לכל המחפשים ......

conatus

New member
לכל המחפשים ......

אני כותב הודעה זו כי אני מבחין שיש כאן המון אנשים טובים שמחפשים משמעות עומק תכלית וסתם להבין את הסובב אותם ואת עצמם. גם אני כמוכם וגם אני מחפש ואין אחד שיפסיק לחפש בעולם הזה. ומי שיציג את עצמו ככזה כמי ש"יודע את הדרך" בהכרח מרמה ומטרתו היא אחרת או שהוא בעצמו טועה ואינו מודע לכך. אני אומר זאת כי בעולם אין ספור דרכים. מי שיודע את טיבו של העולם יודע שכל דבר גובל באינסוף כל דבר קשור לשני בקשרים מיוחדים ומסויימים שאם נטרח להבינם אולי אז תיטב דרכנו. מה שאני מנסה לומר זה שלדעתי אנחנו תמיד צריכים לשים את ביקורת השכל על כל דבר בחיים גם אם זה יהפוך את חיינו מעט מסורבלים יותר אבל עדיין רק השכל יוכל לאפשר לנו לראות נכונה את פני הדברים. ואם נשתמש בו ייתכן שנגלה שכל השאר זה רק שקר וצביעות ואז נצטרך אומץ כדי להודות בכך ולשנות את חיינו האם נוכל ???

urifelsher

New member
השכל המכשיר הנפלא הזה שקיבלנו

"אבל עדיין רק השכל יוכל לאפשר לנו לראות נכונה את פני הדברים" דבר ראשון רצוי איזון בין השכל ללב אחרת.כולנו הינו מתאבדים פלסטינאים. או סתם רובוטים ממוצעים. דבר שני השכל נוטה לתת חשיבות רבה לכל מיני דברים ואז גם כושר השיפוט שלו ,לא משהו משהו.ולעיתים אנו משקרים לעצמנו בכף ,והשכל הוא משתף פעולה ברצון. אור ואהבה אורי

conatus

New member
התגובה הזו לאורי

משתמע מדבריך שמי שמשתמש רק בשכלו או רק בליבו או שאינו מאוזן הוא בהכרח מתאבד או רובוט ממוצע !!! אתה בוחר ואני מדגיש - בוחר - לראות את השכל בנקודת חולשה שלו. למה אתה בוחר לעשות זאת אני לא יודע אולי תסביר את עצמך. אתה מזכיר את העובדה שיש לנו היכולת לשקר על עצמנו והשכל משתף פעולה !!! לתפיסתי אנחנו אלה שמפעילים את השכל ואם אתה בוחר להשתמש בו לשלילה זה דבר אחר. כמובן שכמי שמפעיל את השכל תוכל גם לנהוג אחרת. ולכן משפטך שהשכל משתף פעולה פשוט לא נכון כי אתה מפעיל אותו.

דעה קצת שונה משלך בעניני שכל../images/Emo24.gif

היי CONATUS! אין ספק בכלל שכולנו מחפשים. ככל שנלמד יותר נבין עד כמה מעט אנו יודעים. אני מסכימה איתך שבעולם ישנן אין סוף דרכים להשגת מטרה או יעד אחד. יחד עם זאת אני לא מסכימה שעל כל דבר עלי לשים את ביקורת השכל. הצעה זו פשוט מגבילה לדעתי האישית וגם מעצם היותי אישה, פשוט מגבילה וחוסמת את החלק היצירתי שלי ואת ההדרכה העליונה שלי. ההגיון לדעתי מצוי בנקודה שבה אין הגיון-שכל. אוי ואבוי לי אם על כל דבר אתן לביקורת השכל שלי לקחת פיקוד אזי אאבד את יכולת היצירה והחדווה שבי. בכל אופן על פי הידע שלי לכל איבר בגופנו יש את פן ההגיון ופן הרגש לדוגמא לברכיים לבטן אפילו ללב עצמו וכמובן לראש. האם שמעת פעם על המח הבטני? שם אנחנו אוספים את כל החרדות והפחדים שלנו. שם היא הנקודה שממנה מתחילה המערבולת הרגשית? נו אז איפה ההגיון הבטני שיסיר את כל החרדות? לדעתי עלינו לחיות בשיתוף פעולה באיזון ובהרמוניה בין ההגיון הבריא לבין הרגשות שבנו. עלינו להגיע לאיזון בין השניים ואז נמצא את השלווה המיוחלת. הרבה אור ואהבה אין סופית לך מיכל

conatus

New member
מיכל היקרה

כשאת מדברת על הגבלה אינני מבין למה את מתכוונת. אני יכול לתת לך דוגמה לאנשי רוח, פילוסופים והוגי דעות אשר יצרו בעזרת שכלם יצירות מדהימות. כמו שאת בטח יודעת וגם הבנתי זאת מקריאה בהודעות קודמות שלך הטבע הוא נשגב ביותר והשכל שהתפתח באדם - אותו אדם שהוא יצירת הטבע - גם הוא יצירה נשגבת של הטבע. וכמו שאנחנו יודעים אין בטבע מקרה שקורה במקרה אלא הכל נתון במארג מופלא ויוצא מכך שהשכל התפתח לא במקרה אלא כדי לצאת מן הכוח אל הפועל ולממש את ייעודו הוא. עם כל הכבוד למוח הבטני הוא אינו יצר את המחשב, לוויין, מכונית, טלפון, לא הוא הביא את האדם לחלל ועוד... בתפיסתי שכל הוא החלק שבנו המאפשר לנו שליטה על עצמנו ועל החלק האחר בנו שאם לא נשלוט בו ישלוט הוא בנו...

