לכל מי שהתגעגע (סבתא, סבא) ...

אורית ג.

New member
לכל מי שהתגעגע (סבתא, סבא) ...

1. עדכנתי את הקהילה שלנו 2. הייתי במצב רוח קודר במיוחד אחרי שנודע לי שמנהלת פורום "הריון אחרי טיפולים" בוואלה (שאמנם לא הכרתי אישית אבל היינו עמיתות ל´מקצוע´) שכלה את בנה התינוק. עדיין קשה לי להאמין שדבר כזה יכול לקרות. 3. קראתי את כל הדיונים האישיים והנושאיים בפורום והמצאתי פתגם: האתאיסטים שונים הם זה מזה אבל הדמגוגים כולם דומים. בכל אופן מקווה שאתם נהניתם. ואני שוב כאן. עדיין בלי חיוך.

אורית ג.

New member
והצעה לסבתא - האם תרצי שסיפורך

האישי יופיע ב"קהילה" - עדיין אין שם אף סיפור סבתא. הכוונה ל: מתי ואיך נודע לך שנכדך (העתיד להוולד או שכבר נולד) לא יעבור ברית. מה חשבת בהתחלה, או אחר כך, מה עשית עם מי התייעצת (האם יש גם סבא ? מה אמר הוא) מה הרגשת ומה היום וכו´. בערך מה שסיפרת כבר רק ערוך כמסמך עצמאי . רק אם את רוצה כמובן שלחי לי באי-מייל ואני אכניס לקהילה . (וכמובן רק אם את באמת סבתא... אני בודקת את אמיתות כל הסיפורים שבקהילה - אם כי בפורום מותר לספר מה שרוצים) תודה.

לאה2707

New member
בעקרון, אין לי התנגדות בכלל לכך,

להיפך, זה רק יכול לתרום. וכן, אני סבתא לשלושה נכדים. נכדה גדולה ושני נכדים בנים שאחד מהם נימול ואחד לא. אבל, הייתי מבקשת שתשתמשי לא רק בהודעתי הראשונה, אלא גם בחלק מאלה שהוספתי אחריה, כי גם במסגרת הפורום הזה, התגלו ונראו לי דברים נוספים שרק חיזקו את דעתי. אמנם אומרים "אין חכם כבעל נסיון" אבל גם בלי נסיון אישי, אם קוראים את החומר המפורט, צריך להיות עיוור כדי לא להיווכח, כמה תפקידה של הערלה חשוב וכמה היא תורמת לחיים שלמים יותר. החומר הכתוב, התמונות והאיורים הברורים והמשכנעים, מדברים בעד עצמם. אני כבר ביקשתי מילדי סליחה מעל דפים אלה. כבר כתבתי ליובל פעם, "מי שמציל נפש אחת, כאילו הציל עולם מלא", וכנ"ל גם כאן, אם תצליחו ללמד ולפקוח את העינים ולו רק למעט, מאמצינו שווים את הטרחה. בהצלחה לכולנו, שלך בחיבה לאה

לאה2707

New member
בקשר לסבא של תומר. נכון שהוא לא

קיבל את ההחלטה בשמחה, אבל גם, רק מתוך המחשבה שהילד יהיה שונה. היום למרות התרחקותו התעלמותו מהנושא, ואחרי שהסברתי לו והראיתי לו, חלק מהחומר שפורסם כאן, הוא למעשה השתכנע, אם כי עדיין חושש בגלל השונות.

אורית ג.

New member
וגם הערה ללודוויג ולמי שאמר שסיפורו

של מעוז בקיהילה אינו אמין. הסיפור, לצערי , נראה היה שכלא אמין בגלל טעות טפשית שלי: העתקתי אותו מהקהילה ביואל ובגלל התוכנה ששם הוא הועתק ב"כתב ראי" - קורה הרבה באתרים באינטרנט. על כן הפכתי את האותיות בתוכנה מיוחדת לכך שיש לי ואז.. גם הספרות התהפכו ויצא שמעוז הוא בן 14 - ומיכיון שהוא מדבר על שיפור בחיי המין ועל כך שלקח לו זמן רק (3 שנים) להאריך מחדש את העורלה - (התחיל הגיל 11 ) זה בהחלט לא אמין. ובכן - מעוז חי וקיים (בארצות הברית) לא כותב אך קורא בפורום, בן 41 ויש לי אפילו את שמו המלא שלא רציתי לפרסם כאן - למרות שהוא הסכים. יש גם את האי-מייל שלו ומי שיש לו פנאי להארכת עורלה או שאלות - מוזמן לשלוח לו. בימים הקרובים ייתוספו עוד סיפורים לקהילה, גם של אנשים שמלו את בניהם. אז... לא לדאוג.

