לכו לבחור

גלתפוז

New member
לכו לבחור

לכו לבחור זו זכות גדולה לבחור את הנהגת המדינה. לכו לבחור אל תשאירו את ההחלטה לאחרים. ההחלטה חשובה מדי לכל אחד ואחד מאיתנו. זו החלטה רבת גורל וקובעת את עתידינו. לכו לבחור את הנהגת המדינה. לא לבזבז את הקול היחיד על מפלגה קטנה. תנו כוח למפלגה אחת שתנהיג את המדינה. מפלגה ימנית או שמאלית אבל שיהיה לה כוח למשול. העדר הכוח הוא מקור חולשת מנהיגינו בשנים האחרונות. לכו לבחור מנהיגות עצמאית . מנהיגות שתהיה לה סמכות. העניקו לה סמכות בעינינו ובעיני העולם. גם ביבי וברק היו טובים יותר ואף עושים שלום. לולא היו אחוזים בכנפי בגדיהם. לו חשו שיש בידיהם סמכות. לכו לבחור מנהיגות למדינה. מנהיגות שתנהיג את העם בכל שטחי החיים. תנו קולכם למפלגה שמוכנה להנהיג ולא למנוע מלהנהיג. אל תתנו קולכם למפלגות עדתיות, הן מפלגות אותנו. אל תבחרו במפלגות דתיות, הן מרחיקות רבים מהדת. לכו לבחור מפלגה עם עבר ועתיד. היו לנו דשים שדשדשו. רפולים שאזלו. ולפידים שכבו. לכו לבחור הטילו את הפתק האחד והיחיד בבטחון. הטילו את הפתק היקר ביראת קודש. הטילו את הפתק החשוב במחשבה תחילה. הטילו פתק שיביא לנו שלום וברכה וחיים טובים. לכו לבחור ותהייו ברוכים. לכו לבחור בתפילה לשלום ופרנסה וחיים טובים. לו יהי. גל

Zack DA

New member
אהבתי

אגב, אני בהחלט מסכים עם זה שלא משנה מה - צריך ללכת להצביע. לא מקובל עלי שאנשים אומרים "פוליטיקה לא מעניינת אותי" או משהו בסגנון הזה - כי בסופו של דבר זו חובתנו האזרחית להשפיע. יש מדינות שקונסות אזרחים שלא מצביעים (כמו למשל תורכיה).

פריפטס

New member
נו באמת...

להפוך את זה לחובה? ואז מי שלא רוצה להצביע ישים פתק לבן ויגמור עניין... מה תעשה? בחירות לא חשאיות. ואז הן גם לא יהיו חופשיות והופ- אנחנו לא מדינה דמוקרטית. אבל עזוב את ההשלכות- רק לחייב אנשים ללכת לעשות דבר שהם לא רוצים ולא קשור באופן ישיר להגנה על המדינה או לנתינת האפשרות לה להתקיים (כמו צבא או תשלום מיסים) זו פעולה לא דמוקרטית- כי אתה מכריח אנשים לעשות דבר שפוגע להם בחופש מסיבה לא מספיק מוצדקת.

Zack DA

New member
איני רואה זאת כך

זה עניין של תפיסה - מהי דמוקרטיה ! ולפי דעתי הבעת עמדה מצד אזרח היא חובה פוליטית ! זה לא כל כך פשוט כמו שאתה אומר. ובוודאי לא תקף טיעון כמו "זה לא דמוקרטי" - הרי השאלה כאן היא בנוגע למהות האזרח במדינה דמוקרטית.

אז אולי נתחיל בזה...

מה דעתך, שלפני שתכריח את האזרחים להצביע, תדאג קודם שכל ילד במדינת ישראל יזכה לשיעורי אזרחות ואנגלית ומתמטיקה? (הכוונה שלי היא כמובן לא להכיר בבתי ספר בהם לא מלמדים את הנושאים הללו)

אתה לא רואה מה הקשר?

