לכל מביני העיניין

• פותח הנושא kees
  • פורסם בתאריך

kees

New member
לכל מביני העיניין

מי מנהל מח' החינוך - רישום גנים וטלפון טימטום כזה של עיריה עוד לא פגשתי (ואני עובדת של עיריה אחרת ככה שיש לי מדד להשוואה) גני הילדים נפתחו - הצהרונים עוד לא ואין תאריך פתיחה כאם עובדת אני זכאית לקבל אישור להכניס את הילד מוקדם יותר לגן - בקיץ אמרו להביא אישורים בשבוע הראשון של ספטמבר - היום אמרו לי שרק עוד שבועיים יתחילו להתעסק עם זה - ומה בינתיים? מי ישלם לי משכורת? כזה חוסר התחשבות בהורים - הפסד ימי עבודה לחינם אבל ה"חמודה" בעיריה אמרה שאולי בכלל לא יהיו צהרונים- מה הם חושבים שם בעיריה הזו שאנחנו כולנו מובטלים ולא חשוב לנו מה יהיה עם הילדים??? שרק ברגע האחרון יתנו תשובות? חוסר אירגון מדהים שכזה טרם ניראה במחוזותינו

sharonit3

New member
סוף סוף עוד אמא שאכפת לה....

אני כבר בייאוש מול מחלקת החינוך ואני רואה שכל פניה שלי נענית בתשובה לקונית מאוד. חבל שהורים נוספים לא מתלוננים גם אלא "בולעים את הצפרדע" כל שנה מחדש. אני כל פעם צריכה לבקש טובות מכל העולם עד שמונהג יום חינוך ארוך. (אגב, אם תתלונני יותר מדי - גם יגידו שאת לא מעריכה את מה שאת מקבלת. אז לידיעתך....)

kees

New member
אכן זה מה שנירמז לי אבל... מה לעשות

הנה תגובתה של ד"ר בריינר לדברי ולאחר מכן אשים תשובתי אליה , תשובה למתלוננת.... 1. מנהלת אגף החינוך זו דר' אביבה בריינר 2. הפעלת יום חינוך ארוך בעיר מעוגן בחוק חינוך חובה בגני החובה בלבד וללא הזנה. 3. במסגרת הטיפול הנקודתי , במהלך 6 השנים האחרונות קבלו ילדי גני החובה הזנה ותוספת מגוונת של תוכניות העשרה.משרד החינוך רצה לתקצב את הנושא החל מאמצע אוקטובר, במקביל שונו הגורמים המפעילים. אנחנו נערכים לצהרון החל מהשבוע הבא- תבוא על כך הודעה לגנים, הזנה לאחר ראש השנה, בגני הטרום חובה, ההפעלה כולה ארצית ועדיין לא ברור מתי יחלו פנימיות היום בגני התת-חובה. 4. אמהות עובדות – החל מהשבוע ה3 תוכלו להשאיר את הילדים מוקדם יותר בינתיים אלה שבועיים של הסתגלות ונועדו להקל על הילדים . 5. כמה משלמים על צהרונים בערים אחרות? האם יש בהם תוכניות העשרה מגוונות? האם יש בהם איבחונים ,תוכניות שפתיות ורגשיות המשולבות בתוכניות ההעשרה? מדדי התאמה לכניסה לכיתה א' וכן תוכנית מעברים. 6. שנה טובה והצלחה רבה בעיקר חשוב סבלנות וסובלנות.

kees

New member
לד"ר בריינר תודה על התייחסותך

אבל... בגני החובה הפעלת הצהרון - זה בעצם יול"א - יום לימודים ארוך ולא צהרון במתכונת שבה היא מתקיימת בגני הטרום חובה וכד' אבל מבורכת העובדה כי הם יפתחו ביום ראשון הקרוב לגבי גני הטרום והטרום טרום חובה - מדוע עדיין אין שמץ של מידע מתי יפתחו הצהרונים? יש סיכוי שכלל לא יפתחו? במידה וזה המצב שווה לעדכן הורים שיחלו למצוא פתרונות חלופיים ארוכי טווח כי כרגע האירגון של הורים הוא זמני ובד"כ כרוך בהפסד ימי עבודה 3. מדוע לחכות 3 שבועות להחלת האפשרות לשים ילדים מוקדם יותר? התירוץ של היסתגלות הוא די קלוש כיוון שהשבוע הראשון מוקדש להסתגלות ואח"כ הגן כבר פועל במתכונת רגילה אז מדוע להקשות על ההורים? המעסיק שלי בטוח לא יתן את זמן ההסתגלות מה שבמיידית יפגע ביכולת ההשתכרות שלי אני בטוחה כי גם בעירית לוד לא כ"כ סובלניים לעובדים שמחסירים הרבה שעות עבודה - חבל שזו ההתייחסות למיגזר של אימהות עובדות הרי אירגון שכזה בד"כ נופל על האימהות בלבד ובד"כ לא על האבות. האם אין אפשרות בינתיים לתת אישור גורף להכנסת הילדים בשעה מוקדמת יותר והחל מהשבוע השלישי להכניס רק ילדים עם אישור מהעיריה? זה מאוד יקל!! ונכון בערים אחרות משלמים יותר אבל בכלל מיגוון השירותים בערים אחרות הוא נירחב יותר וחבל להיכנס להשוואת שירותי עירית לוד לשירותי עיריות אחרות כי לוד לא תצא טוב מהשוואה שכזו אז אין זה ממין העיניין לערוך את ההשוואה הנ"ל וחבל להיכנס לשדה מוקשים שכזה (ושוב להזכיר אני עובדת של רשות אחרת ככה שאני יכולה להשוות מתוך המערכת חלק מהמחלקות כמו גינון, מיסים ומיים, רווחה, חינוך ועוד ולוד יוצאת בדפיציט גדול מאוד!!) אז עם סבלנות נקווה כי יבינו בעירית לוד שיש להתחשב גם באזרחים ובילדים (שקביעות וסדר יום מאורגן מאוד חשובים להם) בתודה מראש

למעלה