לכל דחפין אבי

shaison

New member
לכל דחפין אבי

ע"י ביטול הנוהל הקיים ומינוי בוחנים אתה תעקוף את בתי הספר תיתן יד חופשית לכל דיכפין ללמד את חברו בבית ולגשת לבוחן (במידה ושרד את הלימוד) אין ספק שאז גם תצטרך את היטוח אחריות מקצועית אותו אתה רוצה לבטל אחרת תביעה אחת קטנה תסגור לך את האגודה. במידה ואתה חושב אחרת הייתי מייעץ לכל חבריך בועד לקבל ממך ערבות ומכתב האומר שבמקרה וייתבעו אתה תגן עליהם מכיסך ותשלם את סכום הפיצויים משם גם. אין לי ספק שזאת תיהייה בכיה לדורות במידה וצעד זה ימומש. תסביר לי גם איזו סיבה תיהייה לבתי הספר לעודד את חבריה להיות חברי אגודה עם האגודה מזלזלת בידע המקצועי שלהם ממנו הם מתפרנסים ולמעשה אומרת כל אחד יכול ללמוד לבד בבית בלבד שיעבור את המבחן או ימצא חן בעייני הבוחן כדי לעבור את המבחן. שי לנואל

אשר חפץ

New member
אתה לא מעודכן

שי שלום. תקרא את ס.ע.מ. תתעדכן, אתה מבלבל אולי בין הנוהל החדש בישראל לבין הנוהל בניו זילנד. אגב, שינויים בנוהלים עושה הטייס הראשי ולא הוועד. אשר חפץ

בוחנים.

1. איזה כיסוי ביטוחי יש לבוחן? 2. על מה חותם הנבחן? 3. מי מספק ציוד לנבחן? 4. מי בודק את הציוד והאם רמת הנבחן מתאימה לציוד שלו? 5. מה גובה ההשתתפות העצמית של האגודה (ומאיפה יבוא הכסף?) ? 6. מה גורם לכם לחשוב שלאחר תביעה לא תעלה הפרמיה? תשובות חלקיות ע"פ הבנתי: 1. הכיסוי של האגודה הוא 350,000 דולר, מה יקרה בתביעה של יותר (הבוחן ישלם מכיסו). תשובה ל-2 אין לי. תשובות/שאלות ל-3 ו-4, רוב החברה שמגיעים מפרו, הודו ואוסטרליה, מגיעים עם ציוד "גמור" (זבל), ובעיקר עם מצנחי DHV 2 ומעלה (כי מכרו להם את זה בזול). בהודו ופרו (PERUFLY) ישנם סילבוסים לקורס דרגה 1 אשר לומדים בו רק 10 טיסות גובה, ושיעורי התאוריה שם תלויים ברמת האנגלית והספרדית של החניך (95% מתלמידים אלו נכשלו בארץ במבחן התאוריה הבסיסי). קורסי הרכס נלמדים על הדרך ללא כל תאוריה או הסבר מתאים. השבוע הגיעה לבית ספרי חניכה אשר למדה בהודו 4 ימי הנפות ולאחר מכן קורס רכס (היא לא ביצעה טיסה מגובה נמוך או מהרים בכלל). את המידע מפרו קיבלתי ישירות מ-ROSAS JOSE (הבעלים של PERUFLY). האם טייס אשר רשיונו לא עומד בתנאי המינימום של אגודתנו רשאי להיבחן אצל בוחן? למרות הכל ישנם מיקרים בודדים של מדריכים מצוינים וקורסים רציניים. 5. גובה ההשתתפות העצמית של האגודה 12,500 דולר לתביעה (מה יקרה כשיהיו חס וחלילה שתיים?) 6. לאחר תביעתו של גיל זיגלבאום את ביטוח האחריות המקצועית של האגודה (עלה לאגודה רק 12,000 ש"ח) עלה מחיר הפרמיה מ - 6000 דולר ל- 10,000 דולר. למרות שבר-זיו טוענים שמחיר הפרמיה לא יעלה יש לזכור שהם רק סוכני ביטוח ולא חברת הביטוח. המלצתי לכל הבוחנים היא לבקש מכתב המאשר להם באיזו מידה הם מכוסים. המלצתי לטייס הראשי ולוועד, לשאול את חברי האגודה (אסיפה כללית באוגוסט) האם הם מסכימים לסיכון כספי שכזה. נוהלי קבלת רשיון מקומי (לא אורח) בחו"ל דורשים מבחנים הזהים ברמתם לנוהל רענון בארץ. לשם קבלת דרגה 3, טנדם ורשיון מדריך יש לבצע קורסים שלמים (ישנן הקלות בקורס עצמו עפ"י רמת הטייס). הנתונים הנ"ל נכונים לארה"ב, ניו זילנד, וחלק ממדינות אירופה. מדוע אנו צריכים להמציא נוהל בוחנים לטייסים זרים? (וזאת לאחר שיש בידינו מידע שחלקם קנו את הסמכותיהם בכסף ללא קורס במדינות מזרח אירופה) למרות כל זאת, איני סבור לרגע שרשיונות זרים (בנוהל בוחנים) מהווים איום כלכלי או קיומי על בתי הספר בארץ. אני נוסע מחר עם קבוצה לטורקיה ולכן לא אוכל להשתתף בדיון בשבוע הקרוב. חג שבועות שמח לכולם. איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

shaison

New member
אני אגש לקרוא אבל:

בדף סיכום הפעילות שלך ל-6 חודשים הראשונים של פועלך כתבת שמינית בוחנים. במידה והנ"ל לא פועלים (ובצדק מוחלט ) אני מתנצל מראש ושמח לדעת שיש הגיון מקצועי בריא שפועל. שי לנואל

למעלה