לכו בעקבות הכסף

aשרון

New member
לכו בעקבות הכסף

כמה נוח להפוך כל בעיה שמטרידה את הישראלים לסוגיה רצינית וכבדה של ענייני דת ומדינה.
במקום לומר שהתחבורה הציבורית בישראל לא ממש מעניינת את הפוליטיקאים שלנו, שאם כבר הם מעדיפים להתמקד בפתרונות גרנדיוזיים ומתוקשרים (והרבה פחות חשובים) כמו רכבת לאילת, רכבת לבית שאן או רכבת תחתית שתחצה את כל תל אביב (ולא חלילה רכבת עילית וזולה בהרבה, כמו זו שתעבור בפתח תקווה או בבת ים), אנחנו באמת רוצים להאמין שמדובר במאבקים עקרוניים של דתיים מול חילוניים ובסטטוס קוו חשוב ששומר על מרקם חיינו העדין.

המשך: [URL]http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001027314[/URL]

האיש מביא הסברים הגיוניים, למה שכבר ספרתי לכם והתעלמתם

המדינה שלנו חשובה יותר מהאזרחים שבתוכה.

aשרון

New member
למה זו מצווה לנסוע ברכב בשבת?

מדוע זאת מצווה לנסוע ברכב בשבת ? - לא כתוב בשום מקום שאסור לנסוע ברכב בשבת, פשוט כי לא היה רכב בזמן שגאוני הדור כתבו את התורה, לו הוגי רעיון השבת היו חיים היום, ההיגיון אומר שהם דווקא היו אומרים שמצווה לנסוע ברכב בשבת.

שבת זה יום מנוחה, זאת ההמצאה המקורית, שעליה גיבבו במשך השנים תילי תילים של פרשנויות, למרות שבתורה כתוב במפורש " לְמַעַן יָנוּחַ עַבְדְּךָ וַאֲמָתְךָ כָּמוֹךָ" . אז כשנוח לפוסקי ההלכה, הם מצאו את הפיתרון של "גוי של שבת" שעובד עבורם בשבת. מי לדעתכם לוקח יולדת חרדית בשבת לבית חולים? בעלה האברך? לא ! גוי של שבת !

כך שהפרשנות הבאה לגיטמית כמו כל פירוש של כל רב או אדם אחר בעולם והיא - שדווקא "גוי של שבת" - אסור מהתורה, מתוך האיסור להעביד אחרים בשבת בשבילך לעומת זאת זה ממש מצווה לנסוע בשבת ברכב - פשוט כי זאת לא "מלאכה" ודווקא ללא רכב זה יהיה מאמץ קשה כעבודה, הרי לא ממש יהיה כיף ללכת ברגל בגשם וקור או בשמש - והלך כל הרעיון המקורי של "שבת מנוחה".

כאשר מחאה חברתית כלשהי לפני אלפי שנים, גרמה ליהודים לאמץ את יום שבת - כיום מנוחה ושבתון, לאדם העובד ולחמורו, אף לא אחד מהוגי הרעיון, חשבו שהשבת היהודית תהפוך למה שהיא כיום, תעשיית מסחרה לרעיונות שנועדו לעבוד על האל, ולעשות את כל הפעולות הללו, משעון שבת, ועד פלטה של שבת שקיפדה חיים של משפחה שלימה ממש לאחרונה, והוכיחה שוב: השבת לא שומרת על מי ששומר עליה על פי פירוש רש"י .

האם מישהו חלם שהגברים החרדים יהפכו את יום השבת, יום אחד בשבוע שבו לא עובדים, לאמונה שאסור לעבוד כלל כל השבוע, וכל מה שצריך לעשות זה לדון מבוקר עד ערב מה אסור לעשות בשבת ? ממש לא !

הרי דווקא החרדים הם הם המומחים לעבודה בשבת, חזן עובד ? עובד על עליות לתורה בשבת אתם מתחייבים לתת כסף? מתחייבים! עושים בר מצווה בשבת בבית כנסת? תשלמו ! ואתם מוזמנים להביא בתגובות עוד דוגמאות לראש היהודי שעושה צחוק מהתורה, כשזה נוח לו.

הבדיחה מספרת, שהרב היהודי הראשון שקבע שאסור לנסוע בשבת, הצטער על כך מהשבת הראשונה ולמשך כל חייו, ומעשה שהיה כך היה: חמותו של אותו רב יהודי רצתה להגיע לשבת ברכב, חשב הרב היהודי מה לעשות כדי שחמותו לא תגיע, ומיד המציא איסור הלכתי לנסוע ברכב בשבת, אלא שלצערו של הרב זה לא עזר, וחמותו פשוט הגיעה לפני שבת, ונשארה אצלו כל השבת, ומאז, החרדים כולם סובלים כך, מידי שבת בשבתו, ממש כמו שאנחנו אוכלים מידי שנה מצות דיקט - רק בגלל שאבותינו לא קורצו מהחומרים שעוברים מאסטר שף.

