לכו להצביע

ועכשיו כשאני חושב על זה...

כשאני שומע שפחות מ50% הצביעו אני רק תוהה ושואל את עצמי על מה בדיוק חושבים כל אלה שלא הצביעו? איזה מחאה בדיוק הם מנסים להביע? אתם באמת מאמינים שזה ידליק איזה נורה אדומה אצל נבחרי העם? מה, עכשיו אותם פוליטיקאים יגידו: "שיו... תראו... רק 50 אחוז מהעם הצביעו... מה נעשה... טוב, כנראה שהם לא מרוצים מאיתנו. הם ממש מאוכזבים. טוב. אנחנו הולכים. כנראה שאנחנו לא באמת טובים כמו שחשבנו"? איך שאני רואה את זה, אחוזי הצבעה נמוכים זה רק בגלל שאננות, עצלנות, אופטימיות יתרה, חוסר אכפתיות. העובדה שאנשים שיכולים ללכת להצביע ולא הולכים גורמים לקולות לא כשרים (הצבעה עם תעודות מזויפות וכו') להיספר וכך בעצם לזייף את תוצאות האמת. הרבה מאיתנו יודעים לבכות על הכספים שמקבלים תלמידי הישיבות, על מספר המפלגות הערביות בכנסת, ועל כל דבר בערך במדינה עד שמגיעים למצב שטוענים שהיא לא דמוקרטית (אגב, בלי שום הסבר לטענה הזאת שאני בטוח ויגיע ממש אחרי התגובה שלי. ההסבר יכלול הרבה מילים גבוהות, יתכן אף ציטוט בלטינית והרבה כעס וחוסר אמון ב"מערכת". בסופו של דבר יקרא למי שחושב שאנו חיים בדמוקרטיה "תמימים"). אי הצבעה מביא לאחוזי הצבעה גבוהים יותר ממה שאמור להיות באותם מגזרים (חרדים, ערבים וכל מגזר אחר). אחוזי הצבעה גבוהים ישקפו טוב יותר את רצון העם ויעניקו מספר מנדטים הגיוני וריאלי לכל מפלגה. עכשיו אני שומע שיתכן וישראל ביתנו בראשות ליברמן תהיה המפלגה השלישית בגודלה. אתם באמת חושבים שזה משקף את "רצון העם"? אם (באופן תיאורטי לחלוטין) 100 אחוז ילכו להצביע, אני בטוח ומשוכנע שאחוז המצביעים למפלגה הזאת ירד. מספר המנדטים אותן מקבלות המפלגות הערביות גדול מאוד יחסית למספרם באוכלוסיה. אם ילכו יותר בעלי זכות הצבעה להצביע זה ישקף טוב יותר את האמת. ועוד משהו... אתם אומרים שאיבדתם אמון בנבחרי העם. אין ספק שהנהגה ומנהיגים צריכים להתחלף ולא לשבת על הכיסא יותר מדי זמן. אז למה לא להצביע למישהו שעוד לא ישב. מישהו חדש, שאולי וכן יעשה משהו. ואני לא מדבר על מישהו שילך ויהיה עכשיו ראש ממשלה. לא. אין לי ספק שרפי איתן, יו"ר מפלגת הגימלאים, לא יהיה ראש ממשלה בזמן הקרוב, אבל מספיק לקרוא את המצע של המפלגה בשביל להגיד "וואלה, אם הם יבחרו יכול להיות שלהרבה אנשים יהיה טוב יותר". או מפלגת הירוקים שאם הם יבחרו אולי כולנו כאן ננשום אויר נקי יותר. או שאולי בכלל איבדתם אמון גם במישהו שהוא לא "נבחר עם" עדיין? ואחרי שכתבתי את כל זה... נשאר רק לחכות ל"תוצאות האמת".

SWEET HOME

New member
אם היינו מצביעים בכל זאת ליברמן היה

בזכות של עוד 2 קולות,אז לפחות חצי נחמה.....

moria007

New member
אני מסכימה איתך, אבל לא לגמרי

אני באמת מסכימה איתך על ההשפעה הגרועה של אחוזי הצבעה נמוכים. מי שחושב שהוא משפיע באי הצבעתו ממש תמים בעיני, כי כך יותר כוח ילך למי שהוא מתנגד לו. בכלל, האדישות של אזרחי המדינה לא ברורה לי, בעיקר אצל הצעירים. מדובר בעתיד שלנו!!! כנראה שצריך לחיות כמה שנים בדיקטטורה כדי שייפול האסימון לאנשים... תראו מה צעירים עושים בסין ובאירן ואיזה סיכונים הם לוקחים על עצמם כדי להיות מסוגלים להשפיע. בישראל, בעיקר הצעירים, לוקחים את הדמוקרטיה כמובן מאליו, ומדובר בתהליך מסוכן אם הוא ימשך לאורך זמן. עכשיו, בקשר להערה שלך על מפלגת הגימלאים. לדעתי, אין בישראל מקום למפלגות סקטוריאליות. תראו מה קרה למפלגות הרוסיות שנעלנו מהמפה הפוליטית. כמו כן, בכל מצע של מפלגה גדולה ניתן למצוא סעיפים שדנים בנושא שבו מתרכזת מפלגה קטנה אחת. סעיפי איכות סביבה ניתן למצוא במצע של מרצ, סעיפי פנסיה (כמעט זהים אגב) ניתן למצוא במפלגת העבודה, ולכן עד היום מפלגות כמו הירוקים או הגימלאים לא עברו את אחוז החסימה. יש פה יותר מדי באלגן מדיני וביטחוני בשביל להתעסק רק באיכות הסביבה וכו'. כמובן שיש מקום חשוב לקיום המפלגות האלו והן מביאות את הרעיונות שלהם לדיון ציבורי וכל זה, אבל ברגע האמת, מאחורי הפרגוד, האזרח הישראלי יחשוב על הביטחון שלו (כולל ביטחון כלכלי) - ולא יצביע למפלגה סקטוריאלית. ההצלחה יוצאת הדופן וחסרת הפרופורציה של הגימלאים בבחירות האלו היא במקרה הטוב הצבעת מחאה ובמקרה הגרוע והיותר מציאותי - הצבעה "טרנדית". כאילו הבחירות לכנסת היו בחירות לכוכב נולד, התחיל באזז כזה של "וואו, זה מגניב להצביע לגימלאים". אנשים התנהגו בפזיזות וקיבלו החלטות על פי טרנד, וזה מדכא אותי. אני מודה שלא קראתי את המצע של הגימלאים, ואולי באמת יש להם מצע הגון ונכון - אבל מי מבין כל המצביעים האלו באמת קרא את המצע וכמה מהם הצביעו כי זה מגניב להגיד שהצבעת לגימלאים? איך שאני רואה את זה, מדינת ישראל עדיין לא יכולה "להרשות" לעצמה להצביע למפלגות סקטוריאליות. אבל אולי אני טועה... מי יודע.

למעלה