לכל ההורים שלום!

almonit15

New member
לכל ההורים שלום!

היי אני בת 16½ ויש לי בעיה עם ההורים שלי ואני פשוט רוצה לבדוק אם הם צודקים או שאולי יש יש משהו נכון גם בדברי. אז ככה, בתחילת השנה עברו לעיר אחרת אחרי 6 שנים שגרנו בעיר הקודמת. אני בן אדם שנורא נקשר לאנשים ולמקום, לפי כך 6 שנים זה המון זמן...זה כל גיל ההתבגרות שלי! כל החברים/ות שלי נמצאים/ות שם. בעיר החדשה לא כל כך טוב לי, אני לא אוהבת את החברה, אלו לא האנשים שאיתם גדלתי ומכירים אותי טוב יותר מכל אחד. למרות כל הזמן שעבר אני לא מצליחה לשכוח את חבריי בעיר הישנה ולהמשיך הלאה. בכל הזדמנות אני מנסה לשכנע את ההורים שלי שאני אוכל לנסוע לביקור. הם כל הזמן צועקים עלי ברגע שהם שומעים את השם של העיר. כל פעם הם ממציעים תירוצים וסיבות חדשות למה אסור לי לנסוע. ביקרתי כמה פעמים אבל זה לא מספיק לי. אני חושבת שהורים שלי צריכים להבין אותי ולהתפשר קצת. צריך לקחת בחשבון שהורים שלי הם אנשים לא כל כך חברותיים שיש להם הרבה חברים, אז הם אף פעם לא ממש חוו את ההרגשה... אז להורים המודרניים שבינכם...מה אתם חושבים? בתודה, מתבגרת בת 16½.....

ילדונת- בעיקרון בן אדם צריך ללמוד

להסתגל לאיפה שהוא נמצא עכשיו ולא לשקוע בעבר שלו. וכן-אפשר לשמור קשר עם חברים ישנים, וגיל 16 הוא גיל קשה להתחיל מקום חדש ,חברים חדשים וכו. הכל עניין של פרופורציות כמובן, ושל מרחקים גיאוגרפיים גם. אבל כרגע- אם הייתי האמא שלך, הייתי בהחלט מעדיפה שתהיי כמה שפחות בכבישים, ולא חשוב איפה. יותר בבית-יותר בטוח. אבל מצד שני אני אולי אמא לא מודרנית ,סתם אימא מה זה פחדנית !

vered4

New member
נשמע שלא היתה לכם שיחה רצינית

שבה אתם יכולים להגיד מה אתם מרגישים. אולי ההורים שלך לא אומרים למה באמת הם לא רוצים שתסעי (למשל כמו הסיבה שאש"ש נתנה), והם מסווים את זה. ואולי הם חוששים שאם לא תתנתקי מהעבר, לא תוכלי לפתוח דף חדש. למרות שעדיף שהמבוגרים יזמו שיחה כזו, אולי תפתיעי אותם ותבקשי לדבר. זה יכול להיות יתרון ביצירת הרושם שאת בוגרת ומבינה. ואולי החברים שלך יכולים גם לבוא אליך.

AYELET1

New member
גם אני, כמו אש"ש וורד,

ניסיתי להבין מאין נובעת התנגדותם. נראה שעליך לבקש מהם שיחה, ואז להבין בראש ובראשונה ואז לחשוב מה לעשות- האם השתכנעת וויתרת(לא מאמינה), האם ישנו פתרון הגיוני , שאת יכולה להציע, כמענה לנימוקיהם?

almonit15

New member
בתשובה לכולכם...

אתם אומרים שאני צריכה ליזום שיחה עם ההורים שלי אבל אני נייתי את זה כבר מאות פעמים אנחנו דיברנו...ושום דבר לא יוצא מזה הם כל הזמן סוטים לנושאים אחרים ואף פעם לא מדברים על זה כמו שצריך מצד אחד אני מבינה אותם שהם דואגים לי אבל אני לא חושבת שזאת הסיבה היחידה ואולי כמו שמישהוא כאן הזכיר...אולי יש להם איזה מניע ניסתר. חשבתי אולי לפנות לאיזה פסיכולוג או משהו כי אני מרגישה שאם הקטע הזה ימשך אני יכולה להשתגע... הם לא מבינים אותי, ובאמת כל המעבר הזה בגילי קשה מדי... תגיבו בבקשה..

bimbo.

New member
אלמונית חביבה, אולי תנסי לכתוב

להם את בקשתך ואת נימוקיך, ותבקשי מהם תשובה בכתב. כשכותבים, לא נוטים לגלוש לנושאים אחרים. אם יסרבו להשיב לך בכתב, נסי לעמוד על דעתך ( ל א בנדנוד) ולבקש שיכבדו את רצונך לתשובה כתובה. בהצלחה!

almonit15

New member
וואו את יודעת זה דווקא רעיון טוב ../images/Emo140.gif

זה באמת רעיון נחמד אבל אני לא בטוחה שהם יבינו אותי כי הם לא מבינים טוב מאוד עברית וברוסית אני לא אצליח להתבטא. אבל אני אנסה... תודה על הרעיון זה באמת נחמד

למעלה