לכל הנעלבים....

HUME 00

New member
לכל הנעלבים....

באמת באמת לא הייתה לי כוונה לפגוע באף אחד ובטח לא באנשים שרוצים לעזור לאחרים.לדעתי (ואני מדגיש למי שלא מבין,לדעתי)הרצון כאן הוא לא מספיק.צריך גם הרבה ידע בפילוסופיה (ולא רק בפילוסופיה מזרחית).לפי התשובות של חלק מכם בפורום למטופלים,ראיתי שאתם לא רק לא עוזרים לאנשים ,אתם אפילו אולי יכולים להזיק (שוב למי שלא יבין,זאת דעתי). בכל מקרה,אמר פעם מי שאמר פעם, שלא כדאי להתעצבן,כי זאת לא התכונה של הפילוסופים..... בכל אופן,חלק מהיעוץ הפילוספי שאתם מדברים עליו לא מעט,מתייחס גם לקבלת ביקורת בחיוב ולפי התגובות שלכם,זיהיתי שזאת התכונה החלשה שלכם.הפורום הזה אני מבין מיועד לקהל הרחב,אז אנא מכם, על תשלטו עליו ותיהיו קצת יותר פתוחים,סבלניים לאנשים אחרים ואם צריך גם תלמדו לקבל ביקורת. אחרת פשוט תשארו לבד ותטפלו אחד בשני.הרי,זאת לא המטרה,נכון? תמיד אוהב,גדי

hilabarak

New member
גדי, מכיוון שאני בעצמי לא מדבר על

ייעוץ פילוסופי, אז נטשתי את הדיון כבר מזמן (בכלל אני די מתעייף מפילוסופיה, מבחינתי צריך ממנה מינימום הכרחי, אבל לא יותר). אבל אני רוצה להתייחס לגביי העיצות בפורום - פורום מהגדרתו איננו יכול לתת תשובות מלאות או אפילו חלקיות או אפילו שברירי חלקיות. אדם נורמלי שמגיע לייעוץ בסיסי, נפגש לפחות 3 מפגשים בני שעה עד שבכלל הוא והיועץ מבינים אחד את השני. אם נתרגם את אורך הטקסטים כאן, אתה מדבר בערך על 5 דקות שיחה בין הצדדים. לא משנה אם יענה כאן הדאלי למה או ליצן החצר, במרווח הטקטס אפשר רק לתת זוויות הסתכלות נוספות על הבעייה. מכיוון שזה טיבם של הפורומים ועובדה שהם מתנהלים בכל העולם במאסות בלתי נתפסות אז שהתפיסה של פורום שבו אנשים מציעים לך זוויות ראייה שונות על הבעיה שלך, כנראה שזה עובד. גם ורדה רזיאל ז'קונט עושה זאת, ואנשים מקשיבים. צריך להיות דביל מיוחד בשביל להאמין שהיא יכולה ממש לפתור בעיות מהרדיו. אבל היא עזורת הן לשואל והן למקשיבים לפתח דעת. תמיד עומד מהצד מישהו וטוען "לדעתי זה לא רק מועיל, אלא גם מזיק. צריך ללמוד יותר". לפעמים האדם צודק ובאמת הנושא לא נבחן לעומק (היו פרוייקטים בעבודה שהרמנו בחופזה בלי להקשיב למהנדס ושילמנו מחיר) ולפעמים הוא סתם מאלו שיגידו את זה על כל דבר (הניג'ס הקבוצתי התמידי). בכל מקרה אלו לדעתי הם החיים, צריך לנוע במסגרת גבולות הגיוניים. ופורום בו אנשים מציגים עצמם כמי שהם ונותנים זוויות ראייה שונות לאירועים שונים, לדעתי זה הגיוני וסביר. אני קיבלתי אישית המון פניות דרך הכרטיס שההודעה שלי ממש תרמה. וגם היו לי הודעות שלא טרחו להגיב עליהן. ככה זה בפורומים, אחד שואל וכמה עונים, חלק יותר טוב וחלק פחות טוב.

