לכל האתאיסטים.

L7

New member
ממש לא. מעשיות ההבל של הדת

מחזקות כל אתאיסט.

לא מעשיות אלה דברים אמיתיים

אני מכיר אישית כמה אנשים שעברו מוות קליני,ועברו חוויה של יציאת נשמה מהגוף,מה תגיד על זה?

L7

New member
שאתה שקרן או טועה, או מאמין לשקרנים

או טועים.

SupermanZW

Well-known member
יש בבת ים בית חולים לאנשים כמוך

ונחש מה?, קוראים לו על שמך, שם מקומך. ביה"ח לחולי נפש ע"ש אברבנאל, שם יש המון אנשים שמכירים כמה אנשים שעברו מוות קליני ועברו חוויה של יציאת נשמה מהגוף, וגם את אלה שהנשמה שלהם לא מתמצאת בגוף שלהם ואת אלה שמאמינים לאנשים שמשכנעים את עצמם שהם מכירים אישית אנשים שעברו מוות קליני והזו יציאת נשמה דמיונית מהגוף וחשבו שזה קרה להם באמת וסיפרו את זה לחברים הפתיים חולי הנפש שלהם.

ולמה אתה חושב שקוראים לי ככה?

אם אין לך מה להגיד אתה משפיל ומקלל.הודעה אופיינית לבנאדם שלא פתוח לדעות שונות אלה מקובע בתוך הדעות שלו.מי איפו האמונה הפאנאטית הזאת בזה שמשאמרתי זה לא נכון?!

אורי רז

New member
אז הנה מה יש לי להגיד על זה

ערכו ניסויים לבחון את עמידותם של אנשים לתאוצה ("G") גבוה בצנטריפוגה. משתתפים בניסוי שזרימת הדם למוחם פחתה מאוד ואף נפסקה לזמן קצר (כמה שניות, שזה קרוב למוות קליני, אבל הם ממש לא מתו פר ההגדרה של מוות קליני), דיווחו על תופעות הדומות לאילו עליהם דווח בספר 'חיים לאחר המוות' מאת Raymond Moody, כמו מעבר במנהרת אור ופגישת קרובי משפחה. כמו כן, רופא מנתח אחד החליט לערוך ניסוי בעקבות דיווחים רבים של מנותחים על יציאה מהגוף בעת מוות קליני במהלך הניתוח. הוא שם דף עם טקסט על מדף גבוה (מעל לראשיהם של חברי הסגל הרפואי), וחיכה שמנותח כלשהוא ידווח על חוויה לאחר המוות (יציאה מהגוף, ריחוף בחדר הניתוח, ראיית הטקסט על המדף, ...) למותר לציין שגודו לא הגיע ושאף מנותח לא דיווח על תוכן הטקסט שנכתב על הדף. אני חושב שהמתואר בפסקאות לעיל נותן לי סיבות טובות לחשוב שמדובר בתגובות של המוח לחוסר חמצן, ולא ביציאת הנשמה מהגוף וכו'.

selgarat

New member
הרעיון שאין אלוהים

באמת משאיר חור לגבי חיים אחרי שמוות, אבל יש המוני פתרונות לחור הזה, ישנן אפילו דתות שבהן אין אלוהים ועדין יש תשובות לשאלות האלו. נקח לדוגמא בודהיזם שבה אתה ישות נצחית ואתה קובע את מהלך החיים שלך לפני הלידה ומסיק את המסקנות אחרי המוות לקראת הלידה הבאה. האלוהות שם דרך אגב היאלא ישות נפרדת אלא אידאל, משהו לשאוף אליו, אתה רוצה להפוך לאלוהי.

זה פשוט לא הגיוני

איך אתה יכול להיות בן אלמוות בלי שיש אלוקים? מאיפה באת? איך נהיית בן אלמוות? על זה אתה יכול לענות לי?

ehudt

New member
כשאתה חושב עם ראש סגור

ומגביל את החשיבה שלך, זה לא הגיוני. אבל אולי תסביר לנו את הקשר בין אלמוות לבין יהוה? ולמה לא יכולה להיות ישות נצחית שאינה יהוה? מה סותר את האפשרות שכל אחד מאיתנו הוא נצחי ואינסופי, ואינו כל יכול, לעומת האפשרות שיהיה מישהו אחד, אלהים, שהוא רק יהיה נצחי וגם כל יכול. למה אני צריך שמישהו יצור אותי ויהפוך אותי לאלמוות, בעוד אלהים לא צריך יוצר? מי נתן לך את הרשות להניח הנחה כזאת?

selgarat

New member
כמובן

אם אנחנו מניחים שקיים לפחות יצור אחד שמעולם לא נברא, בדמות אלוהים, סימן שמצב כזה יכול להתקיים, ישות שלא הגיעה משום מקום אלא תמיד הייתה כאן, ישות שלא נבראה על ידי בורא. אם אנחנו מסכימים שמצב כזה יכול להתקיים ויש משהו שלא זקוק לבורא אז למעשה אין צורך בבוראים כלל, אם כולנו ישויות כאלו שלא נבראו וכולנו ישויות נצחיות אז אין צורך באלוהים כבורא עולם.

