לכל הנשמות הטובות שהשתתפו בשרשור על האמא

לכל הנשמות הטובות שהשתתפו בשרשור על האמא

הנואשת.
תבינו כולם - מדובר במכרה!
לא חברה טובה, ולא חברה בכלל. אני פוגשת אותה מדי זמן (שבועות או חודשים) בסופר, או ברחוב. לפני 8 שנים הילדים שלנו היו באותו גן (הבן האספי שלה, עם הבת הנ"טית האמצעית שלי) אך לא באותה שכבה. משם אנחנו מכירות.
במקרה ראיתי אותה משוטטת בחוץ, כנראה תספתי אותה בדיוק בנקודת שבר, וכששאלתי אותה באופן ידידותי מה קורה, הכל "נשפך" לה החוצה.
אני לא יודעת מה בדיוק קורה שם בבית, ולא יודעת מה ניסו, ומה לא, ולמה.
היא לא ביקשה ממני כלום ולא יודעת שנכנסתי לפה לשאול (לא יודעת אם היא בכלל מכירה את הפורום הזה).
לכן נכנסתי רק כדי לקבל רעיונות וכיוונים כדי לנסות לעזור לה.
יש מצב שהיא לא תרצה בכלל לדבר על זה שוב, איתי לפחות.

אז בבקשה - תרדו ממני, ואל תגידו לי שאני צריכה ללכת לשחק עם הילד, או להוציא אותו לטיול, או לטפל באמא! .....
אולי מישהי מכם מי שרוצה להתנדב לטפל במתבגר אלים, או באמא במצוקה ?

אני לא!!! יכולה להיכנס לה לנשמה, ולא לחיים, ובטח לא לבית. בטח לא להגיד לה מה לעשות או להודיע לה שאני באה לקחת לה את הילד.

ו- כן! לפעמים כשבאים לשאול בשביל מכר - זה באמת בשביל מכר! (לא כמו בבדיחה על קונדומים)

ולמי שניסה באמת לעזור - אני מודה מאד.
מקוה שבאמת אולי משהו מכל זה יעזור שם.

asa112

New member
תסלחי להם אם את יכולה

המקום הזה נורא טעון, אנשים מאבדים ראש אפילו לפני שמסיימים לקרוא פוסט ...
לא כדאי לך לקחת ללב

אני לא לוקחת ללב. אני רק מדירה את רגלי

ולבי מהפורום הזה כבר כמה שנים. עייפתי מהויכוחים, וההאשמות, והאמהות הזועמות שתמיד יודעות בדיוק מה הבעיה איתך, או עם הילד שלך, או עם המכרה שלך (במקרה שלי מלמטה) ויגידו לך בהתכתבות דרך פורום מה בדיוק יפתור לך "הפלא ופלא" את כל הקשיים.

כשנכנסתי לכאן לפני 5 שנים, כשבתי אובחנה והייתי "חדשה" וצריכה תמיכה ואינפורמציה, מצד אחד מיד מצאתי את עצמי מקבלת תמיכה ועזרה וחיבוק מכמה אנשים טובים.
ומצד שני, ראיתי גם תוקפנות והתלהמות שלא ראיתי בהרבה מקומות אחרים.
זה יכול לקרות למשתף/ת התורן שנכנס נואש ואבוד כדי לקבל קצת תמיכה והבנה, ובמקום זה ישר "מקבל על הראש" כי הוא/היא מעז לבכות על זה שיש לו ילד אוטיסט, או בגלל שהוא אמר במקרה מונח לא קביל, אז ישר כל נציגי האוטיסטים מטעם עצמם נזעקים וצולבים אותו.
זה יכול לקרות לאוטיסט שמעיז לא ליישר קו עם ריעיו האוטיסטים בפורום, ואז צולבים אותו.
זה יכול להיות אמא באפיסת כוחות מהחיים, מהטיפול באוטיסט בנוסף לעוד כמה ילדים בבית ואולי גם בהורה זקן ו/או קשיי פרנסה וצרות אחרות....ואז יהיה מי שינבח עליה שהיא בכלל מתלוננת, ושהיא בכלל היתה צריכה לעשות XYZ או בדיוק להיפך......

אז פשוט התרחקתי מכאן, כמו רבים וטובים אחרים.
למזלי, הבת שלי התבגרה נהדר והיא עולה ופורחת, ואני כבר לא צריכה הרבה תמיכה בגינה.
אבל כואב לי על מי שצריך.

