי בנים, ורואים עדה של בנים לבד שהולכים לכל התפילות ונמצאים בבית מדרש. ואנחנו גם קבלנו המון חיזוק מאחרים שאמרו לנו כמה טוב שאנחנו נמצאים ואיזה סניף טוב זה סניף נפרד, אני לא אומרת שיצאנו משם יותר טובים (בעצם בכלל לא) אבל אחרים - כן. ועכשיו כשמתחילה מגמת הפרדת סניפים זה אןלי גם קצת בזכותינו, ( והמזכ"ל היוצא)!! בהצלחה לכולם.

dvorag

New member
א: אני!!!

ב: אני רוצה להזכיר שהדור שלנו בתהליך חיובי של התקדמות ושעד לפני 10 שנים בערך ישנו ביחד בנים ובנות!!!!!!!!! אז תראו ב"ה לאיפה התקדמנו!!

אמממ..

אתה מתכוון - שהמאהל היה משותף. כן? ו-לפני 10 שנים? אתה בטוח?? בדוק שוב. ב. אכן, התקדמות יפה ומבורכת. סבא שלנו רקד ושחה מעורב, אבא שלנו לא שמר נגיעה, ואולי הבנים שלנו יהיו סוף סוף בתנועה אשר פועלת בקטע הזה על פי ההלכה גם במציאות ולא רק בחוקה. אני אומר את זה כמילתא דבדיחותא, כן? בודאי שהשינוי הוא טוב, אבל בואו נזרז אותו עוד יותר. זה לא בשמיים. באמת שלא. בוא נמשיך להתקדם עד שבאמת נגיע לגבול ההלכה.

dvorag

New member
לא בדיוק

תראה לא אמרו בנים ובנות ביחד!!! ומי שלא רוצה-אין לא רוצה אלא לא היתה הפרדה עם יוטה(הבד הירוק)בין מאהל בנים לבנות כמו"כ לא היו סיורים ובדיקות ליד המאהל בנות(כי לא היה חשש שבנים יסתובבו שם כמו היום) ועוד כהנה וכהנה הנהגות שבנ"ע הכניסו ויצויינו לשבח!!!!!

dvorag

New member
בעז"ה

לאט לאט אבל הכל עם הרבה סבלנות אל תלחץ על אף אחד.

למה לא?

לדעתי זה הרבה יותר קרוב ממה שחושבים בד"כ. סבלנות?? כבר 70 שנה מחכים. השעה עכשיו קרובה. הדיעות משתנות. צריך להתחיל להפעיל לחץ כבד על הנהלת בנ"ע! בעניינים של ייהרג ובל יעבור אין מקום לסבלנות. ויפה שעה אחת קודם. אנחנו באיחור של 25 שנה, מאז היווסדה של תנועה נפרדת. אם הם יכולים למה אנחנו לא?? מה, הם יכולים דברים שאנחנו לא יכולים?? הם יותר טובים?!

dvorag

New member
אני רק רוצה להרגיע

לא מדובר כאן על יהרג ובל יעבור זה לא גילוי עריות אלא בעיות צניעות ברור שזה חמור מספיק אבל לא יהג ובל יעבור

אהמ, תלוי מה.

לדעת הרמב"ם, נגיעה של חיבה (חיבוק ונישוק) בנידה - זה ייהרג ובל יעבור, שכן הוא מונה את הנידה כאחת מן העריות. אז...

dvorag

New member
לענ"ד

יהרג ובל יעבור זה רק משכב ולא רק נגיעה!

אני די מפוקפק עד כמה זה מחזק.

ומכל מקום, בין כך ובין כך זה רק חיזוק של שעה למצב פסול מיסודו, ואינו פותר את הבעיה בכלל, אלא רק זמנית וחלקית. לעומת זאת, אם יהיו הרבה סניפים כמו הסניף שלך, שיחליטו שלא לצאת למחנה בגלל שהוא מעורב, הלחץ ישפיע הרבה יותר מההשפעה הזמנית של זה. כשיהיו כל כך הרבה סניפים שפשוט לא יצאו למחנה בגלל זה, הלחץ על בנ"ע להפריד את המחנה יהיה הרבה יותר גדול, ויהיה הרבה יותר סיכוי שהמחנות יופרדו (כן, זה לא בלתי אפשרי..), ושהבעיה תיפתר מראש. לענ"ד, זו הדרך שבה צריך לבחור. ורק - ה"בכלל לא" - כלומר, שזה הזיק לכם? בכל מקרה - כל הכבוד, באמת, על המודעות הרבה לנושא, ועל האכפתיות שאתם מראים. המשיכו כך. (אה, ותחשבו על הנקודה שהעליתי)

Michael16

New member
שלום!

רציתי לשאול אם אתם יודעים באיזה מחנות יהיה בימ"ד? שנה שעברה הייתי במחנה סיירים והיה, וזה היה ממש מגניב!

beckham17

New member
אני לא בטוח ב-100%...

יהיה בימ"ד במחנות סיירים והרא"ה ב-ט-ו-ח, ומוטי יוגב אמר ששנה שעברה גם במעפילים היה ביקוש לבימ"ד, אבל לא קיבלתי תשובה ברורה מדבריו... אז אולי יהיה גם במעפילים. תהנו במחנות אריאל

למעלה