לכל החוקרים

saritt3

New member
לכל החוקרים

אני מחפשת מידע על משפחתי, אם נתקלתם אי פעם בשם זיידנקנופף מאיזור לודז' בד בבד אני מנסה להשיג באתר my heritage תודה רבה

זיידנקנופף

שלום וברוכה הבאה. אם עדיין לא קראת את המדריך בצד שמאל - זה זמן טוב. מתאר לעצמי שאת ארבעת דפי העד שמצאתי בחיפוש מהיר ביד-ושם את כבר מכירה. בנוסף, חיפוש מהיר ב JRI-Poland הראה מספר רשומות לידה, נישואין ופטירה מהעיר צ'סטוחובה, ועוד 4 רשומות מגיטו לוד'ג. בנסוף קיימות עוד רשומות בודדות מעיירות נוספות באיזור. אם אין לך את המידע הנ"ל צרי קשר ואעביר לך את האינפורמציה + הסבר איך למצוא אותו. בהצלחה, פולניבדם.

saritt3

New member
תודה!

צסטוחוב ולודג' זה בדיוק מה שאני מחפשת! אם אתה יכול לשים לי קישור או בדרך אחרת תודה!

בבקשה

צירפתי לך קובץ ב word המכיל את התוכן מהאתר JRI-Poland. בלי קשר, החיפוש שביצעתי הוא רחוק מממצא. מציע לך להכנס לאתר ולבצע חיפוש בעצמך. יש עוד הרבה מה למצוא, אני בטוח. השלב הבא יהיה הזמנת התעודות מפולין. לצערי (ולצערך) התעודות לא נמצאות על מיקרופילם (קל וזול להזמין), אלא רק בארכיונים בפולין (קשה ויקר להזמין). אם את זקוקה לעזרה נוספת בחיפוש באתר או בהזמנה, צרי קשר. בכל מקרה, אין תחליף לחיפוש שלך ... דרך אגב, שימי לב שיש גם כמה אם שם המשפחה שלך ב Wyszogrod שבאיזור פלוצק. אם את הדפים מיד ושם אין בידייך - צרי קשר ...

וגם ...

אם את לא מכירה את האתר JewishGen, אני מציע שתיכנסי אליו, תרשמי (חינם) ותכירי. באמצעות ה JGFF (אם את לא מכירה תשאלי ...) חיפשתי ZAJDENKNOPF ולא מצאתי. מצד שני, אם אכן הרשומות שצירפתי בהודעה הקודמת רלוונטיות, אזי את מחפשת אינפורמציה גם על שם המשפחהSZYMKOWICZ. שם משפחה זה כן מופיע (והוא די נפוץ, למען האמת). שתי דוגמאות שקפצו ישר : חוקר בשם Marvin L Szymkowicz מחפש אינפורמציה על שם המשפחה הנ"ל (SZYMKOWICZ) מ Czestochowa. חוקרת בשם Esther Criger מחפשת מידע על שם המשפחה Szymkewicz מ Lodz. בקיצור - יש לך עוד הרבה מה לעשות ... בהצלחה !

ובנוסף ...

אני אמנם לא מכיר את האתר, אבל חיפוש פשוט ב google של שם המשפחה הנדיר שלך הוביל אותי לאתר הזה. חיפוש מהיר באתר העלה מספר רשומות שבסבירות גבוהה קשורות אלייך. שתי דוגמאות בקובץ המצורף. נסי ותהני ...

דבר אחרון (לכרגע ...)

ישנם ספרי זיכרון המכילים כמות אדירה של אינפורמציה. את יכולה למצוא את ספר הזיכרון של Czestochowa כאן. שימי לב שיש 5 הוצאות שונות של ספרי-זיכרון משם (יכול להיות שמדובר בספרים שונים לגמרי או בוורסיות שונות של אותו הספר). מדובר בעבודה סיזיפית וארוכה מאוד. חיפוש קצר לא העלה אינפורמציה מעניינת, אך מניסיון אישי, שווה לך להשקיע כמה שעות בחיפוש בספרים. ניתן למצוא שם בדרך-כלל לא מעט פרטים ותמונות. שוב, בהצלחה !

saritt3

New member
אתה איש טוב

אני לא כזאת מומחית באתרי מפתח האלו אז באמת תודה רבה. התעודות מפולין שדברת עליהן אלו תעודות זהות? שוב תודה רבה יש לי עכשיו ים של אתרים לעבור עליהם

תעודות

בגדול, קיימים שלושה סוגים של תעודות (יש הרבה יותר, אבל ברמה הבסיסית כתשובה לשאלה שלך במקרה הזה, יש שלושה). גם אני בעצמי די חדש בתחום ולא מומחה גדול ... שימי לב לקובץ הראשון שצירפתי (מהאתר JRI-Poland). בעמודה Type מופיעות שלוש אותיות שונות : B M D. B פירושה Birth (תעודת לידה) M פירושה Marriage (נישואין) D פירושה Death (תעודת פטירה). לפרטים נוספים, קראי פה. באופן כללי, וויקיגניה (האתר אליו הפניתי אותך כאן) הוא מאגר מידע חיוני לכל מתחיל (אני אישית קיבלתי כמה הפניות ישירות לשם כתשובות לשאלות שלי לא מזמן ...) אם יש לך עוד שאלות ואת לא רוצה לשאול אותן בפורום הרחב את יכולה לשלוח מסר פרטי ואענה לך. בהצלחה.

למעלה