אתה יודע למה לא נותנים לילדים בני 8 להצביע? כי אין להם את הכלים להחליט מה טוב בשבילם. נכון? אז על אותו עיקרון, אני חושש שלמי שלא למד וחסר ידע והבנה בסיסיים, חסרים כלים החשובים להחלטה למי להצביע בבחירות דמוקרטיות.

Zack DA

New member
מדובר בנושא חסר קשר לחלוטין

אז אולי גם בלי קשר נמנע ממי שאין לו תעודת בגרות להצביע בבחירות ?

בדיוק להפך:

בגלל זה אני רוצה לחייב את כל בתי הספר לדאוג לכך שהם יאפשרו לתלמידים ללמוד את המקצועות הנ"ל. (ואם זה לא מספיק ברור - הכוונה היא לשנות את המצב בבתי הספר של ש"ס ויהדות התורה).

Zack DA

New member
תתפלא לשמוע ש

ברשת החינוך של ש"ס יש הרבה מחשבים, טכנולוגיה ולימודי מתמטיקה.

מעניין.

עד לפני כמה חודשים הייתי חייל. בין היתר, המפקד שלי ביקש ממני להדפיס לו את מערכת השעות של הבן שלו (בשביל מה יש חיילים ומחשבים צבאיים?) הבן שלו לומד בתלמוד תורה כזה. ובכן - כמעט כל השיעורים שלו היו שיעורי דת. מתמטיקה ואנגלית ומחשבים כמעט שלא היו, ואזרחות - הס מלהזכיר. גם אני וגם אתה לומדים בטכניון - האם ראית שם יוצאי מערכת החינוך התורנית?

Zack DA

New member
תראה, יש הרבה לימודי דת

אבל בסופו של דבר יש גם לימודי מדעים. וחוץ מזה אני מסכים איתך שיש שם מקום לשיפור.

ספר לי מה עשתה

צרת החינוך, לימור לבנת, על מנת שיהיה שיפור. האם תלמידי "בתי הספר " החרדיים אכן לומדים לבגרות? האם יש סיכוי שנראה אותם מתמודדים על מקום בטכניון?

ספר לי מה עשתה

צרת החינוך, לימור לבנת, על מנת שיהיה שיפור. האם תלמידי "בתי הספר " החרדיים אכן לומדים לבגרות? האם יש סיכוי שנראה אותם מתמודדים על מקום בטכניון?

Zack DA

New member
כבוד השרה, אני מבקש ../images/Emo13.gif

יש הרבה דברים שמשרד החינוך מתגאה בהם. אני מודה שאין לי ידע ספציפי ושוטטות באתר משרד החינוך מלמד הרבה. גלוש ביחד איתי !

אם היה במה להתגאות, סביר שהיינו

כבר רואים את זה. אפילו בתשדירים של הליכוד לא ראיתי התגאות בפועלה של צרת החינוך. כנראה שיש לכך סיבה טובה...

Zack DA

New member
והסיבה היא שיש דברים חשובים

יותר. הציבור מתעניין קודם כל במצע המדיני ביטחוני.

פריפטס

New member
לצערי

יש לך בעיה רצינית בהבנת המושג "דמוקרטיה"- אנחנו לא מתייחסים למהות האזרח במדינה דמוקרטית, מפני שרק המושג הזה הוא פשיסטי (מהות האזרח? האזרח לא צריך מהות- המדינה צריכה מהות- זהו עקרון בדמוקרטיה). אנחנו מדברים על הדמוקרטיה בכללותה- היא מאוד פגיעה וכל פעולה לא דמוקרטית עלולה לגרום למדינה להיות לגמרי לא דמוקרטית ולכן עלינו להגן על הדמוקרטיה עד כמה שאפשר. לכן טיעון כמו "זה לא דמוקרטי"- תקף כאן. דמוקרטיה היא לא תפיסה- יש דמוקרטיה ויש לא-דמוקרטיה. יש פה נכון ויש פה לא נכון.

למעלה