לכל בנות הפורום

חשי5

New member
לכל בנות הפורום

חדשה כאן, ויש לי שאלה: בעלי ואני נשואים 7 שנים וגרים כל הזמן הזה בדירת שני חדרים ששייכת לחמי. המגורים בדירה הזאת הם זולים משמעותית מאשר מגורים בשכירות, לכן אנחנו נשארים למרות שצפוף ויש לנו כבר ילדה ואני בהריון שני. חמי הוא איש נחמד בסך הכל, אבל הבעיה היא שאין לו כל כך ערך למושג פרטיות, בנוסף, יש לו מפתחות לדירה, מה שמעצים את הבעיה. שבוע אחרי שהתחתנו אני זוכרת שקמתי בבוקר, ופתאום מצאתי את חמי במסדרון, הייתי די בשוק שהוא פשוט נכנס לדירה בלי להודיע כשהייתי ישנה, לא ידעתי שזה דפוס התנהגות שאצטרך לחיות איתו. בפועל, הוא מגיע כמה פעמים בשבוע לדירה בלי להודיע, בכל מיני שעות ( יכול להיות גם מוקדם בבוקר) מאז שהתחתנו הוא למד לדפוק בדלת ( לא תמיד הוא דופק, לרוב) ואם אני לא מסתערת על הדלת בטווח של 10 שניות הוא פשוט נוטל לעצמו את החירות לפתוח את הדלת מבלי לברר אם אני בכלל נמצאת בבית. השבוע למשל היה לי יום חופש מהעבודה וקמתי בבוקר אחרי שלא ישנתי כל הלילה מהצרבות. פתאום שמעתי דפיקות בדלת, מיד ידעתי שזה חמי, מי עוד יכול לבקר ב8 וחצי בבוקר? הייתי עם גופיה בבית כי היה לי חם והייתי צריכה מתוך שינה כמעט לנתר על הארון ולמצוא במהירות האור איזה בגד, כי אני דתייה ואני לא אפתח את הדלת עם גופייה. כמובן שכבר אחרי כמה שניות הוא פתח את הדלת ונכנס. מזל שמצאתי בגד סביר בשניות הבודדות שהוא הקציב לי. זה לא הכל, הוא מגיע לבית הרבה פעמים גם כשאני לא נמצאת ועושה " צ'ק ליסט" על כל הדברים בבית: אם נעלתי היטב את השער של הכניסה, אם כיביתי את האור בשירותים, אם נעלתי את האוטו. ואם הוא מוצא מה שבעיניו נראה כליקוי הוא מתערב ואומר לבעלי או לי או לשנינו למה לא כיבינו את האור? ( מה אכפת לו? זה לא הוא משלם) למה לא נעלנו את השער?כשאני אומרת לבעלי שזה מצב בלתי נסבל הוא אומר לי שאני כפויית טובה, ושאני צריכה להודות לאביו על טוב ליבו שנתן לנו להתגורר שם. אני מרגישה שהמחיר שאני משלמת על החיסכון הכספי הוא יקר מדי. האם באמת אני צריכה להרגיש ברת מזל ואני סתם דרמטית? אני לא יודעת מה לחשוב, כי באמת חמי גם עוזר לנו לפעמים אם יש סידורים שצריך לעשות ואנחנו בעבודה הוא שמח לעשות אותם במקומינו.
אודה לתגובות.

litzuf

New member
שלום לך.. וברוכה הבאה לפורום...

לדעתי אתם, את ובעלך, צריכים לשבת עם חמך, ולהסביר לו שזה לא נעים לך שהוא נכנס לבית מתי שמתחשק לו.
בכל זאת, אתם מתגוררים בבית ואתם זקוקים לפרטיות קטנה... תגידו לו תודה על העזרה, ושהוא עדיין יכול לבוא, אבל עם אפשר,
בשעות נוחות ולא ממש מוקדם, כי את צריכה להיות במצב לבוש הולם...
פשוט לשוחח יפה ורגוע.

achokler

New member
אני בן אז לא יענה לך

סתאאם אין דבר שאי אפשר לפתור בשיחה. אני בטוח שהוא אדם טוב ושתוכלו להגיע לעמק השווה.

ד ר ל י

New member
חמך עובד?

יש לי הרגשה שאבא של בעלך מאמין שבזה שהוא נותן לכם לגור אצלו, זה נותן לו שליטה על החיים שלכם. נשמע שזה מאד מעסיק אותו אפילו עד כדי אובססיביות.
מעניין מה היה קורה אם הוא היה משכיר לאדם זר.
הוא מרשה לעצמו יותר מדי ואני לא יודעת אם שיחות יעזרו, אבל ברור שכדאי לנסות, כי חבל לוותר על האפשרות של מגורים בחינם בינתיים עד שלא בודקים שבאמת אי אפשר לשפר את המצב הזה.
מעניין שלבעלך זה לא מפריע, למה? האם זה בגלל שהוא פחות נמצא בבית ממך?

