לכל המטפלות

לכל המטפלות

לאחר שאני קוראת פה את כל השאלות וכל התהיות, רציתי ליידע אתכן שהייתי בקורס מטפלות שעורך מרכז דיאדה (מרכז הורים וילדים). במהלך הקורס מעבר לידע הרב שמעבירים לנו בתחום הטיפול אחד הנושאים החשובים הוא קונפליקטים אם ההורים. הקורס הוא סה"כ עשרה מפגשים אבל תורם המוןןןן. במהלך הקורס קיבלנו המון חיזוקים לכך שהמקצוע שלנו הינו חשוב ביותר להתפתחותו של הילד בשנותיו הראשונות, אנחנו הדמות הדומיננטית בחייו ובעצם זה מקצוע קשה מאד וחשוב מאד. הבעיה היא בהורים שלעיתים חושבים שמטפלות הינן עוזרות בית, הורים שחושבים שזה מקצוע "לא נחשב" ומשלמים לנו המטפלות שכר מינימום. בואו נשנה ביחד את העולם שלנו.... מטפלות אינן עוזרות בית, עוזרת בית מקבלת הרבה מאד כסף לשעת עבודה ואילו לנו המטפלות או הסייעות בגן נותנים 20-21 ש"ח לשעה וחושבים שאנו "סופרוומן" ונעשה הכל. חישבו על כך והעבירו מסר זה להורים המעסיקים אותנו. שבת שלום לכולן.

יכולה לתת יותר פרטים

על הקורס..? מה המחיר?היכן בארץ? אגב למטפלת משלמים בין 30-40 לשעה,ולעומת זאת לסייעות ומטפלות בגנים 20-25 ש"ח לשעה יש לכן מושג למה? הרי העבודה בגן היא פי אלף יותר קשה

אנסה להדביק את הכתבה של גלשנית

שהייתה פה לפני זמן מה,על מעסיקות נצלניות שאינן מבדילות בין עוזרת למטפלת או לא מעריכות את מקצוע ה"מטפלת" ואכן גם שם הגבתי וגם פה מזכירה שלעבוד במשפחה דרך חברה זה אחרת מאשר באופן פרטי החברה מתאמת את הציפיות בין המטפלת למשפחה ולא מעיזים לשחק במטפלת אך גם כשמטפלת מתקבלת באופן עצמאי לעבודה צריכה וחייבת להעמיד גבולות אחרת זה יוצר מצבים לא נעימים אני בכל אופן תמיד מגיעה עם הסכם עבודה מודפס המפרט את חובותי וזכויותי כ"מטפלת" ועליהם חותמים ההורים ואנוכי המטפלת וזו הכתבה היזהרו ממעסיקות נצלניות

הקורס מתקיים בסמינר לוינסקי

העלות היא משהו כמו 500 ש"ח. פרטים נוספים את יכולה לקבל בדיאדה (עשי חיפוש לדיאדה בגוגל). הלוואי ואלה היו המחירים למטפלת במשרה מלאה בחולון. שאמרתי שאני מבקשת 5000 ש"ח למשרה של תשע שעות ביום חמישה ימים בשבוע קיבלתי תשובה שלילית. המחיר המקסימלי שהסכימו לשלם לי הוא 4500 כולל נסיעות וגם על תנאים סוציאליים עשו פרצוף. התשלום בגן הוא כמעט תמיד 20 ש"ח אלא אם כן עובדים בגן למעלה מ-3 שנים ובודדים הגנים שמשלמים לסייעת לפי 25 ש"ח לשעה.

למעלה