Dr Spock

New member
על מנהרות של אור ושאר ירקות...

לכל התופעות של מוות קליני ישנם הסברים מדעיים: -הסיבה שאדם חש אופוריה היא בגלל שחרור של הורמונים טיבעיים של הגוף בעת המצוקה של הגוף במוות הקליני. -התופעה של ראיית מנהרה של אור בעת מוות קליני נגרמת כאשר המוח "רעב לחמצן" ושדה הראייה מצתמצם למנהרה צרה של אור בהיר (אנשים חווים ראיית מנהרה גם בעת שימוש באלכוהול וסמים רק ללא ראיה של אור בהיר). -התופעה של ראית קרובי משפחה וחברים שנפטרו בעת המוות הקליני קשורים לאזור מסוים במוח אשר מעורר בעת שהמוח "רעב לחמצן". -לבסוף השינוי באישיות החולה נגרם עקב הטראומה הקשה של המוח והגוף לאחר "חווית" המוות הקליני אשר לחולה אין את הכלים הנפשיים להתמודד עמה מעבר לפניה אל עבר הדת כמוצא ותרגום לחוויתו. לי בתור אתאיסט ההסבר הזה ממצה והגיוני הרבה יותר מאשר אל כל-יכול ללא צורה ממשית או הוכחה לקיומו. לפיכך אמונתי (או יותר נכון אי-אמונתי) איננה מעורערת אף לא לרגע.

ומה עם...

ואיך אתה מסביר שאנשים עוורים תיארו מה קרה לידם ובחדרים הסמוכים בדיוק מופלא? איך בנאדם במצב של מוות קליני יכול לדעת מה עשו אנשים בחדרים סמוכים?

Dr Spock

New member
ומה עם עוד כמה דברים אחרים...

ידוע שכשעיוורים מאבדים את הראייה חושים אחרים מתחדדים כמו שמיעה וריח. כמו שאדם עיוור שומע רכב מתקרב ומסוגל לדמיין אותו כך עיוור במיון יכול בשמיעתו המחודדת לשמוע מה קורה בחדר השני ומשם הדמיון ממלא את החסר בבלבול ובלחץ של חווית המוות הקליני. איך אתה יודע שהוא ראה את מה שקרה? הרי הוא עיוור ויתכן שראה אדם שחור מת בעוד שבמציאות באותו חדר נפטר אדם לבן, העיוור לא מתייחס לצבע העור כשהוא מספר לאנשים את הסיפור כי לו זה לא משנה. בזמן מוות קליני הגוף לא מת אלא המוח מאבד את אספקת החמצן, איברים כמו אזניים עינים אף ועור לא מפסיקים לעבוד מה שמסביר את היכולת של החולה לזכור מה קרה לו במוות קליני, הריחוף בחדר ותחושת האופוריה קשורים להורמונים המשתחררים בזמן הארוע המוחי ושוב השאר קשור לדמיון והתת מודע שמשלימים את זכרון הארוע בזכרון החולה לאחר הארוע.

תשמע

אבל איך העוור למשל יודע באיזה לבוש היו לבושים אנשים שהיו איתו בחדר,ובחדרים הסמוכים?שמיעה החדה לא תעזור לו לראות.אחי כל הדברים שאמרת נאמרו ונבדקו כבר מזמן,נכתבו ספרים רבים בנושא.אנשים יותר חכמים ומשכילים מאיתנו בדקו את הדברים האלו והגיעו למסקנה שאין הסבר מדעי לתופעה.

L7

New member
רוב אנשי המדע חושבים שזה שטויות.

להערכתי כך גם רבנים חשובים. מה שנשאר זה מכשפים קטנים וסוחרי קמעות מנתיבות.

ehudt

New member
אם איני טועה

לא מזמן התפרסם שעומדים לבצע מחקר מבוקר על העניין, ושעד כה עדיין אין הכרעה מדעית בנושא. נשאלת השאלה איפה שמעת את המידע שאתה אומר לנו. אשמח אם אתה יכול לגבות את הסיפורים במקור מהימן כלשהו (משהו ספציפי)

ומה עם...

ואיך אתה מסביר שאנשים עוורים תיארו מה קרה לידם ובחדרים הסמוכים בדיוק מופלא? איך בנאדם במצב של מוות קליני יכול לדעת מה עשו אנשים בחדרים סמוכים? ואני לא סתם קראתי את זה,קרובים שלי עברו את זה בעצמם

למעלה