לכל הרוכבים!

Blue Hole

New member
צודק תמיד חשבתי שמוטוקרוס לא ממש קשור לאנדורו

אבל אחרי שראיתי את המרוץ האחרון בפורטוגל הבנתי כמה זה חשוב לדעת לשלוט על האופנוע באויר בצורה מושלמת. לדוגמה הזינוק לאקסטרים טסט היה מראש מצוק עם מדרגה של כמעט שני מטר ואז המשך הירידה. מה שהיה מדהים הוא שכל הרוכבים קופצים מהזינוק עד למטה באויר, והזינוק הוא למקפצה בלי יכולת לראות את התהום למטה. כמו שאמרתי מתוך ה-120 רוכבים שזינקו הרוב המוחלט קפצו למטה שהטובים באמת נוחתים ממש בתחתית המדרון לתוך פנייה עם בולי עץ, פשוט מחזה מדהים. בנוסף חלק גדול מהרוכבים פשוט באים בגז לגינת אבנים ומשתמשים בסלע הראשון כבתור מקפצה ועוברים את כל גינת האבנים באויר ממש כמו בטייבל, הם לא נוגעים בסלעים בכלל. ובמעבר עם הבולי עץ שוב נכנסים בגז חזק בבול עץ הראשון וקופצים מעל השני והשלישי וזה באקסטרים טסט, או בבור בוץ שהיה שם שגבה הרבה קורבנות בעיקר מהג'וניורים רוכבים מהשורה הראשונה עוברים מעליו בקפיצה לאורך כל מקום במרוץ ובהתשות שראיתי הם מנצלים כל באמפ בקרקע לקפוץ מעבר למכשול בלי לגעת בו בכלל ועוד בוויפ שיהיה שואו לקהל, מצד שני הם עולים עליות הארד אינדורו שאנחנו נבזבז עליהם חצי יום במכת גז אחת בלי למצמץ. בקיצור חיות טרף... הייתי, ראיתי, נדהמתי!!!

אל תתבלבל ממה שיש בחו"ל

מרוצי העמותה הם אינדורו ולא שום דבר אחר. אנחנו לא בחו"ל אין לנו תרבות מוטורית וכסף כמו בחו"ל ואנחנו רק בהתחלה. מי שמסתכל על החצר של השכן ולא טורח להשקות ולטפח את שלו יכול רק לקטר כל החיים. כרגע מה שיש במסגרת התקציב, כמות הרוכבים, כוח אדם (הכל בהתנדבות אה?), חוק, אירגון ועלויות לרוכב זה הכי טוב שיכול להיות כמעט, ממש גן-עדן מוטורי לדעתי, ואפשר לשפר עוד המון! 83 רוכבים זה השיא עד עכשיו (כפר החורש) והיד עוד נטויה... אני יכול רק להבטיח שבשנה הבאה יהיו שינויים ושיפורים (במיוחד אחרי שראינו איך מאורגן מרוץ בחו"ל), זה מתחיל באתר אינטרנט חדש ומושקע שיושק בקרוב (תודות לגזי) ונגמר בהרבה דברים קטנים ועד לרמת המרוצים שבתקווה תעלה מאוד. להתראות בשבת, הספורט המוטורי והתרבות המוטורית מתחילה בך

אני מקווה שאחרי המירוץ בפורטוגל לא יקראו יותר

למרוצים בארץ "אינדורו". הבדל שמיים וארץ. למרוצים בארץ אפשר לקרוא התשה לא סיבולת.

Blue Hole

New member
לא בדיוק

ספיישל הוא יותר בסגנון של מוטוקרוס, בעוד אינדורו טסט יכול להכיל מכשולים טבעיים או בנויים

Blue Hole

New member
צודק לפחות בארץ זה ככה

בחול ספיישל טסט זו מילה כללית למסלול שיש בו מדידת זמנים הם מבחינים בין שלושה סוגים של ספיישלים: 1. קרוס טסט - מסלול חלק יחסית בלי אבנים עם קפיצות וטייבלים שלא יבישוו מסלול מוטוקרוס. 2. אינדורוו טסט - תוואי שטח יותר קשה עם סלעים ואבנים עליות ירידות מעברי נחל וכו 3. אקסטרים טסט - המוון מכשולים שנבנו במיוחד כמו בולי עץ, חווות סלעים, מעברי בוץ ושאר מיכשולים קשים למעבר.

ה ט ו ח ן

New member
ספיישל טסט = מוטוקרוס ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo2.gif ../images/Emo2.gif

ספיישל טסט = מוטוקרוס לעניים ולא יותר. ספיישל טסט זה לקחת מסלול מוטוקרוס ולהוציא ממנו את העוקץ כלומר את הקפיצות.

ספיישל טסט זה השיטה של המרוץ

יעני הקפות התשה + מדידת זמנים במסלול מסומן במיוחד. מזנקים להתשה>מסיימים התשה>נכנסים לספיישל וחוזר חלילה עד שמסיימים את מס ההקפות הנדרש או עד שנגמר הזמן. המרוץ הזה יהיה בסגנון ספיישל טסט, הספיישל עצמו יהיה אינדורו טסט, ז"א כנראה שיהיו מכשולים טבעיים כמו סלעים עליות ירידות רכיבה בעיר וכאלה, לא יודע להגיד בדיוק כי המסלול טרם סומן ואני לא מכיר את האיזור.

Rombo

New member
אז למה באתר מסבירים שיש ספישל טסת??

ובתחרות הראשונה השנה אם אני לא טועה בגיבעת המורה הנו מיחשולים וקפיצות ואני זוכר טוב שכולם אמרו שזה ספיישל טסת.. יש למישהו הסבר?

orange blood

New member
איפה רציתי שזה יקפוץ ואיפה זה יצא...

מקסמקס זה לא מופנה אלייך.

למעלה