לכל אחד ...

r e d head

New member
לכל אחד ...

יש את הדברים שגורמים לו לנוע. אני חושבת שכמו בהרבה דברים אחרים, גם בזה המילה "לזרום" היא לא מילה גנאי, בשבילי היא לתת לעצמי להמשיך בקצב שלי לא אך שכביכול "צריך" או עושים אחרים. לזכור שמה שטוב לי זה הדברים שאני מתחברת אליהם. פתאום זה מרגיש מעניין ומסקרן, מספיק בשביל לזוז מהכיסא לראות, יותר חזק ומשכיח לרגע את הפחד מעוד אכזבה. זה עוד בגדר תאוריה, רק שזה שינוי מעורר ומצית את הדימיון לחלום מותר זה לא כואב |הרהורים בשעת לילה מאוחרת|

dganit32

New member
לנוע..

בשביל לנוע..צריכה תמיד קצב קצב בנשמה.. שמשפיע על קצב ההליכה , החשיבה, הדמיון, האופטימיות, במקצב לפעמים מואט לפעמים מהיר.. אבל תמיד...יש את הקצב..הוא לעולם לא משתתק ו"לזרום" לא ממש מתחברת למילה הזו... היא כוללנית מידי..ולפעמים סתם משתמשים בה..<בלי להבין כלום> כי היא מילה שהפכה לשימושית מידי.

r e d head

New member
הם אומרים...

מה קרה לך נהיית בישנית פתאום...
זה ה"לזרום" שאת הבנת. אני התכוונתי לזרום עם התחושות שלי, עם הדברים שאני אוהבת, בלי לחשוב אם זה מה שלפי המדריך לגרושה המחפשת, נחשב גבר "מתאים" לקשר רציני. לא להתנגד לאני העצמי והמיוחד לי. ואני נעה אחר הסקרנות והאתגר. אחרת קשה לי לזוז מהמקום. לחתול יש 7 נשמות, ולי רק אחת. אז זה קצת סיכון ללכת בעיקבות הסקרנות.

אין ספק בכלל

שלכל אחד יש את מה שגורם לו לנוע אבל החשוב לדעתי הוא לזהות את אותם דברים לדעת אילו טריגרים גורמים לתנועה ולמה הם מובילים... יודעת שיש דברים שגורמים לי לנוע לדרך ללא מוצא למדתי לזהות אותם למדתי לומר לטריגרים הללו ,יופי שהתעוררתם אבל אני לא באמת רוצה לנוע איתכם בשביל הזה...

r e d head

New member
את...

טגידי לי...אך את תמיד קוראת אותי כל כך טוב? אז זה...לא חייב להיות שלילי תמיד....טריגר זה שלילי אני מודעת למעוררים השליליים. אבל יש גם חיוביים, ובינהם ובעיקר חוש הומור קצת מטורף, ואיזה שהוא מומנט של משחק. אז לזרום עם עצמי, זה מה שמושך אותי .... ואם יש בזה קצת טריגר....אז נלך בזהירות. אני לא מצליחה להביא את עצמי לרצות לפגוש כרטיס עם תמונה, בכל אופן לא בשלב זה. ובכלל זה רק עוד אחד...

בחיי שזה לא אני ../images/Emo3.gif

ואגב אל טריגר אני לא מתכוונת דוקא במובן השלילי כי אם למשהו שהצליח לגרות...

טבילה ..שלא לשם.."זרימה"...

