לכל המשתתפים

דוטקצי

New member
חתימה טובה

שלום לפרסים מצרפת קובץ בשביל הנפש.(שאצל הפרסים היא גדולה) חתימה טובה דוטקצ'י 8צעדים לקראת חיים מספקים ומאושרים יותר תורגם ע"י אילנה נעמן מתוך המחקר The Science of Happiness שפורסם בחוברת 2/2005TIME צעד ראשון סיפרו את הברכות בהן התברכתם. דרך אחת לעשות זאת היא לנהל "יומן תודה" בו רושמים אחת לשבוע 3-5 דברים עליהם אתם אסירי-תודה. מהנושא הכי שגרתי (כלבי קשקש בזנבו) ועד לנושאים משמעותיים (אחי הבריא ממחלתו). הקפידו לרשום כל שבוע נושאים חדשים. צעד שני תרגלו פעולות של טוב-לב, באופן אקראי (אפשרו לאדם ממהר להיכנס לתור לפניכם) ובצורה שיטתית (עזרו לקשיש לנקות את ביתו/גינתו). מעשים טובים, אם לקרובים ואם לזרים מובילים לשטף של תופעות חיוביות: זה גורם לכם לחוש אדיבים וכשירים, יוצר תחושה של קירבה לאחרים, אתם זוכים לחיוכים, לחיזוקים ולביטויים של טוב-לב בחזרה – כל הנ"ל מגבירים תחושות של אושר וסיפוק. צעד שלישי התענגו על הנאות החיים. הקדישו תשומת-לב לרגעים מהנים. התמקדו בחמימות השמש אחרי שהייה בצל. פסיכולוגים ממליצים "לצלם" רגעים נעימים כדי להיזכר בהם בזמנים פחות טובים. צעד רביעי הודו למדריך. אם יש אדם, לו אתם חבים תודה על שעזר לכם במהלך חייכם, אל תחכו, הודו לו והשתדלו לעשות זאת פנים-אל-פנים. צעד חמישי למדו לסלוח. השתחררו מכעס וטינה ע"י כתיבת מכתב מחילה לאדם שפגע בכם. אי-היכולת לסלוח קשורה לרצון בנקמה בזמן שהיכולת לסלוח מחזקת רגשות חיוביים לגבי העבר ונותנת שקט נפשי. צעד שישי הקדישו זמן ואנרגיה לחברים ובני משפחה. מקום המגורים, המשכורת, התפקיד בעבודה ואפילו המצב הבריאותי הם בעלי השפעה קטנה על תחושת הסיפוק והאושר בחיים. נראה שהגורם המשמעותי ביותר המשפיע על תחושת הסיפוק והאושר הוא איכות הקשרים שיש לאדם עם הסובבים אותו. צעד שביעי טפלו בגופכם. שינה טובה, התעמלות, מתיחות, חיוכים וצחוק משפרים את מצב הרוח תוך זמן קצר. תרגול קבוע של הפעולות הנ"ל יכולים להפוך את חיי היומיום ליותר מספקים. צעד שמיני פתחו דרכים להתמודד עם מתח וקשיים. לא ניתן להימנע מקשיים בחיים. אמונה דתית עוזרת לאנשים, לעיתים להתמודד עם קשיים אבל גם גישות כמו: "גם זה יעבור בסוף", או "מה שלא מחסל אותי מחשל אותי" עוזרות להתמודדות בתנאי שמאמינים בהן. בהצלחה !

פרויז1

New member
../images/Emo124.gif../images/Emo197.gif../images/Emo63.gifבקשות לסליחה ומחילה :

לכל יקירי, אנחנו בעשרת ימי תשובה
אז אם : פגעתי, כעסתי, צעקתי, העלבתי, הכאבתי, התעלמתי, קיללתי, גידפתי, לגלגתי, או אם סתם הייתי המתעלל הכי גדול שיש - .
אני מוכן לסלוח לך על שגרמת לי לעשות לך את הנ"ל, בתנאי שתביע חרטה מלאה בהתחייבות נוטריונית שלא תגרום לכך שוב.
וגמר חתימה טובה
אברהם מכני.

gamari

New member
לכל המשתתפים

חזרתי לאחר חופשה קצרה באחד מאיי יוון. שתהיה גמר חתימה טובה ! לכל מי שצם, שיעבור בשלום. בשורות טובות. כפרה, מחילה וסליחה לכל אחד ואחת.

פרויז1

New member
אני דוחה את בקשתך לסליחה ולמחילה!

בקשתך לא עומדת בקריטריונים שפרטתי לעיל. נא לפעול בהתאם לתנאים שכתבתי. וחוצמה :לא יפה להדביק הודעתך בראש האשכול. דוטקצ'י פתחה לפניך. המבנה הריבודי ההירארכי הפרסי הפלצני לא ייפגע אם תשרשר בסדר זמנים. תודה בשם ההנהלה.
גמר חתימה טובה !

JUN JUN

New member
אהבתי מאוד....

אהבתי מאוד את מה שכתבת.... שתהיה לך וכמובן לכל שאר משפחתך ולפורום היקר שלנו שנה וחתימה טובה וצום מועיל. JUN JUN

למעלה