לאה2707

New member
טוב, ידידי, אני צריכה ללכת לעבודה.

מקווה להתראות שוב אחה"צ. כל טוב ולהתראות לאה

Ludwig

New member
מה שהפריע לי בסיפור...

זה לאו דווקא עניין הגיל. היה לי די ברור שמדובר בטעות דפוס וצריך להיות כנראה 41. מה שהפריע לי זה הרעיון שאפשר לשחזר את העורלה למצב המקורי כפי שנוצר הרושם בסיפור. אני מניח שאפשר לשחזר משהו שנראה כמו עורלה ואולי מסייע ל-"תנועה הפנימית" הטבעית, אבל לא כל-כך נראה לי שאפשר לשחזר את התחושה המקורית עם כל מערכת העצבים וההגנה או שאפשר להחזיר את העטרה לרגישותה המקורית. הכל אופן אין לי ביקורת של רופא העוסק בתחום...

דיאנה1

New member
../images/Emo24.gif אורית היקרה אני מבינה את

הרגשתך. זה באמת נורא שדבר כזה יכול לקרות. מקרה כזה מזעזע כל אחד ובמיוחד אמהות לתינוקות.

התחושות הן באמת קשות ../images/Emo7.gif

ואני מנסה בלב כבד ואווירה העגמומית שעוטפת אותי מיום שלישי להמשיך ולנסות לחיות כרגיל כי תומר מרגיש שמשהו לא בסדר... אבל הסיפור הוא באמת באמת טרגדיה איומה ובלתי נתפסת
שירלי.

אורית ג.

New member
שירלי האם פגשת אותה אישית ?

ואת התינוק? ואיך בכלל אפשר לחיות אחרי כזה דבר... כל כך נורא.

כן, פגשתי אותם לפני כשבועיים

היה לנו מפגש פורום וזכיתי לפגוש את עילי שהיה תינוק חמוד להפליא ואת טילי שהיתה אישה שקורנת מאושר. לכן כל-כך קשה לי לתפוס שכל זה נגמר ולא יהיה יותר עילי ולא תהיה יותר אישה כה מאושרת בשם טילי. וזה כל-כך עצוב. ואני כל הזמן חולמת שזה איזשהו חלום רע שניתן להתעורר ממנו אבל זה לא, זו מציאות שצריך ללמוד לחיות איתה וזה קשה. אין לי מושג איך קמים מאסון שכזה וממשיכים לחיות... פשוט אין לי מושג
שירלי.

אורית ג.

New member
../images/Emo32.gif אני מוצאת את עצמי נכנסת

לפורום שלה במין תקווה שזו איזושהי טעות. אני לא יודעת איך אפשר להסתכל על חדר שפעם רק לפני יומיים היה בו תינוק שאיננו.

Ludwig

New member
תגובה...

גם אני שמעתי את הידיעה הקשה. מי שמכיר את כל הפרטים מבין עד כמה זה נורא... אין צדק בעולם
לגבי הקהילה, עדיין חסרים הלינקים החשובים הבאים: CIRCUMCISION RESOURCE CENTER - Position Statements of Medical Societies in English-Speaking Countries: http://www.circumcision.org/position.htm CANADIAN PAEDIATRIC SOCIETY (CPS) - Neonatal Circumcision Revisited: http://www.cps.ca/english/statements/FN/fn96-01.htm THE AUSTRALASIAN ASSOCIATION OF PAEDIATRIC SURGEONS - Guidelines for Circumcision: http://www.nocirc.org/position/aaps.html THE AUSTRALIAN COLLEGE OF PAEDIATRICS - Position Statement, Routine Circumcision of Normal Male Infants and Boys: http://www.cirp.org/library/statements/acp1996

למעלה