זוהי "ט ב י ל ת י" הראשונה כאן בפורם זה ואולי שלא ביד המקרה..אבקש להתייחס...למונח ה"זרימה" ולו מעצם.."טבילתי ה1" פה: קראתי את שכתבת בהתייחסותך למונח "לזרום", אני ניצבת במיתרס השני: המונח "לזרום" מעלה בי קונוטאציה שלילית.... זרימה כי אפסו הכוחות וכי מניעים אותנו.... זרימה..כנהירה..מבלי מישים לב באם זרימה זו..היא אכן נתיב חיינו או חלק מתפיסת עולמנו... זרימה כי...כולם עושים כן.? זרימה עבורי היא במשמעות ...איבוד ה"אני המאמין שלי". וכי מדוע נובעים המים..וזורמים..כולם כאחד...? אולי כי אף טיפה...ולו הטיפונת שבהם לא מסוגלת...לעמוד ניצבת אל מול אותו הזרם, אותו קילוח שטף הנוהר אליה בתנועה אחידה, מהירה ולעיתים תוך איבוד שליטה??? ושוב אקבל המונח רק באם הזרימה עולה בקנה 1 עם עקרונותיי, הרי שזו זרימה מבורכת, אך ללכת שבי אחר כל זרימה ובשל העובדה שמלה זו...נכנסה...לשפה...ושגורה בכל הקשר -אין זה מ"קצב ואופי זרימתי". כמו בכל דבר אחר, ראוי ששימוש מושכל, מינון ראוי ובעת הראוייה- כל מונח יזכה למירב המשמעות וההקשר הנתון. לסיום... אשתף אותך בדבר מה המתחבר למונח ה"זרימה": ישנו ספר הנכתב לילדים, אך אני מוצאת בו התאמה גם לאוכלוסייה הבוגרת יותר, אני חושבת שאכן הוא מתאים ומתקשר לכאן..ואף מבליט הפואנטה...שבכל זרימה..<הפעם במובן המיקום...>זירת ההתרחשות, ישנן נפשות פועלות ולכל נפש פועלת "זרימה", אישיות משלה , יכולות משלה, שונות ,מיוחדות ויחודיות... לספר הנפלא הזה קוראים: "כמו דג במים"/אילן לזרוביץ "באיזשהו מקום בעולם יש אגם ענק...<ציפור רואה אותו כך> ובתוך האגם חיים להם המון דגים מכל מיני סוגים: דגים שחיים לבד וכאלה שחיים בקבוצה, דגים גדולים, דגים קטנים והמון בינוניים. דגים ששוחים אחרי קבוצה וכאלה שקבוצה שוחה אחריהם. דגים ששוחים כל חייהם סביב אותה שושנה וגם אחרים שמרוב שושנות נותרים עם עיניים בולטות. יש דגים שמביטים על השוניות ולא על מה שלידן ולעומתם אחרים שיורדים לעומק. יש דגים שחיים בין סלעים ויש ששוחים במרכז האגם. יש דגי חרב שדוקרים בחרבם את מי שלא שוחה לצידם ויש כאלה שרוצים לשחות הכי מהר באגם. בין שני העולמות חיים דגים מעופפים ומאחורי הקוצים מסתתרים דגים שחושדים, יש דגים מרשימים אבל מאוד רעילים ויש גם דגי זהב, יש דגים קופצניים שלעיתים מרוב קפיצות מוצאים עצמם ב...רשתות. ויש גם אחרים שחושבים וחושבים עד שנישלים. מידיי בוקר יוצאים הדגים לחפש מזון..חלק מוצאים אותם לבד , חלק אוכלים על חשבון אחרים, והשאר נותרים רעבים. מפעם לפעם הם עולים לאסוף אוויר ובכלל...רובם שוחים עם הזרם..פרט ל...כמה שונים... באיזשהו מקום בעולם יש אגם ענק, ואם פעם תגיע אליו...הקשב חרש למים:ושאל את עצמך: א י ז ה ד ג א ת ה ?"... ובכן...בטוחני כי תפיסת המונח "זרימה" מקבלת פן שונה ממה שהצגת קודם . אני לעומת זאת... מצוייה בזירת ה"זרימה" אך דבקה לסוג הדג שעימו אני מזדהה..לעיתים החלאה בין כמה דגים. ויודעת מה? <אבל שישאר ביניינו..>לעיתים אני שוחה נגד הזרם בייחוד שזה מנוגד לעקרונותיי..ובידיעה שאשא באחריות ובתוצאות. איריס

