לכל דבר יש גבול

לכל דבר יש גבול

הנוסע תבע את חברת קונדקס כי האוטובוס שלה הקדים ב - 30 שניות ולכן הוא החמיץ את הנסיעה ולבסוף נסע במונית, שעלותה יקרה יותר. השופטת פסקה כי החברה צריכה לפצותו במחיר הנסיעה ובכרטיסי נסיעה, אך חייבה את התובע לשלם פיצוי לחברת קונדקס, על כך שבזבז זמן שיפוטי יקר ויכל להגיע להסכמות בהליך גישור. לא נתקלתי בעבר בצעד עונשי על כך שתובע לא הסכים להליך גישור, אין זה מקובל. אך כאן, השופטת כפי הנראה לא יכלה להתאפק... ראו כתבה מצורפת.

שילה1

New member
בתחיל חשבתי כי מדובר בפסיקה בארץ אחרת...

מכל מקום-תובע סרב לגישור,ובעצם פסיקת של השופטת היתה איזו פשרה,אלא שממנה יצא התובע מופסד,ולדעתי בכך רמזה לו השופטת שאין להטריד את בית המשפט בזוטות,וטוב שכך. בקיצור-מצאה לי חן הפסיקה.בהחלט.

לקי לי

New member
אש מה אני יכולה להבין מזה כאשר אופי

המקרה הוא הפוך. כלומר הנתבעים רצו גישור, אנחנו הסכמנו ובמפגש השני של הגישור הם לא התקדמו מילימטר מהמפגש הראשון. זה בזבוז זמן של המגשר ושל עורכי הדין שלי נכון? בשביל מה יזמו מפגש שני? טוב בעוד שבועיים המשפט בבית דין לעניני עבודה. יש מצב שהשופטת תתיחס לחוסר האיכפתיות של החברה הנתבעת כלפי וכלפי הגישור? כל כך הייתי שמח לקראת הגישור והנה התברר שלגבינו זה היה עורבה פרח

שילה1

New member
לקי-לעיתים בגישור,כמו בהרבה תחומים,צריך גם

סבלנות,וכמובן-כימיה עם המגשר. לכו למפגש שני,המשיכו כי אם התחתלם-ממש חבל. השופט לא יקבל כל פרט על הנעשה בהליך הגישור,ולכן לא יתיחס לכך,לחיוב או לשלילה. סבלנות,ולא להרפות!וכמובן-בהצלחה,וכל הכבוד שבחרתם גישור.

לקי לי

New member
זהו, כבר היה מפגש שני והמגשר הרים

ידיים, דווקא הוא היה מקובל על 2 הצדדים כך שלר ברור למה זה נגמר בכלום ולא נקבע מפגש נוסף, פשוט אין על מה.

שילה1

New member
צר לי לקרוא זאת.רעיון:אולי תנסו מגשר

אחר?חבל להרים ידיים כל כך מהר...

לפעמים זה לא מצליח

לפעמים גישור לא מצליח. חשוב מאוד גם העיתוי של הגישור. גישור יכול להצליח כאשר יש בשלות מצד שני הצדדים להגיע לסיומה של הפרשה. יכול להיות שכיום לא הבשילו הצדדים (או צד אחד לא הבשיל) ויכול להיות שבעתיד, בעתוי אחר, זה דווקא כן יצליח. בקיצור, כדאי להשאר עם ראש פתוח לעתיד. ייתכן ובעתיד אם תחזרו לשולחן הגישור, זה יצליח.

על פניו נראה שניתן לערער

על פסק דין זה. לשם הזהירות אציין כי לא קראתי את פסק הדין. אם העולה בדברייך, איריס, משקף את העובדות- הרי שהשופטת כנראה נהגה בניגוד לדין.

למעלה