לכל באי הפורום!

mickeym

New member
לכל באי הפורום!

חלאס כבר עם ההודעות והשרשור על העלייה, ועל האנשים בעתידים... זה כבר יצא מכל החורים והויכוחים כאן לא מביאים לכלום חוץ מלריבים די מגעילים. אז תשאירו את העבר בעבר, ואם נשתמש במשפט של אחד המשוררים הגדולים בני דורנו, ג´ובאני רוסו: "What was was- was" או בתרגום חופשי מרוסואית לעברית "מה שהיה- היה"

mickeym

New member
הקפצה....

אני מקפיץ את ההודעה כי זה נורא חשוב שאנשים יקראו אותה ויבינו כמה מגעיל נהיה הפורום בזמן האחרון בגלל ריבים אידיוטים, כשחלק מהדברים שנכתבים הם לא לעניין וגזעניים...

אם אתה מתכוון אלי (ונראה לי שזה מה

שאתה עושה) אמנם ביצעתי מספר הכללות, אבל אני מבקש ממך להראות לי איפה רשמתי דברים גזעניים. כל שביקשתי הוא אינטגרציה מואצת של יוצאי חבר העמים עם החברה הישראלית. אני בעצמי דור שלישי לעולים מרוסיה. אז תחסוך ממני את הרמיזות שלך בבקשה. ואגב - במהלך שהותי בפורום נתקלתי בעשרות תגובות אנטי-ערביות בעליל, על רקע גזעני. אל תתייחס לעניין כאילו יש כאן משהו חדש.

rodsh

New member
אין חדש תחת השמש (תרתי משמע...../images/Emo13.gif)

עם ישראל יודע להתאחד רק בעת מלחמות וחבל. במקום לדון בנושאים חשובים שעומדים על הפרק ולנסות למצוא פתרונות, אנשים מאשימים אחד את השני. לאן זה מוביל אותנו? יש הרבה בעיות הקשורים בעלייה ובדרכי הקליטה כגון גובה ההטבות לעולים, יהדותם של העולים, זכויות הבחירה (אצלנו במדינה שיש בחירות כל שנתיים זה מאוד חשוב!), מדינת ישראל כמדינת מעבר בדרך לקנדה של נצלנים, תעסוקה של עולים ואופי ההשתלבות בתרבות הישראלית. דברים אלה הם נושאים מאוד רציניים ויש לדון בהם מתוך כוונה להגיע לפתרון ולא סתם בשביל לריב או למצוא שעירים לעזאזל. באופן אישי, אני חושב שהבעיה העיקרית ביא אופי קליטת העולים המסיבית בגלים עצומים. זה פגע קשות במשק הישראלי מכיוון שבסופו של דבר קשה לקלוט מליון איש בזמן קצר עם כל הרצון הטוב להביא למדינה שלנו כמה שיותר יהודים (זה גם תרם למשק אבל לא במידה שגרמה לסגירת הפער). חבל שבגלל זה, הבדיקות היו כל כך רדודות וגרמו לאלפים להגיע לכאן לקבל סל קליטה, להישאר כאן שנה עד שלוש שנים, להצביע ואז להגר מכאן. מדינת ישראל לא התכוננה לקליטה כמו שצריך והמסה הזאת יצרה פה מדינה בתוך מדינה ולמעשה לא נעשה כל נסיון של הטמעה בתרבות: הם בגלל שהם לא רוצים ואנחנו גם כן אשמים כי אנחנו לא מנסים. הבעיה החשובה ביותר שעומדת לפיתחנו (כי בעיית הביטחון והשלום לא נראית לי פתירה בזמן הקרוב), היא לקבוע את אופי המדינה החברתי והכלכלי. וכמו כן להגיע להסכמה לגבי מיהו יהודי, להכריע בנושא גיור ובקיצור... לגבש את החברה הישראלית ובמיוחד את המדינה היהודית והדמוקרטית שאנחנו רוצים שתהיה פה. מרגע שנתגבש בתוכנו ונדע מי אנחנו בתור ישראלים, אזי נוכל אולי גם לפתור בעיות חוץ בוערות. אין כאן רק צד אחד אשם. כולם אשמים ולמעשה אנחנו (הצברים) אשמים יותר!

למעלה