לכל המעוניינים באומנות לחימה

לכל המעוניינים באומנות לחימה

אם אתם מעוניינים לפתח גמישות טובה, חוסן טוב, זריזות, ועוצמה וכח, שילך להתאמן באיגרוף תאילנדי(בשמו המקורי "מואי-טאיי") ומי שיש לו רקע באומנויות לחימה, יודע שעד היום עדיין לא הובס לוחם מואי טאיי על ידי אומן לחימה אחר. לכן אני ממליץ בחום ללכת להתאמן בלחימה זאת שלצערי לא ממש נחשבת אומנות לחימה ולא נחשבת לספורט אולימפי, אבל מה שבטוח שהיא יעילה מאד להגנה עצמית, וכושר ספיגה מעולה דגש שאין באומנויות לחימה אחרות, אולי באיגרוף קלאסי,ובבושידו, בקיצור כדאי. לתושבי השרון אני ממליץ בחום ללכת למכון מכבי בהרצליה, "האקדמיה לאומנויות לחימה" של אבנר שלום, אלוף אסיה והולנד באיגרוף תאילנדי, כדאי בייייייי

mapopo

New member
או שתבואו ללחימה משולבת

גם לחימה משולבת משלבת בתוכה אגרוף תאילנדי ועושים גם קראטה... כך שמי שמעוניין ללמוד בשילוב שתי שיטות שמחפות אחת על המגרעת של השניה מוזמן להכנס לאתר WWW.CMA.CO.IL לפרטים נוספים

mapopo

New member
רבאק למה אתה חושב שאין קשר?????

חוץ מזה זה לא פרסום, זאת הצעה לכל החיים !! מי שנכנס לשיטה הזאת לא רוצה לעזוב!!!

באמת?

"...מי שיש לו רקע באומנויות לחימה, יודע שעד היום עדיין לא הובס לוחם מואי טאיי על ידי אומן לחימה אחר." באמת? את הסיפור הזה שמעתי ממקור אמין ביותר: לפני כ-10 שנים הגיע לארץ מורה לאמנויות לחימה סיניות רכות (טאי-צ´י, שינג-אי ופה-קואה) בשם ברוס "קומאר" פראנסיס, אמריקאי ממוצא יווני שלמד שנים מספר ביפן, טאיוואן וסין. "קומאר" היה אז בסביבות גיל 60-50, עם כרס ענקית, ונראה הרבה יותר דומה לרופא או פרופסור מאשר ללוחם. לבקשת רוני קלוגר, שהיה אז מרכז בית-הספר למדריכי אמנויות לחימה בוינגייט, הוא העביר הרצאה על אמנויות הלחימה הרכות לתלמידי קורס מאמנים בכירים (= *לא* קורס מדריכים, אלא קורס מדריכים *בכירים* - כאלה שמדריכים כבר לפחות 10 שנים!). הוא נתן הרצאה של כשעתים, עם הסברים והדגמות, ואז שאל אם יש שאלות. אחד התלמידים, מדריך לאגרוף תאילנדי, שאל אותו אם כל התנועות היפות האלה שוות משהו בקרב. "קומאר" קרא לתלמיד להתקיף אותו. לזכותו של התלמיד ייאמר שהוא לא התייאש, וחזר פעם אחר פעם לנסות, למרות שפעם אחר פעם הוא הועף בלי שהצליח לפגוע ב"קומאר" ולו פעם אחת; לחובתו ייאמר, שהוא לא למד מהטעות הראשונה שלו, וחזר עליה שוב ושוב. נקודה למחשבה...

אני תלמיד של ניר מלחי - מצורף לינק

לאתר של המרכז הישראלי לטאי-צ´י. בקשר לרמה, אני "היישי", אבל זה לא קשור ישירות לרמה בלחימה.

על פרסום בפורום ../images/Emo4.gif

קודם כל, כולנו אנשי לחימה! וכאנשי לחימה עלינו להעריך ולכבד גם את השונה מאיתנו, ולא משנה אם מדובר באומנות לחימה שונה או באדם שמתנהג שונה. לא מכובד, שבפורום אומנויות לחימה, אנשים יתחילו לנהל פה קרבות יוקרה של השיטות והבתי ספר שהם מתאמנים בהם. גם אם יש חוסר הסכמה בין האנשים, יש דרך תרבותית לעשות זאת. לגבי פרסום בפורום, אין כל רע אם אדם מסוים מציג את השיטה שהוא עוסק בה ואת המהות והפילוסופיה של שיטה זו (בהנחה שיש), או שהוא רוצה להראות את הגדולה של השיטה שלו ולמה הוא התחיל ללמוד בשיטה זו. בסופו של דבר, ההדיוטים נכנסים לכאן בכדי לחפש תשובה לשאלה שלהם או מתוך התעניינות בנושא מסוים, והם חלק מקהל היעד. הפורום לא נועד רק לחבריו! כל זה, בתנאי שזה לא מגיע למצב שמישהו מפרסם של יומים את האתר של השיטה שלו, בסתם הודעה חסרת תוכן, או שהוא עושה זאת כאילו שיש פה פרסומות של ערוץ 2
אז הפורום מאבד מהמהות שלו. וכל הקטעים של המורה שלי יותר חזק מהמורה שלך, באמת לא לעניין.

על פרסום וצ´י-קונג

לגבי הפרסום אני מסכים עם סלבו, אכן יש דרכים לעשות כל דבר בטאקט. כדאי לשים לב גם לצורת ההתבטאות - מי שכותב "ברוגז", כנראה גם מדבר כך - ודיבור בטונים כועסים מביא למתח, עוד כעס, ומקרב אלימות...
דיבור מתון, שקט, רגוע - מוריד מתח, מפזר כעס, ומרחיק אלימות. וכולנו כאן (אני מקוה!) חושבים שעדיף למנוע קרב מאשר לנצח בו. לגבי הצ´י-קונג: טאי-צ´י, שינג-אי ופה-קואה הן כולן צורות של אמנויות לחימה שהן גם צ´י-קונג, לכן - כן, אני לומד גם צ´י-קונג. כמו-כן, בשיטתנו יש דגש רב על תרגול מדיטציה סטאטית בעמידה (צאן-צ´ואן), שגם היא סוג (חזק מאוד) של צ´י-קונג. למה?

היישי דוד

דוד, תוכל להסביר מעט על התואר שלך, ובכלל - כיצד מתנהלים הדרגות והתארים בבית ספרו של ניר מלחי.

שריר

New member
סתם מענין אותי כל מה שקשור לקונג פו

צ´ן צ´ואן זה עגור לא? לפחות ככה הקאטות נקראות כן מה באמת הדרגות איך הן הולכות כמו שסלבו שאל אם אתה יכול להסביר?

מריושי

New member
צ´אנג צ´ואן לא צ´אן צ´ואן זה עגור-

הפרוש האמיתי זה משהו בסגנון"האגרוף הארוך" זה סגנון של העגור....

שריר

New member
אין לי מושג מה זה שודן היית בגשקו

ביוני יומים? אני לבנה 2 אדומים לומד אצל קרן

למעלה