שיהיה ברור, אני לוקח בשיא הרצינות
את האיומים של הגמד הפודמנטליסט מאיראן, ליצן מיוחס לדרך בו הוא מתבטא ועושה את הרעש למרות שזה חכם מאחר וזה מטעה וגורם לו להראות כמו קריקטורה מה שהוא לחלוטין לא. העובדות ברורות לי שמ1979 איראן לא מכירה בישראל ומתנגדים לכל הרעיון הזה של מדינת ישראל, זה לא חדש, אני גם יודע שאחמניג'אד הוא לא שהחל בפיתוח הנשק הגרעיני אך הוא זה שהכניס אותו לתנופה, הוא יותר קיצוני מקודמו בכל התחומים, אצלו הרצון והשאיפות ליכולת גרעינית הגיעו לשלב מסוכן, דבר שלא היה אצל רפסנג'ני. ברור לי שבעתיד הקרוב צריך פעולה צבאית רצינית כדי למנוע מהאירנים להגיע לאותה יכולת, אך מה שעוד ברור לי שהסרטים לכשעצמם הם לא תירוץ להתחיל בזה עכשיו, ברור לי שפעולה אמריקאית ללא תיאום עם אירופה או עם מועצת הביטחון, במיוחד לאור העובדה שזה נעשה כבר בעירק, לאור העובדה שבוש בשפל פופלריות מבפנים ומבחוץ, רק תחליש את האמריקאים, תסבך אותם בבוץ נוסף, תתקע תריז בינם לבין אירופה ותחליש את כל החזית המערבית שאנחנו חלק ממנה, מצד שני תחזק את אירן ותקבע אותם בתור ה"מסכנים" התורנים, בינתיים הם יסיימו את פיתוח היכולת הגרעינית ו40 אלף המתאבדים שלהם. אתה צודק שהעולם יהיר ועובד לאט, הסנקציות היו צריכות לבוא מזמן והזמן הוא לרעתינו אך הלקח שחייבים ללמוד ממה שקורה בעירק המיוחד מול מקרה קשה כמו איראן זה שיש חובה להציג חזית אחידה ותוכנית רצינית ולא פשוט להכנס כמו איזה קאובוי מטומטם למדינה ולהתבוסס בבוץ שלה.