ראיתם פעם את גדודי המוניות שנעות בכבישי בני ברק וירושלים לפני שבת ?
5 דקות לפני שבת ואלפי חרדים נפלטים מהמוניות הללו, שמאויישות פעמים רבות על ידי נהג יהודי חילוני, שיצטרך לחלל את השבת כדי לנסוע חזרה הביתה, לו החרדים היו באמת דואגים לשבת, היה פסק הלכה שאסור לעלות על מונית של יהודי 3 שעות לפני כניסת שבת כסוג של סייג רבינו תם, אבל בכניסת שבת.

כולנו יודעים שבאירועים לחרדים שנערכים בשבת או בהפגנות, שוטרים יהודים נאלצים לעבוד בשבת, רק בגלל החרדים. ראיתם פעם שזה מזיז להם?, אם יצא לכם לראות פעם חרדים מפגינים לפעמים נגד מקומות עבודה שפתוחים בשבת, זה לא בגלל שהשבת באמת יקרה להם, כמו שזאת דרך להפחיד ולגבות פרוטקשן.

ויותר מזה: בעתיד אין ספק שגם חרדים יסעו בשבת ! הטכנולוגיה כיום מתקדמת בקצב מהיר לרגע שבו כל חרדי יוכל להתקין אפליקציה ברכב שלו, שכמו שעון שבת, תדליק את הרכב, ותיקח אותו למחוז חפצו, במסלול כפי שנקבע מראש לפני שבת .

אז הגיע הזמן לתחבורה ציבורית בשבת, למען אלו שאין להם רכב, כי הם חוסכים למשכנתא.
אף אחד לא רוצה תדירות של קווים כמו ביום יום, אלא פשוט קווים יעודיים למרכזי השכונות ומוקדי הבילוי בכל עיר, וקווים בין עירוניים כדי שאפשר יהיה לבקר משפחה וחברים בעיר אחרת.

ההיגיון אומר שביום שאברכי הכולל, שבניגוד לתדמית שלהם כלמדנים גדולים, פשוט סתם יושבים ושורפים את הזמן על רכילות ולשון הרע, ילכו לעבוד כל השבוע, או אז הם יוכלו לקבוע לנו מה לעשות ביום החופש שלנו.

הטקסט הועתק מהודעה בפורום אקטואליה. [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=54&messageid=178276719[/URL]

Acoustic 3

New member
אני מרגיש כאילו שאתה מנסה "להעסיק אותנו".

כאילו שכולנו חוזרים מהעבודה/לימודים/ כל עיסוק אחר ומחכים לפעילות של היום. אנחנו נכנסים לפורום, ומוצאים פה איזה ציטוט של כתבה בצירופו של לינק - וכעת עלינו להביע את דעתנו.
אם לפחות זה אכן מה שאתה עושה כדי ליצור עניין בפורום, אז ניחא. אבל אני מצפה ממך לפחות להביע את דעתך על הכתוב, או לטרוח לענות ולהשתתף כשמופנית כלפיך שאלה או הפניה אחרת.
אבל לא. זרקת לינקים, ועכשיו אתה מצפה מכולם להגיב.
נראה לי שאתה חושב שכדי לנהל את הפורום אתה צריך לזרוק לנו צעצועים לשחק איתם, ואנחנו הקהל שלך שאתה "מנהל אותו", וזה כל תפקידך.

אני אומר את זה בהרבה הערכה, אבל ככה בכל מקרה אני מרגיש.
היות ואין לי צורך בצעצועים לשחק איתם, והחיים שלי מלאים מספיק גם מבלי שתספק לי תעסוקה וירטואלית, והכי חשוב - היות ואתה זה שמעלה את הסוגיה וכלל לא טורח לקחת חלק בדיון (או לפחות לענות כשמפנים אליך שאלה), אני פורש מהלינקים והדיונים שאתה מצטט.

כשיהיה לך עניין שאתה תעלה, תכתוב אותו בעצמך, תביע את דעתך ותשתתף בדיון שפתחת - אני יותר מאשמח להגיב.

aשרון

New member
אקוסטיק...

אני לא אתווכח עם איך שאתה מרגיש, אם ככה אתה מרגיש יש לכך סיבה, והיא שלך בלבד.

אתה טועה, אני לא חושב על עצמי ועל התפקיד שלי בפורום "כמספק בידור לקהל הרחב", אני לא מחפש להעסיק כאן אף אחד.
אני מנסה ליצור דיונים ע"י הבאת נושאים לשיחה. אני מביא את הלינקים בנושאים השונים כדי לתת גושפנקא לדיון.

