לכל חובבי הפנטזיה!

תור

New member
לכל חובבי הפנטזיה!

אני מכיר את רוב סיפרי רומח הדרקון(בעיברית) ואני יודע להבחין בספרי פנטזיה טובים... ויש 4 ספרים עבים מאוד שהסידרה שלהם ניקראת -"חפצי הכוח" סידרה מצוינת! חובה על כל חובב פנטזיה... להתחיל מהספר אוריאו עוד ספרים הם של טרי ברוקס! ספרים מצוינים גם -להתחיל מ"המלך הראשון לבית שאנארה"

ערפד1

New member
רק שלוש פעמיים?

את כל 4 הספרים.......... מעט......... סידרה נחמדה מאוד אבל לא מי יודע מה ממש....

ערפד1

New member
אולי סידרנה נחמדה

אבל יש הרבה יותר מזה וטובים הרבה יותר

הלדין

New member
לא, הקונצנזוס טוען שאותם ספרים זבל

או לפחות הקונצנזוס בהוצאות הספרים בארץ. ´אוריאן´ סביר אבל הספרים האחרים מתדרדרים עד שהם מגיעים לזוועת-אלוהים ב-´דיאמארה´. והספרים הללו של ברוקס הם חיקוי שקוף של טולקין...(וזה עוד יותר ברור שם מאשר ב-´ילדי שאנארה´). אישית, דיאמארה נראה כאילו הסופרת החליטה לפצוח בסדרת המשכים והספר הזה לא חותם את הסדרה אלא משמש כפיגום לסדרה הבאה. נ.ב. האם מישהו יכול להסביר לי למה אם יש רשימה של כל ספרי "רומח הדרקון" *הטובים* באנגלית אבל אין תקצירים שלהם, בעברית כמובן? זה יכול מעט לעזור לאנשים כמוני להבין על מה הספרים ולעזור להם לתכנן את הרשימה שלהם ביתר יעילות.

Drow elF

New member
i read theme all too...

very good but "diamara" is written bad... and another good series is "the farseer" by robin hobb... i read the first one in hebrew "the assassin´s aprentice"... it is very good... the next one calld "a royal assassin" and i dont know the last one´s name but i think that they will be good too...

Palass

New member
מה שאני פחות אוהבת...

בספרים האלו יש יותר מדי פוליטיקה. (בכל הספרים החדשים: הרואים למרחק, ארץ אחרת, שאנארה, שיר של אש ושל קרח וכד´)

snupy

New member
אני מסכים ולא מסכים..

אני לא מפה, אבל אני די עוקב אחרי הפורום הזה, אחלה של פורום דרך אגב ממש אהבתי את הרומח אבל את מחזור שער המוות יותר... לגבי אוריאן, לדעתי זו סדרה גרועה, די קיטשית וזולה, ממש לא אהבתי, אין בה תחכום, זה סתם חיפוש אחרי אקשן וסקס.. לעניות דעתי בכל אופן.. אך לגבי שיר של אש ושל קרח- זו סדרה מדהימה! אדירה! וכתובה טוב, יש בה פוליטיקה בדיוק במידה המתאימה, לא יותר מדי, היא מעבירה בצורה מעולה את כל האוירה והמצב ששרר בממלכות שם, סדרה פשוט, אין לי מה לאמור עליה, רק שזו אחת הסדרות הטובות ביותר שקראתי! (וקראתי המון! שר הטבעות, הרומח, מחזור שער המוות, אמבר, מאדים, הסדרה של הנערה ואביר המילה ועוד, לא זוכר כרגע...)

Palass

New member
אני לא מסכימה

אוריאן זו סדרה מצוינת! ושאנארה מועתקת מהבגלריאד לא מטולקין.

הלדין

New member
שאנארה?

את מדברת על אם ז´אנר הטולקיניסקות. איך היא יכולה להיות מועתקת מהבלגריאד שנכתב בשנות ה-90?

למעלה