לכל המביני עניין

לכל המביני עניין

אז זהו, הסמוראי שלי חזר מטיפול של פח. צבע, חלודה וכו וכו' ונראה בון-בון. יש לי אבל שאלה קצת אחרת - עד עכשיו היה לי איסוזו 4X4 (מה זאת אומרת היה? עדיין יש!) שהוא, כמובן, רכב דיזל (איפון). בכל אופן, ברגע שמדובר במים ידוע לי כי על המים אסור לעבור את כונס האוויר בגובה כי אז הוא יכנוס (זה הפועל הנכון?) מים לתוך המנוע. בקיצור, מנועי הבנזין ידועים כבעיתיים לגבי מים - מישהו שמבין מוכן לפרט לי? מה מותר? מה אסור? האם בכלל שווה להשקיע ב"שנורקל"? האם אפשר "למגן" את המנוע כדי שיהיה יותר עמיד למים? וכמובן, מה עושים כאשר נכנסים למים והמנוע נתקע. תודה תודה, שלום שלום.

רוזוב

New member
מים במנוע ...

מים מציגים מספר בעיות לרכב : 1. שאיבת מים למנוע - במידה וכונס האוויר כפי שציינת ייכנס מתחת לפני המים, המנוע ישאב מים לבוכנות במקום אוויר - ישנן 2 דרכים להימנע מכך, אחת היא לבדוק עומק מים לפני שחוצים (הכי טוב להיות שני בשיירה....) והדרך השנייה היא להתקין שנורקל אשר מגביהה את נקודת שאיבת האוויר. במידה ושאבת מים למנוע אתה בסבירות גבוהה של גרימת נזק בלתי הפיך- המים לא ניתנים לדחיסה והמנוע מנסה לדחוס אותם, מה שיכול לגרום לנזק מכני. מנוע ששאב מים ייעצר באופן כמעט מיידי . אסור !!!! לנסות להתניע לפני שרוקנת את המים, יש לכך גם שיטות. בקיצור- אל תגיע למצב הזה , אין תחליף לשכל הישר - תשתמש בו. 2. חשמל - חשמל ומים לא הולכים טוב ביחד- במנועי בנזין החלק הבעייתי הוא בד"כ המפלג אשר רגיש מאוד לכמויות מזעריות של מים. חדירת מים למפלג תשבית את הרכב או תגרום לו לגמגם. הפתרון הוא פשוט לפתוח לייבש להרכיב ולהמשיך. אצלי בטראנו עטפתי את המפלג ביריעת גומי מחוזקת בכמה אזיקונים ארוכים והבעייה נפתרה, לא מגיעים מים למפלג . כדאי גם לכסות בגריז נקודות בעיתיות נוספות כמו פלגים, מגעים וכו'... 3. צלבים ודיפרנציאלים - מים עלולים לגרום לשטיפת הגריז מכל הצלבים ברכב, פשוט צריך להקפיד על גירוז לאחר טיול מים רציני. לדיפרנציאלים עלולים לחדור מים דרך הנשמים שלהם, חשוב מאוד להיות רגיש לנושא , רצוי לבדוק מדי פעם את השמנים בדיפרנציאלים ולראות שהם נקיים, בנוסף כדאי לבדוק שהנשמים הם בעלי שסתום חד כיווני המונע כניסת מים (תשאל במוסך). זהו לבינתיים . טל.

רוזוב

New member
חשוב -

בעיות 1 ו-3 קיימות ברכבי דיזל ובנזין באותו האופן בדיוק, מנועי הדיזל פחות רגישים למים מבחינת המערכת החשמלית .

edyc

New member
כונס האוויר של הטורבו לא קשור, הבעי

כונס האוויר של הטורבו לא קשור, הבעיה היא בפתח יניקת האוויר למנוע (פילטר אוויר) שבדרך כלל יושב יותר נמוך. זהה היכן הוא נמצא ודאג שלא ירטב. אדי

למעלה