אתה צודק בזה שאני כמביא הנושא לדיון, צריך לתת את חוות דעתי עליו, ואני גם עושה זאת. העניין הוא שההודעות לרוב לא מתפתחות לדיונים. אני אכן עונה לשאלות ומתייחס לחברי הפורום. אם קרה שפספסתי או שכחתי לענות בנושא מסויים, אז אני מתנצל. אקוסטיק, הדרך המכובדת להעיר לי או להשב את תשומת ליבי לבעיה מסויימת בתפקוד שלי כמנהל הפורום, היא דרך מסר פרטי.

אני לא מחפש להצדיק את עצמי או את דרך הפעולה שלי בניהול הפורום, אני עונה לך כי אני מכבד אותך.

אם אתה יוצא עליי בגלל שעברת יום רע, ואתה צריך או מחפש להתעצבן על מישהו, אני לפחות מקווה שיצא לנו מזה סקס משותף.

אם אקוסטיק פתח ושיחרר משאללה...

שרון, הבעיה שלי עם הדיונים שאתה מביא שהם פוליטיקה כלל ארצית בנאלית.
זה לטעמי פוגם באינטימיות של הפורום.
אולי בהמשך לדבריו (הבוטים) של אקוסטיק, יטב לפורום תקופת יובש, ואז אנשים יפתחו יותר את החיים שלהם בכתוב.
כן מסכים אקוסטיק שחשוב מאוד שתקדים אתה ותביא את הדיעה שלך לנושא שאתה מעלה לדיון.
ובחוץ מזה אתה מנהל מה זה שווה

ונטיק, אחויה - תביא משהו מעניין

בינתיים, נראה לי שבפורום הזה, רק אתה בגדול מצליח ליצור דיונים.

Acoustic 3

New member
דווקא לא דברתי על תפקודך כמנהל פורום

דברתי על היותך משתמש בפורום שפותח את שרשורים שאתה כלל לא מתכוון לענות עליהם.
נכון, לעיתים עושים זאת כי רוצים לשמוע דעה ואין יותר מדי מה לדבר (כמו אנשים ששואלים שאלות ספציפיות או למשל דרדק ששאל בפשטות אם הוא ארנק, קיבל תשובה, ובזה נסגר השרשור. לא היה כלל מה להרחיב).
לעומת זאת במקרה הזה, אתה פותח בקביעות שרשורים חדשים שחלקם מעולים ומהווים אחלה הזדמנות לשוחח בנושא - אבל לך אין שום כוונה להשתתף בזה.
שערתי שאולי כיוון שאתה גם מנהל הפורום, אז אתה מרגיש כאילו היית צריך לדאוג שהילדים לא ישתעממו אז זרקת להם פאזל.
אבל בשורה התחתונה, זה באמת מה שקורה בשטח, וזוהי לא ביקורת כלפיך כמנהל אלא סתם השערה והרגלה כללית.

אגב, אם יש דבר שנהגתי על פיו לאורך כל שהותי פה בפורום וגם בחיים - זה שאני לא פוליטקלי קורקט, אני לא מסלף את האמת, אני לא מכחיש אותה ואני לא משקר לגביה, גם אם זה מתפרש באור מאוד לא חיובי - אני עקבי מאוד.
אתה ציינת שאתה יודע שאתה כן צריך לקחת חלק בדיונים שאתה מעלה - ואתה אכן עושה זאת. טיפה פוליטיקאי בהתחשב בעובדה שזה לא נכון ברוב המוחץ של הפעמים.
לראיה:
(כל זה רק מעכשיו. חלק מהלינקים היו הזדמנויות מפוספסות. אני אישית המעטתי לקחת בזה חלק כי אני מרגיש כך כבר הרבה זמן וזה מפריע לי.)

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=255&messageid=178265203[/URL]
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=255&messageid=178231179[/URL]
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=255&messageid=178186045[/URL]
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=255&messageid=178193094[/URL]
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=255&messageid=178159129[/URL]
כאן, בלינק האחרון, אחרי שטיפת לינקים באותו שרשור - סופסוף חווית את דעתך וכתבת משהו. שים לה שהכותרות שאתה נותן הן ממש כותרות של אתרי "עיתונות", ולא שומדבר בעל אספקט אישי. אבל כאן, הואלת להגיב פעם אחת.

באשר להערה שלך לגבי לשלוח לך מסר. ובכן, יכלתי באמת לשלוח מסר. אבל בסך הכל אין לי כלל בעיה עם הניהול שלך, ומה שמפריע לי הוא השרשורים הבלתי פוסקים האלה. אז הגבתי לשרשור הנוכחי וציינתי שאין לי כוונה לקחת בו חלק עקב שרשורים דומים שפתחת. שערתי שהסיבה שלך לפתוח את השרשורים האלה היא היותך מנהל אבל אין לי שום בעיה עם הניהול שלך בכל מקרה.
לא היה לי יום רע... אני לא "יוצא" עליך, אני לא כותב בעצבים אלא ממש ברוגע (אני מקווה שאתה גם קורא את זה כך).
אני מעריך את הניהול שלך בפורום ואני בטח לא הייתי עושה זאת טוב יותר.
הארתי את תשומת לבך, וזה הכל.