נושמת

(אחלה טבילה טבלת פה לפעם ראשונה
) כטבען של מטבעות לשון כשהן נאמרות מן הפה אל החוץ מבלי להתייחס למשמעות בסופו של דבר הן הופכות לחסרות ערך או יותר מכך כמעבירות קונוטציה שלילית. שהרי בודאי מי שכל כך מתחלחלת מהמילה בודאי עולה לה הסיטואציה בה בדייט כשאת בכלל לא מוכנה וזה שמולך זורק לך - "תזרמי , מה את כזאת כבדה" ותקנו אותי חברותי אם אני טועה
אז לזרום הפך בשפה בין המינים לקטע כזה שאו שאת מתמסרת במחי יד ("זורמת"), או שאת כבדה, מרובעת ועוד מיני מילים שכל קשר בינך ובינהן מקרי בהחלט. לזרום עבורי זה ללכת עם התחושות שלי, עם מה שמתאים לי ורק לי בכל רגע נתון, אגב בכל עניין ודבר בחיים,לאו דוקא ביחסים בין המינים. לזרום עבורי זה לא להתנגד למה שקורה סביבי אלה להיות קשובה. באחד מספריו מתאר ריצ'ארד באך זרימה - הוא מספר על עיירה ששטף אותה הנהר, (אל תתפסו אותי בפרטים ,מה שחשוב זה סיפור המסגרת
), רב התושבים נבהלו וניסו להתנגד לזרם ששטף אותם, נאחזו בכל מה שיכלו להאחז בו וכמובן שהתוצאה הסופית היתה שטבעו... רק אחד מהעיירה לא התנגד לזרם, לא נאחז בדבר כי אם נתן עצמו ,מיותר לספר כי הוא היחיד שניצל והגיע בסופו של דבר לחוף מבטחים... נסו רגע לדמיין מערבולת בים - אפשר לנסות להחלץ ממנה ,להלחם בה ובסופו של דבר כנראה התשישות תגרום לויתור וטביעה . לעומת זאת הדבר הנכון הוא ללכת איתה ,לזרום בתוכה ואז ראה זה פלא - יצאת ממנה. זו עבורי זרימה זה מה שמסמלת עבורי המילה לזרום. וכשמאן דהו מופיע מולי ואומר לי "את לא זורמת" אני צוחקת ואומרת "אני זורמת, עם מה שנכון לי..."

spivak12

New member
ענין של פרשנות

איריס יקרה, אכן זרימה יכולה לקבל קונוטציה שלילית כדברייך. יחד עם זאת הרשי לי להראות לך את כוחו של הזרם. יחד הוא שוצף קוצף בעוז ובעצמה ואומר את דברו. ויש שהנהר מתפצל לאפיקי נחל הזורמים להם באופן עצמאי. כאשר הם חזקים דיים הם הופכים לנחלי עד ואילו לעיתים הם הופכים להיות נחלי אכזב. מה שברצוני לומר הוא כי אל לנו ללכת נגד הזרם. לחיים יש את המקצב שלהם והמטרות אליהם הם מכוונים. ההצלחה לדעתי מתבטאת בידיעה מתי אנו שוחים עם כל הזרם ומתי אנו מתעקשים להפוך לאפיק נחל איתן.

r e d head

New member
היי וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

זרימה היא מילה כל כך יפה אפילו נותנת הרגשה נעימה. תנסי לדמיין את עצמך צפה בים, והמים זורמים דרכך ומלטפים לך את הגוף. יש לה המון חיבורים / קונוטציות למילה הזאת, אפשר להפוך אותה לכל מיני מקומות.