אני חושבת שהרגעת הפורום והסדרת כללי הדיון היו צריכים להיות חלק מתפקידי המנהלות.
הלא הפורום הזה נועד לתמיכה!
לתמיכה בהורים שקשה להם (אלו שסבבה להם בד"כ לא נכנסים לפורמי תמיכה) והם באים לפה כאל גלגל הצלה.
הורים שעולמם חשך עליהם! וזה לא משנה אם התחושה הזאת מוצדקת או לא. גם אם הם בכלל היו צריכים לשמוח שקיבלו מתנה ילד מיוחד, או פשוט ישר להתגייס וללמוד את ה"שפה" והעולם הפנימי של הילד כדי להיות איתו שם....הרי שכרגע הם באבל. הם שבורים. להתנפל עליהם זה כמו לרקוד על גופות!
וזה לצערי קורה פה לא פעם.
בעיני זה עצוב.
ולא למתקפות והעלבות.

ויכול להיות שהפורום באמת לא מיועד לתמיכה במשפחות של, אלא לאוטיסטים עצמם. זה סבבה, אבל כדאי להגדיר את זה ברור יותר, וגם לפתוח פורום אחר שכן ייועד לתמיכה.
כי ככה המצב מאד בעייתי.

randy1982

New member
אז תכנסי לפורום ותתמכי בהורים החדשים.

את צודקת, זה אחד התפקידים של פורום תמיכה.
אז למה ברגע שהילדה שלך התקדמה עזבת את
הפורום, בעוד את מודאגת ממשתף הבא שעלול ליפול
קורבן לתוקפנות וחוסר אמפתיה של גולשי הפורום?
את יכולה לתת תמיכה לאותם אנשים, ולא לברוח.
אני למשל כבר מזמן לא במשבר של קבלת האיבחון,
בני מאובחן כבר יותר מ6 שנים וגם פרח ברוך השם,
אז עכשיו אני כאן כדי לחלוק מהניסיון עם החדשים.

arana1

New member
לצערי זו את שמנציחה אי הבנה

כי אין שום קשר בין הפרשנות הכחנית שלך למניעים ולמשמעות של מה שאנשים שאת תוקפת כאן אומרים
כי בניגוד מוחלט למה שאתה כותבת כאן התגובות לא מנסות להתנצח על מה מוצדק או לא או להתעלם מרגשות ההורים אלא שיש מי שסבורים שיש ערך מסויים בנסיון להאיר להורים שלא כל מה שהמומחים או מה שהם חושבים על הילד הוא כל כך נורא ושחור כמו שזה נראה
שהתבוננות מזווית שונה על הבעייה יכולה לעזור
ואף אחד כאן לא נבח מעולם על אף אחד למההוא מתלונן
מי שנובח כאן כל הזמן זה אנשים כמוך שלא מוכנים לקבל את הגישה שלמרות איך שהדברים נראים כרגע אז הרבה דברים שנראים כשחורים באוטיזם הם ממש לא כך אלא הם פשוט שונים
ועובדה שיש גם הורים שיודעים ושמחים להעזר בכך
והם בניגוד לך לא משמיצים את כל מי שלא חושב כמוך שכל כוונתו זה השמצות ועלבונות ולא פוסלים כל דעה לא ממוסדת כאילו אינה ראוייה להיחשב כתמיכה

לאנשים מותר להאבק על זכותם להגדרה עצמית
אותך ואת האחרים כאן זה מפחיד
אבל לי אין ספק שזה יעזור בסופו של דבר גם לאוטיסטים וגם למשפחות הרבה יותר ממה שאת מזהה כתמיכה וחיבוק כרגע
ואני לא היחיד שמסוגל להבין את זה
אני לא פוסל אותך
אבל את פוסלת אותי
ואחרי זה עוד מתלוננת על אווירה לא מקבלת ולא ראוייה בפורום

לא מבין איך ולמה אדם מתלונן על זה שמבקשים ממנו לעשות גם מאמץ ללמוד את עולמו הפנימי של הילד במקום להיכנע ללא תנאים לגישות המקובלות על ידי המימסד והסביבה
נמצא שלא פעם זה בדיוק הפתרון
והוא הרבה יותר זול ואנושי ומוסרי מפתרונות אחרים
אלא שאנשים כמוך יוצאים כל הזמן להשחיר ולהשמיץ אותו מטעמים הכי לא ענייניים והכי לא מנומקים

עצם העובדה שאת מוכנה לקבל תמיכה רק את מה שמתאים לך ומוצא חן בעינייך כרגע מבהיר שאין לך הרבה מושג לגבי מהות של תמיכה אמיתית
עכשיו בטח תבכי שאני צולב אותך
כי מבחינתך רק לך מותר לצלוב אחרים