נ.ב
כמנהל פורום, אפשר גם לקבל ביקורת, ולא חייב לתת אותה במסר. כמו שנזפת בדרדק ובונטי על גבי הפורום (וגם במסרים), זה בסדר להעביר ביקורת גם מהכיוון השני.
אגב, אם כבר אתה מציין את המסרים, עד עכשיו בכל פעם שאתה שולח לי מסר אני מגיב בחזרה. אח"כ, אתה מתעלם - בדיוק כמו שאתה עושה על גבי הפורום - ואפילו גם על זה הערתי לך פה, וגם אז לא באמת היה לך אכפת.

bp9mk6

New member
לדעתי כן היית צריך לשלוח את זה במסר

לא משנה כמה נחמד אתה בהודעה(עד כדי כך שלפעמים אתה נשמע לא אמיתי), בסוף אתה עדיין מעביר עליו ביקורת. נכונה או לא זה לא האישיו. יש אנשים שמובכים מזה אפילו שזה פורום, יותר מכבד היה לשלוח את זה בפרטי.

Acoustic 3

New member
חחחח טוב לדעת שנשמעתי נחמד

ובכן, הייתי נחמד כי לא היתה לי סיבה לא להיות. שרון לא עשה משהו שפגע בי באופן אישי אז לא היתה שום סיבה "לא להיות נחמד". אני שמח שכתבת את זה. שרון חשב שאני "יוצא עליו" ולא הבנתי בכלל למה. אז טוב שכתבת שהייתי נחמד.
&nbsp
לגבי העניין: שרון העלה שוב שרשור שהוא כנראה שוב לא התכוון להגיב עליו מלכתחילה, אז הגבתי לשרשור וציינתי את מורת רוחי מהעניין הזה, והוספתי שאני לא מתכוון להגיב יותר לשרשורים שנפתחים רק כדי "להעסיק אותי".
בפעם האחרונה ששרון פתח שרשור כזה נוצר ריב מאוד מהותי בפורום - שזה כשלעצמו דבר בסדר גמור, אבל גם כשכבר התפתחה שיחה מטורפת סביב האירוע שהוא פתח - גם אז שרון לא טרח להגיד את דעתו על הנושא המרכזי שסביבו פתח את הדיון. והנה, שוב מופיעים בפורום "דברי חוכמה" בתוספות של לינקים, שכנראה גם להם לא נזכה לתגובה או דעה בעניינם.
אז אני צריך לחשוב עכשיו מה פוגע או עשוי לפגוע בביקורת שנאמרת באופן מכובד?
אתה לא חושב שעצם זריקת הלינקים וההתנערות העקבית מהם זה כשלעצמו לא מכבד את חברי הפורום?
&nbsp
&nbsp
כל השטויות האלה של הנבוכים או לא נבוכים..
מספיק. אין פה סודות מדינה שצריכים לעבור בחדרי חדרים. ואין סיבה לשלוח מסרים רק כי "לא נעים" להעביר ביקורת.
הביקורת לא היתה קשורה לתפקודו ככחול בפורום, אלא על שרון כחבר בפורום שפותח שרשורים על מגוון רחב של נושאים.
אם אתה שואל אותי, זה בכלל לא תפקידו של מנהל לספק דברים לשוחח עליהם. אז אין קשר בכלל לתפקודו ככחול.
&nbsp
אני חושב שאמרתי את מה שהיה לי להגיד באופן סופר מכבד, ואם לא היה מדובר במנהל הפורום כנראה שדעתך היתה שונה.

bp9mk6

New member
בלי להיכנס לזה יותר מדי

אתה לא יכול להפריד בין שרון כמנהל לשרון כחבר פורום כי זה אותו בן אדם.
גם אתה לא יכול להגיד שביקרת אותו כחבר בפורום ולא כמנהל, אחרי שרשמת "נראה לי שאתה חושב שכדי לנהל את הפורום אתה צריך לזרוק לנו צעצועים לשחק איתם, ואנחנו הקהל שלך שאתה "מנהל אותו", וזה כל תפקידך."
&nbsp
אני חושב שזה טוב שהבעת את דעתך, רק הערתי שלדעתי היה יותר נכון אם זה היה במסר. קצת לא נעים לקרוא את זה מהצד.
ובוא נסכם פה את הדיון הזה כי לא בא לי להמשיך.

aשרון

New member
אקוסטיק...

תודה רבה על ההערות, אקח אותן לתשומת ליבי.

שרון !

למעלה