לכל הנאיבים!

E l i z a b e t

New member
לכל הנאיבים!

פינוי עזה לא יפתור את בעיית הטרור גם לא פיוני יהודה ושומרון הם רוצים את כל המדינה-כולה!!! וזה כבר לא אמירות רק של השייח יאסין. הטרוריסטים ישארו טרוריסטים והרוצחים ישארו רוצחים לא משנה כמה נאכיל אותם בחלקות אדמה. זה כמו כלב תן לא אצבע יטרוף לך את כל היד! אבל הנאיביות שלכם הרי לא מהיום ולא מאתמול וסביר שלא תיגמר בלילה אחד! אך שאלה לי אליכם, לאחר שנפתרתם מכל המתנחלים (שאותם אתם כל כך שונאים- דרך אגב אלה באמת אחים לשכם לא הפלשתינאים, לכל מי שתהה בעניין). מה תעשו עם הערבים שחיים בתוך תחומי מדינת ישראל? אלה גדלים ומתרבים בעוד כמה שנים יהיו רוב, מה אז תעשו תפנו את הגליל, את חיפה, את עכו? איזה חלק מהמידנה תפנו אז, איזה פלג באוכלוסיה תרצו לפנות אז? שבוע שקט!

skopy

New member
אליזבת,

הצגת את הדברים בצורה מעניינת ועיניינית.

ואת,

דוברת הערבים
את יודעת בדיוק מה הם רוצים
פסיכולוגית

E l i z a b e t

New member
אני אומרת מה שאני יודעת

שומעת, קוראת... אני יודעת מה אנחנו צריכים: ביטחון, שקט ולמה אין לנו? טרור ומי עושה את הטרור? ערבים ואל תגידי לי שלא

אני חושב

שזה דבר מאוד שטחי וכולל להגיד. הרי באותה מידה את יכולה להגיד שכל האמריקאים בעירק מתעללים באסירים. או שכל החיילים שלנו עושים דברים חסרי מוסר לערבים במחסומים. להגיד משפט כמו "מי עושה פיגועים ? ערבים" זה משפט כוללני ומי שאומר אותו הוא או אדם שלא חשב על זה מספיק (לא רציתי להגיד טיפש...) או גזען (שבעצם גם הוא טיפש...). אז אני חושב שכדאי שתחשבי על זה עוד קצת. אם את רוצה לדבר על המחבלים שעושים את הפיגועים, אז יש לנו כבר שיחה קצת יותר מעניינת. נמרוד.

E l i z a b e t

New member
מדי יום אחנו פשוט יותר ויותר

מגלים כי רוב הערבים הם תומכי טרור ותומכי הגירוש שלנו מהמידנה שלנו! עצוב - אבל זו המציאות

מה את חושבת....

את חושבת שיותר ויותר ערבים הם תומכי טרור בגלל היותם ערבים או בגלל המציאות והדיכוי בו הם נמצאים? אני לא חושבת שלאוכלוסייה כלשהיא יש אופי מסוים רק בגלל שהם שייכים לאותה אוכלוסייה.

E l i z a b e t

New member
תגידי לי?

יש הצדקה לרצח? כל רצח? יש הצדקה לרצח תינוקות, נשים ,ילדים, זקנים, גברים? יש הצדקה לכך שיורים הילדה בת שנתיים מטווח אפס???? יש? לא נראה לי אחנו לא מדכאים אותם( כפי שאת אומרת) כי אחנו רעים הם מכריחים אותנו, אחנו צריכים לנקוט אמצעי זהירות ובטיחות. וסגר, עוצר, מחסומים אלו הם אמצעי הזהירות שלנו מה לעשות, החיים קשים

לא ענית לי על השאלה אבל ניחא...