HUME 00

New member
ברק אני בהחלט מסכים איתך....

וחושב שאתה צודק מאד.אני הגעתי לפורום הזה לא במקרה.אני מאד מתעניין בתחום הפילוסופיה ככלל וביעוץ פילוסופי בפרט.בקרוב גם ארשם לקורס מסודר בנידון באוניברסיטת חיפה.אני חושב שהפורום שלנו הוא פורום חשוב ובאמת יש כאן אנשים פוטציאליים.רק מה, חייבים להקשיב גם אחד לשני ולהיות פתוח לכל -אין לאף אחד בעלות על פילוסופיה ולכן לדעתי, זה כל היופי בתחום הזה .כל אחד יכול להתבטא וכל אחד יכול להעביר ביקורת על השני ולא חייבים להטיף או לשלול דברים על סף.אני אישית אמשיך לכתוב בפורום. תודה על תגובתך החיובית. גדי

HUME 00

New member
אתר מעניין

יש אתר מעניין של אחד המרצים בחוג לפילוסופיה באוניברסיטת חיפה שלדעתי כדאי לבקר בו (בתחום היעוץ הפילוסופי).הכתובת היא:http://www.ranlahav.net תבקרו ותגידו מה דעתכם בנידון, גדי

nehud

New member
שלום גדי

מבקש אני להבהיר כי מצדי לא היתה כל העלבות (עדיין לא תפסת מקום בחיי בכדי שתהייה לי הזדמנות להיפגע ולהעלב אולי בהמשך) הרצון היה להציג לך מראה לדבריך כלומר גם עם כוונותיך טובות גישתך מוצגת באור/ שימוש בדרך השלילה והחסרון אצל זולתך. האם באמת קראת את דברי האחרים לעומקם? כי הרי עדיין לא הגבת ולו לדבר אחד באופן ענייני בכדי לפתח את דיון שאתה כה מבקש. אשמח להתייחס לדברים עניינים במקום לביקורת המוצגת תוך שימוש במונחים שליליים לדוגמה כאשר נדמה לך שדברים מסויימים עשויים לפגוע באנשים אפשר להרחיב הנושא בכדי להבין את נקודת המבט השונה. אך ליזרוק אמירה סתמית שאינה תורמת דוגמת "..אתם אפילו אולי יכולים להזיק (שוב למי שלא יבין,זאת דעתי)..לא תורמת דבר לכותבים ולקוראים. בבקשה צא מעולם הביקורת ותרום את חלקך והבנתך גם ללא קורסים נוספים בכדי שנוכל להרחיב את הדיון באהבה אהוד

HUME 00

New member
אהוד אני כבר שכחתי מה שכתבתי ואתה

עוד בעניין הזה.כל הכבוד על העיקביות.....אתה זוכר מי אמר שמי שמתעסק בעבר ובקנאה מבזבז את זמנו? אז בו לא נבזב את זמנינו העיקר.בסך הכל רציתי להגיד את מה שאמרתי ואכן אמרתי.יכול להיות שהגזמתי בביקורת והסיבה לכך שאני מגיע מהתחום הפילוסופיה וקצת קשה לי היה לקבל הסברים שלדעתי,לא מספיק פילוסופיים ויותר מתאימים לתחום המיסטיקה.אשמח לשמוע האם אתה עוסק ביעוץ פילוסופי ומה השיטה המעודפת שלך.אבל באמת, תשתדל להיות ברור ואולי קצת יותר חד-משמעי. בברכה, גדי

nehud

New member
גדי מתנצל על העיכוב בתשובה

אך מבחינתי התשובה "בזמן אמת"
אינני עוסק ביעוץ פילוסופי . אינני מאמין שיש תשובות חד משמעיות ואו מודלים מועודפים ועל כן התשובות שלי נראות לקוחות מהתחום המיסטי. (וזאת למרות שיש לי השכלה פורמלית בהנדסה (טכניון) ומדעים (ת"א) שנצברה במהלך 21 שנות לימוד פורמלי) בכל מקרה אשתדל להיות ברור יותר. באהבה אהוד

למעלה