לכל בעלי התוכונים

סוסxסוס

New member
לכל בעלי התוכונים

שלום! אני מתכוונת לקנות תוכי, התוכי שאני רוצה זה תוכון שזה כפי שביררתי התוכי הכי פשוט והכי נוח לטיפול. לפי המחקר שעשיתי הוא אמור לדבר, למרות שלאנשים שיש להם תוכון טוענים שהוא לא מדבר, האם יש למישהו תוכון שמדבר?? עוד משהוא שאני רוצה לברר הוא איפה הכי כדי לקנות אותו? (לא מתחשק לי לקנות אותו בחנות באיזשהו קניון). למי שיש תוכון שיגיד לי איפה הוא קנה אותו, וכמה הוא עלה. ועוד שאלה קטנה האם יש תוכונים בכל הצבעים? או שרק בכחול, ירוק וצהוב. תודה רבה. איזה תוכים מדברים עולים בערך עד 500 שקל?

talkk

New member
מנסה לענות...

קודם כל, בחירה בהחלט טובה. תוכון מוחתם זה יופי של תוכי. וגם כל הכבוד על ההחלטה לא לקנות מחנויות, כי ברובן הם מוכרות במחירים מוגזמים, ויש הרבה מקרים שהמוכרים פשוט מרמים את הקונה מחוסר ידע/רצון לכסף. אז ככה, אני מכירה כמה תוכונים שמדברים, הם לא מדברים הכי ברור, אבל בהחלט מילים קצרות אפשר להבין, והם מחקים גם כל מיני קולות... יש תוכונים במגוון יחסית רחב של צבעים, הצבע הבסיסי הוא ירוק, אבל יש גם צהוב וכחול על כל גווניהם. את יכולה ללכת לחוות גידול או למגדלים פרטיים ולקנות שם. תגידי באיזה איזור את, ויהיה יותר קל. תוכי מדבר עד 500 ש"ח זה בעיקרון תוכון, קוקטייל שלעיתים רחוקות רואים כאלה שמדברים, ואולי קוואקר, אבל לרוב המחיר שלו קצת יותר גבוה. אבל אם הסכום שיש לך הוא 500, אז את לא יכולה לקנות תוכי קוואקר שרק עולה 500, כי יש גם כלוב, אוכל, וטרינר, משחקים, ציוד, מצע ועוד... לכן אם כל התקציב שלך הוא נמוך, אז תוכון הוא התוכי בשבילך. העלות של התוכון נמוכה, בערך 30-50 ש"ח, הכלוב אינו גדול במיוחד ולכן הוא גם זול, ואני מניחה שבאמת זו קנייה משתלמת. בהצלחה! טל

טאניוש

New member
אני דוקא כן קניתי בחנות

אבל לא מוחתמים,כי ידעתי מראש שלא יהיה לנו זמן להיות איתם הרבה,אז קניתי זוג.הם היו צעירים ולא היה ניתן כל כך לדעת מה המין שלהם ובסוף התברר שאלה שתי נקבות.הבאנו להם שני זכרים...ועכשיו יש לנו כבר תוכונים תוצרת הבית.כנראה היה לנו מזל עם המוכר שלא רימה אותנו. התוכונים עלו 20 ש"ח כל אחד כי קנינו גם כל הציוד באותה חנות.ההוצאה הכי גדולה היא על הכלוב ולא על התוכון ושווה לקנות מהתחלה כלוב טוב ומתאים-כי אנחנו עכשיו עם שני כלובים ללא שימוש (טוב,לא ממש,לפעמים צריך כלוב נוסף). יש אותם במגוון צבעים,אתה יכול לראות תמונות באתרים של תוכים. ואתה לא תצטער,אכן בחירה טובה,זאת ציפור חביבה ומתוקה וקל לטפל בה.

talkk

New member
בגלל זה רשמתי,

שיש הרבה חנויות, ולא בכל החנויות. ואם קניתם פראיים, זה סיפור אחר... יש הרבה חנויות (לא כולן, פשוט הרבה), שהתוכים המוחתמים בהן אולי מגיעים מוחתמים, אך אם לא קונים אותם בהגעתם, הם במהלך הזמן הופכים להיות תוקפניים, וזאת משום שלרוב למוכרים החנות אין את הסבלנות והזמן להכוח והידע והיכולת לטפל בכל תוכי באופן אישי, או שהם מאמינים שהתוכי יכול להישאר חביב לבני אדם גם אם הוא כל היום סגור בכלוב ואף אחד לא מוציא אותו, או שהם פשוט לא מספיקים לטפל בהם... ככה שעם פראיים הקנייה מחנויות יותר פשוטה (אני עדיין לא תומכת בקנייה מחנויות, שלא תבינו אותי לא נכון...) מפני שהם בין כה וכה פראיים. אבל גם הפראיים שאני רואה בחנויות, לפעמים מוחזקים בתנאים מזוויעים, וקרה לא פעם ולא פעמיים, שהיה נראה כאילו הקוקטייל באותה חנות או הקוואקר, היה למעשה מוחתם פעם. איי רסט מיי קייס. אה ד"א - חווה מומלצת ולא משנה שכבר פירסמתי אותה פה 1000 פעם, לדעתי היא הכי טובה: חוות הכנף בכפר נטר. יש קישור לאתר שלה בקישורי הפורום, עם כל המידע על התוכים שם, וגם הוראות להגעה. נראה לי שהאתר הוא:www.hakanaf.co.il... טל

oNNi

New member
שלום לך...

בקשר לדיבור, רק שתדעו, התוכי שידע הכי הרבה מילים בעולם והרכבת משפטים, היה תוכון! שאפילו נרשם בשיאי גינס! אבל יש מגבלה אחת, אם את רוצה תוכון שידבר טוב, את צריכה להתמיד בלימוד... וגם כדאי יותר לקנות זכר כי לזכרים יש קול מאוד מגוון. בניגוד לנקבות שיכולות רק לצייץ, זכרים יכולים גם לשיר! לי יש תוכון שכשאני מוחאת לו כפיים הוא מצייץ סימפונייה מאוד מפורסמת של בטהובן.... אבל הוא לא מוחתם....

SMחן

New member
אני מוכר תוכונים וקוקטלים האכלות יד

פני אלי במסרים אם תרצי לקבל פרטים ומידע נוסף...

למעלה