כתבת שהוא שמח לעשות סידורים במקומכם ונראה לי שזה מעיד עליו גם שהוא רוצה את השליטה בחיים שלכם, או שהוא משועמם, או שככה הוא מרגיש שזקוקים לו.
בכל מקרה, הוא צריך להשיג לו חיים משלו בדחיפות ולצאת משלכם.

achokler

New member
דרלינג חשבתי על רעיון אבל משתף אותך קודם

להביך אותו
לתת לו להכנס הביתה ולראות משהו מביך

שלא תהיה לבושה עד הסוף
תחתוני תחרה תלויים על החלון
שיבוא באמצע שהיא עם קבוצה של בנות שלא מכיר

הוא לא ירגיש נעים ואולי פעם הבאה ידפוק בדלת.

את האמת חשבתי על רעיונות נועזים יותר - אבל התאפקתי.

ד ר ל י

New member
טוב שאתה משתף אותי

לפני שאתה מפרסם.

זה רעיון מצוין, רק לבדוק קודם שאין לו בעיות לב שחלילה זה לא יסתיים באסון.

למה שלא תתקינו סגר ביטחון על הדלת ?

מתכוון לסגרים האלה שמותקנים על הדלת וכשאת בבית את יכולה לסגור ויש את האופציה של פתיחה חלקית של הדלת כך שרואים מי מגיע ?

זה עולה כמה עשרות שקלים וההתקנה פשוטה.

כשאת בבית זה ימנע ממנו להיכנס והוא יצטרך לצלצל ולחכות עד שתפתחי.
זה גם יבהיר לו שהוא צריך להתחשב והוא לא לבד.

הסיבה שתתני להתקנה זה החשש שלך מכל מיני אנשים שיכולים להתפרץ פנימה...

בהצלחה ושיהיה במזל טוב

אגב, שיחה זה לא בא במקום שיחה עם חמך ויכול להיות שהשיחה תגיע לאחר שהוא יגלה שהוא לא מצליח לפתוח את הדלת ואז תשטחי בפניו את שעל ליבך...

חשי5

New member
תודה על הרעיונות

כן, לצערי הוא בפנסיה ולא עובד,ובנוסף אין לו ממש תחומי עניין כך שמהשיעמום הוא בא אלינו. להביך אותו זה לא רעיון טוב כי הוא חסר טאקט ולא מובך מכלום.

סיגלית 2014

New member
מנהל
מצטרפת להצעתה של itzuf

מצטערת על האורך, את חייבת לשבת ולדבר עם בעלך כדי שיבין אותך.
כשאת כותבת: "כשאני אומרת לבעלי שזה מצב בלתי נסבל הוא אומר לי שאני כפוית טובה....." מה בדיוק סיפרת לו?
הוא לא יכול להישאר אדיש לעניין שאביו מפתיע אותך כאשר את לבושה בגופייה בלבד. איפה כאן את כפוית טובה? בזה שאת לא מספיקה להתלבש תוך 10 שניות?
ואם תהיי חולה ותישארי לישון במיטתך, הוא יגיע עד למיטה?
יש לדעתי הבדל בין לעשות "צ'ק ליסט" בבית לגבי נורות דלוקות ומנעולים פתוחים לבין להפתיע אותך כאשר את מסתובבת עירומה בבית, במיוחד כאשר אתם דתיים.
על זה את לא צריכה לוותר. נכון, זה חמך אבל יש להתחשב גם בכבודך ובפרטיותך.
גם אם אבא שלי היה מגיע אלי ללא התראה והייתי עם גופייה הייתי מובכת ואני לא דתייה. יש מינימום של פרטיות שצריכה להיות לאדם ויש לכבדה.
את זה בעלך חייב להבין והוא צריך לדבר עם אביו, או שתחליטו לדברו יחד אחרי שבעלך הבין אותך.
השיחה צריכה להיות באווירה נינוחה ומפויסת וכדאי להודות לו (גם אם את מדברת רק עם בעלך) על כל התרומה שלו ולבקש בצורה מכובדת שלא נעים לך כאשר מפתיעים אותך ואת לא לבושה. זו בקשה לגיטימית להודיע לפני הגעתו או לפחות לחכות מאחורי הדלת עד שאת פותחת. את צריכה להבהיר שאין לך שום כוונה לפגוע באב, אלא ההיפך, מכיוון שאת מכבדת אותו את רוצה להיות מוכנה לקבלו בביתך.
את צריכה להבין שבעלך לא מצדד עם אביו מתוך רוע לב חלילה, אלא הוא לא מבין את המצוקה שלך או/ו הוא מרגיש לא נעים מאביו. אבל שיה כזו חייבת להתקיים ועדיף מאוחר מאשר אף פעם לא.

בהצלחה.

זו בעיה שאפשר לתפור אותה בדקה של שיחה

שבעלך היקר יקח את אביו לשיחה ויסביר לו את הבעייתיות שבעניין

למעלה