לא, אני לא חושבת שיש הצדקה לרצח. אף רצח- לא כזה שנעשה בידי מחבלים וארגוני טרור על אזרחים, ולא כזה שנעשה על ידי צבא מאורגן ומדינה על אזרחים. אני לא כתבתי מהם הסיבות לאותו דיכוי שתחתיו חיים הערבים (גם בישראל וגם בשטחים). אני כתבתי שהם פשוט חיים תחת דיכוי- בזה את מסכימה איתי? ואנשים שחיים תחת דיכוי ועוני נוצר אצלהם כעס וזעם גואה שמתפרץ. ושוב, הסיבה לזה בכלל לא משנה רק העובדה שזה קיים משנה. ניקח שניה את הערבים אזרחי ישראל- הם חלק ממדינתנו אם תרצי בכך או לא, הם אזרחים של אותה מדינה דמוקרטית ועדיין הם לא מקבלים את אותם זכויות של אזרחיה היהודיים. הם מופלים לרעה בחינוך, בבריאות, בתשתיות ועוד רבים. אז איך את מסבירה את זה שאנחנו מדכאים אותם ככה? במדינה מערבית, נאורה ודמוקרטית שאמורה להיות מושתת על ערכי שלום ושוויון?? התשובה שלי היא לא מתוך רוע- בחיים לא, אין בני אדם רעים. אבל כן מתוך אנטרסים ופחד.

E l i z a b e t

New member
יש הבדל

בין אי מתן אמצעים לבין שימוש לקוי בהם!!! וערבי ישראל עושים שימוש לקוי באמצעים שהם מקבלים. יש עוד מדינה בעולם מה יש ייצוג כזה למיעוט בתוכה ועוד לא סתם מיעוט אבל מיעוט שתומך באויב. כי אף ח"כ ערבי לא מסתיר את תמכיתו בפלשתינאים

לא הבנתי,

אודה לך אם תוכלי להסביר את עצמך שוב. אני מניחה שהתכוונת לערבים ישראלים.

Bajoran Priest

New member
אליזבט. זיהיתי אצלך משהו.

התלעמות מסויימת מהמציאות. את מזכירה הלוך וחזור ש"הדיכוי" הוא כתוצאה מהטרור. טעות. המחסומים והסגר והלחץ המוגבר והחיסולים הממוקדים הם כתוצאה מהטרור, והם הצידוק המוסרי לביצועם, זה נכון. ואני לא טוען שאין צורך בטחוני לבצע אותם בזמן כזה או האחר. העניין הוא שתחת המילה "דיכוי" או איך שלא יקרעו לזה- עומדת העובדה הפשוטה שתחת שלטון מדינת ישראל נמצאים מיליוני בני האדם שאינם אזרחים שלה. וזה המצב מ-1967. וזה המצב *הבסיסי* שיש לשנות- בדרך זה או אחרת. ויש שלוש דרכים. תאמרי לי מה את מעדיפה. 1.טרנספר. 2.מדינה דו-לאומית. 3.שתי מדינות לשני עמים. לעניות דעתי, רק האפשרות השלישית ברת ביצוע.

ערביי ישראל כן מופלים וזאת עובדה.

אני מביאה קישור על נתוני אי שיוויון בין יהודים לערבים, אני מבקשת ממך לכל הפחות לרפרף בשביל לקבל תמונת מצב. לא הבנתי את המשפט שלך "יש עוד מדינה בעולם מה יש ייצוג כזה למיעוט בתוכה..."

כנראה שאת לא יודעת מספיק

בטח לא בשביל לקבוע קביעה כמו שקבעת... אני מתארת לעצמי שמעולם לא דיברת עם ערבי תושב השטחים. "הערבים עושים את הטרור, ואנחנו מקבלים אותם בפרחים ובשושנים..." גם לדעתי עיקר האשמה נופלת על הפלשתינאים, אבל למטבע יש שני צדדים, ועם כל הצער, אנחנו אחד מהם. והצעד הראשון שאנחנו צריכים לעשות הוא לצאת מעזה, כדי להגיע למדינה דמוקרטית ויהודית.

למעלה