מצוטטת

New member
../images/Emo127.gif כל כך ../images/Emo23.gif והתחברתי

לתגובה, המון התחברתי אגב את הקטע כמו
במים כתב אין לזרוביץ

ophra

New member
כל שינוי שמעורר הוא נפלא

מתוך הפגרה שלי (כן, היא עדיין כאן, הפגרה...
) חושבת לעצמי שבאמת כדאי שאמצא לי את הדברים שיעוררו אותי שיגרמו לי לנוע לא גבר חדש לא דייט מרגש לא פירפורים מהסוג הזה משהו אחר. אולי עבודה חדשה...
אולי בית חדש....
אולי פשוט חופשה....
התקדמי את יקירה בקצב שמתאים לך אל תתני לאף אחד להכתיב לך את הקצב או הכיוון אלו שלך - הם המתאימים לך ביותר ברגע שהתזוזה מתחילה כבר הרבה יותר קל להמשיך. לא?
עפ
(בעוד 48 בחופשה....
)

r e d head

New member
חופשה נעימה../images/Emo140.gif

לי יש עוד שבוע וחצי לחופש ה|גדול| שלי...כמה שעות זה יוצא? הלואי והיתי מצליחה לאמץ לי קצב יותר מהיר.

אני איתך אדומונת כאן

"לזרום" - נכון קצת שחוק אבל ראוי לזכור כי מילים נשחקות כי הן בשימוש רב, ויש לזה סיבה שמשתמשים בהן, כנראה הן מילים שאכן מתארות חוויה ורגש ותחושה שקל לרוב גדול להזדהות עם המילה כמייצגת רעיון. אבל כשמישהו אומר לי "...נו... יאללה, תזרמי אל תהיי כזאת <כבדה>.." אז אני הכל חוץ מ'זורמת'. אבל כשמישהו שם את המלים ברכות, לא מנפנף לא מתיימר אז אני זורמת איתו... בכיף גדול. אז הפחדים מוסטים הצידה, מפנים מקום לזרימה, שהיא "ה"תהליך הטבעי אם מצליחים להזיז הצידה את החומות והסכרים.... פשוט המילים שלך red ועוד מאתמול בלילה - מתחברות לי ישר לעצב. אחרי 4 שעות של צ'יטוט ועוד שעה בטלפון - כבר שכחתי מתי 'זרמתי' ככה. זה טוב מעניין מסקרן משכיח את הפחד מעורר את הדמיון ומצית את החלום כל המילים שלך כלכך נכונות ויפות

r e d head

New member
../images/Emo13.gif

מההודעה שלך זה נישמע הרבה יותר מלהיב מלקרא את עצמי... שימשיך רק ככה...ושהחלום יהפך בקרוב לאיזה מציאות שאפשר לחבק אותה. תודה.

ס י ו ן1

New member
די לחלום כי זה נשאר כמו כלום../images/Emo20.gif

מה אגיד כבר שלא אמרו לך יקירתי? פתאום עולה בי שיר... היום מוקדש בשבילך...
זה הכול או כלום זה הכול או כלום (דיויד ברווזה) 3:34 בקרון האחרון דבר קטן וטוב של קר וקפה היום הרים חולפות בחושך מה מנצנץ בחוץ אולי זו פילדלפייה אולי זה הקיבוץ בתחנה של ג'אז בלדה של קונטר שקשוק המסילה הולך ומתהדר אור של עירה נמתח מסטיק בחלון עוד קופסת סיגריות נגיע לדרום פזמון: זה הכול או כלום זה הכול או כלום בגלל זה ניפול בגלל זה נקום זה הכול או כלום זה הכול או כלום את יודעת מבפנים שזה הכול או כלום כשהדלתות סגורות האורות כבים עכשיו זה רק אתה באמצע החיים אנשים עולים אנשים יורדים עוד כמה תחנות נוגע בקמטים עמוק בתוך הלילה מריח את הים מריח את העיר את עורך החם שני לילות מחיפה רץ בתוך חלום רואה שם את פני בנוף של החלון פזמון: זה הכול או כלום זה הכול או כלום בגלל זה ניפול בגלל זה נקום זה הכול או כלום זה הכול או כלום את יודעת מבפנים שזה הכול או כלום

מצוטטת

New member
פֶּר ת'אמת

אני דפקא היום במקום שלא חייבים את הכל או את הכלום מוכנה דפקא לפשרה של הבאמצע בשביל ההתחלה מה יש גם זו יכולה להיות התחלה של משהו מרשה לי אה
סיוון/אדמו... פילוסופי משהו....אולי? אבל ככה מרגיש לי.

למעלה