כל מילה בסלע ואין לי מה להוסיף אלא להגיד שידעת היטב להבין את תחושתי לנוכח דברים שהיא הגיבה לי..{וכן אני נפגעתי מהדברים שהיא כתבה לי}
אני רואה בעזרה לנער את העזרה הכי טובה וטבעית שהיא יכולה להושיט ,אני רואה את הדבר הכי טבעי בלעזור זה להקל על האם כפי שהציעו לה שם בשרשור,
כמה נכון
להכיר את עולמו הפנימי של הנער בלשבת איתו לא צריך ללכת רחוק מספיק קצת לשבת ולשוחח איתו, זה כל כך יכול לעזור..
יש עוד דרכים בלעזור בלהכיר את עולמו בצורה הטבעית גם אם הוא נער בן שלוש עשרה..
וכן מאוד צרם לי לקרוא שהוא נער מסוכן, ואלים והאם על סף אי שפיות בגללו..
[ מצתמררת מלחשוב שאולי האם קוראת כאן}

כל מילה בסלע. יש פה כמה נשמות טהורות..

שלא כדאי להורה חדש להיתקל בהן (אם הוא לא חושב שילד אוטיסט זו ברכה שנפלה עליו משמיים),
אם הוא מעז להביע כאב או תסכול - הוא לא מבין את המהות של הברכה.

dina199

New member
זה גורל של הודעה בפוורם.

לפעמים אף אחד לא מגיב וההודעה הבודדה יורדת למטה.
ולפעמים יש התפרצויות של רגשות טעונים.
אף פעם אי אפשר לדעת מראש.
לפעמים כתבתי הודעה על נושא אחד וקיבלתי ביקורות על נושאים שבכלל לא חשבתי עליהם.
אז יש כל מני דברים , אבל זה לא סיבה לעזוב

קודם כל, מבחינתי את, תמיד היית, קרן אור.

את לא מעליבה ולא מתנשאת ולא מתיימרת להיות דוברת של מישהו...

שנית, זה בסדר שלא מגיבים. לפעמים זה עדיף. אם לא יודעים מה להגיד, ואין שום דבר מועיל להגיד, עדיף לא.

שלישית, יש אנשים שממש לא מעניין אותם לא לפגוע באחרים. הם רוצים הלרגיש חכמים, או ידענים, או מומחים מטעם עצמם. הם מדברים בלשון נחרצת, זועמים בשצף קצף על כל מה שלא נראה להם בדיוק כמו שהם מכירים, ועסוקים בלהאשים את כל מי שלא מדבר כמותם.

זה נכון שיש גם פורומים אחרים שההתנהלות שם דומה.
הנה דוגמה - פעם הכלבה האהובה שלנו אבדה. כנראה נגנבה מהרחוב ממש ליד הבית.
נכנסתי לפורום בעלי חיים (או משהו מהסוג, לא זוכרת בדיוק) והעלתי שאלה למי עלי לפנות ובאילו ערוצים אפשר לחפש את הכלבה. תוך דקות קיבלתי קיתונות של זעם - איך עזבתי את הכלבה לבד, אפילו לרגע. ואיך אנשים שלא מסוגלים לשמור על הכלבים שלהם בכלל מגדלים כלב. ואנשים כמוני זורקים כלבים לרחוב כשנמאס להם מהם, ובגללי הכלבה עכשיו בטח טרף לכלבי קרבות.... אכלו לי את הלב.
נכון שגם קיבלתי כמה תשובות עינייניות שעזרו לי להגיע אל כל המחלקות הרלוונטיות, והכלבה נמצאה בריאה ושלמה בעיר אחרת. ועד היום היא איתנו באושר ואושר.

למה זה צריך להיות כך?! למי זה מועיל? בחיים יותר אני לא אכנס לשם, למקום של פנאטים חמומי מח, גם אם אני מזדהה איתם לגמרי ביחס שלי לבעלי חיים.

ככה גם הרגשתי כאן לפעמים.

1דרור ב

New member
יש שרשורים

או תגובות לשרשורים שרצוי להתגבר על הייצר הזה שנקרא נקמה ולהמנע מהם.חבל דווקא באת לכאן בטוב,
רצון לעזרה זה תמיד סוחט איזו דמעה או שתיים ממני,אבל חיסול חשבונות בפומבי רק בשביל להשפיל אנשים
זה מקטין את הבן אדם הטוב שבך,חבל...

למעלה