urifelsher

New member
תוספת

"כשאת מדברת על הגבלה אינני מבין למה את מתכוונת." השכל מהותו היא להגדיר לסווג למיין להשוות ולגדר ומכאן הגבלה = לשים גדרות\גבולות סביב משהו. בדרך כלל לשים גבולות למשהו שאין לו גבולות.רק במוח יש. אור ואהבה אורי

ההגבלה הבלתי מובנת היא...../images/Emo24.gif

CONATUS היקר שלום לך!!! ההגבלה עליה אני מדברת אותה הגבלה שאני באופן אישי הבנתי שאתה לקחת מדברי מקורה בחרדה ופחד. ניסית לתאר בפני שלדעתך השכל איך שהואהוא מכשיר שמוציא מן הכח לפועל. בוא נסדר רגע את עולם המושגים כדי שתהיה ביננו שפה משותפת. אני אקביל עבורך את הכח לחכמה ואת ההוצאה לפועל לבינה. אתה טוען שישנו כלי ששמו שכל ותפקידו לגשר בין השניים אני אקרא לו דעת. את הדעת אנחנו אבדנו. האדם זכה להיות שונה מבעלי החיים בבינתו היתרה אך לצערנו האדם איבד את ספירת הדעת. עליו ללמד להתחבר לספירה זו וזו עבודה קשה. מה שמגביל אותו להתחבר אלו הם החרדות הפחדים הכעסים החששות מהגלגול הזה ומהגלגולים הקודמים וכל החברה הקשים האלה נמצאים באיזור הבטן. מי ששולט עליהם הוא המח הבטני. אין ספק שיצירת האדם היא אחת היצירות הנפלאות ביותר של הטבע אני מסכימה איתך שכל מה שנמצא בטבע ארוג במארג נפלא והרמוני. לצערי ברגע שהאדם איבד את היכולת שלו להתחבר לאותה ספירת דעת הוא איבד את היכולת להבדיל בין טוב לרע. כל ההתפתחות הטכנולוגית היא פרי יצירתו של מח האדם שהתקרב במעט לידע הגלום באותה ספירת דעת. האדם לא לקח בחשבון שברגע שהוא מעלה את ה התפתחות הטכנולוגית יש בה גם טוב וגם רע. אם אתיחס לרע האדם מזיק לעצמו במו ידיו האדם הורס את הבריאה הכי נםלאה האדם הורס את עצמו. כתוצאה מההרס העצמי נוצר שוב מצב של חרדה וחשש ואז האנושות נכנסת לספירלה של הרס עצמי. שוב כשאני מדברת על כך שאני לא מוכנה להגביל את השכל שלי או את ההגיון שלי אני מדברת על מצב שבו אני רוצה להתחבר בצורה זורמת אל הרגשות שלי אל החלק היצירתי שלי אל ההדרכה שלי אם אני אלך על פי ההגיון והשכל אני לא אוכל להתחבר לחלקים הללו כי אני יוצרת חסימות בצורת פחדים וחששותממה אני אראה או איך תגיב החברה או מה יגידו עליי זו בטח השתגעה... למה כי רוב האוכלוסיה חוסמת את עצמה. לכן כל הזמן אני מנסה לשדר לכולם להיות בחשיבה חיובית, להסיר חששות ופחדים להשטיק מעט את השכל, כנסו לזרימה לכו עם החיים ומראות נפלאים יחשפו בפניכם. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

הצופה.

New member
עילג שמנסה לעשות סדר../images/Emo13.gif

בין השכל לאינטואיציה ישנו את הכוח המסתיר כל ההמצאות " הראשוניות" שאינן מסתמכות על לוגיקה מגיעות מהאינטואיציה כאשר הכוח המסתיר נחלש ומאפשר לשכל להבין ולתרגם להגיע לירח זה אולי נעשה בעזרת השכל בנית ספינת חלל וכה הרעיון להגיע לחלל בא מהאינטואיציה ואני בטוח שבמהלך בנית הספינה פרצו הברקות לאורך כל דרך הבניה מהלכים שלא עברו ניסוי וטעיה ואין להם "עבר"נשאלת השאלה כיצד הם הגיעו לשכל? כנל לגבי המצאות רבות ויש לי דוגמאות אישיות

למעלה