לכל חברי הפורום הנפלאים

לכל חברי הפורום הנפלאים

שלום לכולם
אני סטודנטית לפסיכולוגיה (בתהליכי קבלה לתואר שני) ועובדת מזה כשנתיים כחונכת של פגועי נפש ובעלי פגיעות מוחיות. אל הפורום הגעתי במקרה ורציתי לחזק ידיכם על יוזמה מבורכת זו. במסגרת עבודתי, הכוללת חונכות אישית בבתיהם של המשתקמים, יוצא לי להפגש הרבה עם בני משפחות המשתקמים ואני יודעת עד כמה מסגרת תומכת, מעין זו שהקמתם כאן, עשויה לסייע להם. אני קוראת אתכם ומתרגשת מהתמיכה ההדדית ובהחלט מתכוונת להסב את תשומת ליבם של האנשים איתם אני עובדת לפורום נפלא זה.. המשיכו כך חג שמח לכולם

רק עכשיו שמתי ../images/Emo23.gif

אופס.. התכוונתי לכתוב: "בתהליכי הרשמה לתואר שני".. ויצא לי: "בתהליכי קבלה.." אח.. האופטימיות.. האופיטמיות...
אז, קבלו תיקון ואיתכם ה-

ל ו ל י ת

New member
יש מקום לאופטימיות-לא?!

"...ומה פרויד היה אומר על זה?!" אהבתי את ההודעה שלך, את היוזמה שלך לספר על הפורום שלנו לאנשים שאת מכירה, נראה לי יוזמה ברוכה. אהבתי גם ש'תפסת' את עצמך ותיקנת, היה בזה משהו שהעיד על איזה צניעות שלך. צניעות שהיא לכשעצמה תכונה חשובה ונחוצה לאנשי מקצועות טיפוליים, לצערי לא מעט חסרים אותה. שיהיה לך בהצלחה בתהליכי ההרשמה והקבלה! ואת מוזמנת תמיד אלינו.

jinjetta

New member
../images/Emo13.gif וואו, תודה על הברכות והמחמאות

וכמובן בהצלחה בקבלה לתואר שני

הי לולית ו- jinjetta

תודה רבה על קבלת הפנים החמה
רציתי להעלות נושא לדיון (מאחר ואני די חדשה פה, אני לא יודעת אם הוא עלה כבר בעבר..) לגבי יציאה של המשתקמים מהבית (מבית ההורים) לטובת מעבר לדיור מוגן או סתם דירת סטודנטים בשכירות. בתור חונכים אנו מרבים לעודד את עניין היציאה מהבית (כמובן לאנשים שנראה לנו שהדבר יעשה טוב עבורם ושהם מוכנים לכך), אך הייתי שמחה לקבל גם נקודת מבט של בני המשפחה. אלו רגשות זה מעורר??...

jinjetta

New member
מנסיון של המשפחה שלי

אני מאוד בעד, אבל לא יודעת אם בכל המקרים זה נכון. כל זמן שאח שלי היה בבית, הוא ישב כמו שייח' סעודי ודרש שיביאו לו, יעשו לו, בזמן שהוא רק עישן ובהה באוויר. ברגע שהוא יצא (הוצא) מהבית הוא נאלץ לפחות במידה מסוימת לדאוג לעצמו (אמא שלי עדיין תומכת בו מבחינה כלכלית, כי הוא לא מצליח להתמיד בעבודה), אבל הוא חייב מדי פעם לקום, לאכול, לבשל לעצמו, לצאת מדי פעם מהבית, אפילו לנקות פעם בכמה שנים, לקנות דברים חיוניים וכך הלאה. התועלת היא גם עבורו, וגם עבורנו, שיכולנו לחיות קצת יותר בשקט. מאחר ואח שלי הוא מאוד חברותי, העובדה שיש לו מקום משלו מאפשרת לו לארח את מי, כמה ומתי שהוא רוצה, בלי שזה יפריע לנו (הוא נוטה לישון ביום ולחיות בלילה). אני לא כל כך מכירה את הנושא של דיור מוגן, ולכן קשה לי להביע נושא בעניין, אבל יש דברים שמטרידים אותי במסגרות האלה לפעמים. למשל העובדה שכשהאנשים המתגוררים בדיור המוגן יוצאים לעבודה, מעבר לכך שמנתבים אותם רק לעבודות כאלה של פס יצור גם הרבה פעמים דופקים אותם בשכר... אני רואה חשיבות גבוהה בשילוב של אנשים עם מוגבלויות (פיזיות, חושיות, קוגניטיביות או נפשיות) בחברה. זה עוזר להפחית את הדעות הקדומות, את החשש, ועוזר לראות בהם את האנושיות המורכבת שהיא הרבה מעבר למחלה או ההפרעה או מה שזה לא יהיה. חשוב, למרות הכל, שהיציאה מהבית לא תהיה ניתוק. צריך לשלב את המשפחה, לפי יכולתה ורצונה, אבל שתהיה בתמונה, נראה לי שזה עוזר להשלים עם המצב.

הי jinjetta

תודה על ההתייחסות... קצת אינפורמציה לגבי דיור מוגן: ישנה אופציה לעבור לדירה עם עוד כמה אנשים (בינהם נערכת הכרות תחילה ולהם זכות הבחירה להסכים או שלא) או להשכיר דירה לבד (מתוך מאגר קיים או אפילו דירה שמצאת לבד). ההבדל היחיד בין מעבר לדיור מוגן לבין מעבר לדירה שכורה בלי דיור מוגן, נעוץ בעובדה שבמסגרת דיור מוגן ישנם ביקורים על בסיס קבוע (פעם או פעמיים בשבוע) של מעין אם בית או מדריך, שבודק שהאדם מסתדר בדירה (קם, אוכל, מבשל, יוצא וכל מה שפרטת..). מגורים בדיור מוגן אינם גורעים משאר ההטבות שמקבלים מסל שיקום (קצבה ועזרה בשכר דירה) למעט החונכות (מה שאני עושה). כלומר, אדם שעובר לגור בדיור מוגן אינו זכאי להמשיך ולקבל חונכות, מאחר וישנם את הביקורים של אם הבית. לגבי העבודה שציינת (פס יצור, שכר נמוך) מדובר בתעסוקה נתמכת, אבל היא גוף נפרד מנושא הדיור ואין כל קשר בין השניים. אדם יכול לגור בדיור מוגן, על כל הסיוע הכרוך בכך, ולא לעבוד בעבודה נתמכת (כלומר, לעבוד בשוק החופשי או שלא לעבוד בכלל..) מדבריך אני מניחה שאחיך גר בדירה שכורה שלא במסגרת הדיור המוגן. האם יש לו בכל זאת איזו מסגרת תומכת (למשל חונכות)?? אגב, לגבי מה שכתבת על שילוב אנשים עם מוגבלויות בחברה, על מנת להפחית את החשש ואת הדעות הקדומות, את לא מתארת לעצמך עד כמה אני מסכימה איתך. אני נמצאת עכשיו בעיצומה של כתיבת עבודה מחקרית על עמדות כלפי פגועי נפש ועל הסטריאוטיפים הקיימים לגביהם (באמצעות שימוש בשאלונים) והבורות הקיימת אצל אנשים שלא מכירים את הנושא היא גדולה ומצערת. ואכן, כמו שכתבת, מפגש עם אנשים עם מוגבלויות (מכל סוג) עוזרת להפחית את הסטיגמות.

למעלה