לכל הצנחנים

noaaaa

New member
לכל הצנחנים

אני יושבת לי במשמרת לילה ומעבירה את הזמן בקריאת 6 הדפים האחרונים של הפורום ויש לי כמה שאלות אבל קודם כל אני חייבת לציין שהיחס פה מדהים והפירגון למתחילים עוד יותר,ואם קודם מאוד רציתי לעשות קורס צניחה עכשיו אין לי ספק שאני אעשה אותו על אף ההוצאות המרובות שתוארו כאן! רציתי לדעת כמה דברים לאור מה שקראתי,מה ז"א שמקבלים רישיון? ז"א מה זה מקנה ביחס למי שרק סיים את הקורס?לא הבנתי,מה,מי שסיים קורס צניחה אין לו רישיון צניחה? דבר שני מה זה יעפים? דבר שלישי למרות שזה מאוד מוקדם בשבילי לדעת אבל מתוך סקרנות:איזה קורסי מתקדמים יש? יש רמות בצניחה? זה לפי מס הצניחות? ודבר אחרון-כל כמה ימים רצוי לצנוח כדי לצבור ניסיון ולא לאבד ביטחון באויר? אני מקווה שלא הגזמתי בשאלותי,יכול להיות שפיספסתי את התשובות בעמודים הקודמים אבל עכשיו כבר ממש אמצע הלילה ואני ממש לא רואה בעיניים... לילה טוב

oferbar

New member
מזה?

רשיון = כמו באוטו, סימן שאפשר לנסוע לבד. כנ"ל בצניחה, מסמן סיום ההסמכה וכך שהצנחן רשאי לצנוח ללא השגחת מדריך. יעף = LOAD, טיפוס בודד לגובה של המטוס (רצוי עם צנחנים בפנים) ישנן דרגות לרשיון, זה בדרך כלל מקביל לכמות הצניחות, נדמה לי שיש 4 דרגות. לא חייבים לעשות את כולם. לי יש B ו- D. אבל יש גם התקדמות מקצועית והשתפרות. עם הזמן אפשר לבחור בין סוגים שונים של נפילה חופשית, בין אם זה Relative Work או FreeFly או SkySurf. הכל תלוי ביכולת האישית ובקצב הלמידה. לגבי צניחות, מומלץ לצנוח כל יום. כל מספר אחר הוא התפשרות מכורח המציאות, עבודה, וכו´
שמיים כחולים עופר

Ron Miasnikov

New member
לא נכון

רישיון - מאפשר לך לצנוח עם צנחנים אחרים. אחרי הקורס אתה יכול לצנוח בכל מקום בעולם, לבד, בלי מדריך, אך אין באפשרותך להתחבר לאחרים בשמיים. כך לפחות על פי הכללים של הארגון האמריקאי. כך שאם סיימת קורס של 8 צניחות, את יכולה לקפוץ איפה שתרצי גם לפני שקבלת רישיון. יש אנשים עם מאה צניחות שלא טרחו לעשות רישיון A. (אני אישית הייתי מתה משעמום - לקפוץ לבד לא מעניין כמו לקפוץ עם אחרים) (עכשיו בטח את כבר מבולבלת לגמרי..) קדימה - מתי הקורס?

noaaaa

New member
כן קצת מבולבלת..

הרי מי שצובר מס צניחות מקבל רישיון לא?אז מי שיש לו איזה 100 איך הוא לא עשה רישיון?? ואת הקורס אני מקווה לעשות באוגוסט,אחרי תקופת המבחנים ושיהיה לי קצת שהות לחסוך כסף בשביל זה!!!

noamk

New member
קצת סדר בבלאגן......או שלא.

ראשית, הרעיון ברשיון משתנה בין סוגי רשיונות שונים על פי מנפיקם. אפילו במדינתנו הקטנטנה ניתן להוציא רשיון צניחה אמריקאי (USPA), או ישראלי (של האיגוד הישראלי). קורס גם כן ניתן לעשות במספר מתכונות, והאפשרות להוציא רשיון אחרי קורס היא בעיקר עניין גאוגרפי (התקנות הבריטיות שונות מהאמריקאיות, ואפילו בשני המועדונים שיש בארץ הנהלים שונים לחלוטין). לעניינך : התקדמות הצנחן בנויה ממספר שלבים: קורס, רשיונות שונים, ו-Ratings. לאחר הקורס יש באפשרותך לצנוח ללא מדריך. על מנת לצבור את מספר הצניחות הנדרש על מנת להוציא רשיון. תאורטית, ניתן לצנוח ללא רשיון בהרבה מקרים. הכמיהה לרשיון צצה, לדעתי, בעיקר בשני מקרים: א. את רוצה לצנוח במקום אחר בעולם, ורשיון יעיד על נסיונך. ב. את רוצה להוציא Ratings. כלומר רשיונות מתקדמים (רשיון מדריך לדוגמא). בקיצור, עזבי אותך משאלות על רשיונות. הרשמי לקורס, וכל ענייני האמיניסטרציה/בירוקרטיה יובנו מעצמם.......

למעלה