לכולם.

לכולם.

ההודעה הזו הולכת היום לטייל. תבקר בפורום "להרגיש טוב!" ו"סהר תמיכה למבוגרים" עוברת על כל מה שהיה בימים האחרונים ב2 הפורומים. ונדהמת. אז אמרתם לי לקרוא את העמודים שלא ראיתי. ולא אמרתם לי שאני אהיה בהלם. אני לא מאמינה שאני חלק מקבוצה. תיסלחו לי מאוד. לעולם לא הייתי. בחיים ובכלל. אני הייתי מאלה שמתחברים עם מי שעליהם אמרו "היא מוזרה", היא כך וכך וכך.. טוב, אולי אני רואה באנשים את מה שהם באמת, גם אם פוחדת להודות בכך. וזה טוב. ומעולה. ולעולם לא אומר חבל שהכרתי אם יודעת שזה פשוט לא נכון. אבל לענייננו.. כל מי שבחר לעזוב את הפורום "להרגיש טוב!". שמחה בשבילכם, כי הבנתם מה אתם רוצים, ועשיתם זאת. לא אומרת אם אתם צודקים או לא. אני מחליטה וקובעת דברים אלה רק בשבילי. רק אומר שמקווה לשמור איתכם על קשר <ורחל!! אני לא טובה בשש בש, אז נתתי לדויד להפסיד קצת בשמי, אבל פעם הבאה אני ואת- דוקים> ואני אשמור. השאלה אם אתם. אתם אנשים נפלאים. ושמחה על מה שקיבלתי ממכם. ומה שמקווה שקיבלתם ממני. אוהבת אתכם. כל מי שבחר להישאר בפורום המדובר. לפעמים קשה קצת להודות במה שעושה לכם טוב. שמחה שהפורום הזה למרות הבעיות והחיכוכים עדיין עושה עבורכם את מה שהוא אמור לעשות. לפעמים קשה לראות מה נכון ומה לא. לפעמים זה בכלל לא תלוי בכך. האם נעשתה טעות? לא יודעת. אני מסתכלת על הקבוצה שנתגבשה לכאורה ואני יודעת שאומנם אני בקשר איתכם, אבל לא אחת ממכם. כי אין אצלי קבוצות. רק אנשים. מקווה לטוב. וכן, אתם נפלאים. מקווה להכיר בקרוב את החדשים שבאו ויבואו ולהכניס אותם ללבי. אוהבת אתכם. ~~~~~~~~~~~~~ הימים עוברים, ואני משתנה. מחפשת את מקומי בעולם הרחב. לפעמים נראה שכולם השתנו ורק אני לא. ולפעמים ההפך. מנסה להבין מה גורם לאנשים להתנהג בצורה כלשהי. מנסה להבין את היחס שלי. האם אני בסדר? האם אני מצליחה להעביר את מה שידוע לי שמרגישה? אחי הקטן בהרבה ממני התחיל היום את כיתה ד´. הוא עדיין לא מבין שהלמידה היא כה חשובה. הוא לא מנסה עדיין ללמוד מהחיים. ורק מתלונן על המורה. אבא עוזב את הבית בעוד כשלושה שבועות. האם זה ישנה אותי? האם מה שברור מדי לי, לאחי הגדול ולאמא יתגשם? האם אכן אבא יגשים את שאיפותם לחזור לגיל ה20 ופשוט יתעלם מאחי הקטן? וזה כבר קורה. יותר ויותר אנחנו רואים אותו מתרחק. ואומר דברים שאבא לא אמור להגיד. ואי אפשר לומר לו כלום. אמא סיפרה לי ששמעה אותו אומר לידידה שלו שהוא שונא את העובדה שהוא צריך לקחת את טל לים, אבל הוא חייב כי הילד רוצה. ושאלתי אותה. למה לא אמרת לו משהו? ולא חיכיתי לתשובה. כי ידעתי כבר. כי במקום לחשוב, ולהבין. שיש ידידות. וחברות. וחברים. אך הילדים שלו מעל הכל. הוא רק יצעק על אמא ויכעס שהיא מקשיבה לשיחות שלו. ואני תוהה. מה יהיה. ורואה את האבא שלי שכבר לא מכירה. מחשבות... על הבוקר.. הצהריים והמחר. שני.

גיל גיל

New member
כן... שמתי לב, ואני לא היחיד.

מיד אגיב על הודעת המקור, ואסביר למה לא עניתי.

גיל גיל

New member
שניתוש...

קודם כל, למה לא הגבתי. תחילת ההודעה עסקה בנושא שאני מעדיף שישכח... באמת... לכן לא הגבתי על כל הודעה, עד שהבנתי שאני יכול פשוט לומר ישירות, על החלק הראשון של ההודעה אני לא רוצה להגיב!!! אני אגיב רק על חלק אחד בו, החלק של שייכותך לקבוצה. את לא חייבת להרגיש חלק מקבוצה, ההרגשה הזו היא סובייקטיבית, אבל אני יכול לומר לך שמבחינתי את חלק בחיי, חלק שאני אוהב ורוצה לשמור (או אולי להדביק במלט?) אז לפחות מבחינתי, אין לך אמירה בעניין... זה סובייקטיבי לחלוטין, אמנם את יכולה לנסות ולשנות את ההרגשה הזו שלי, אבל אני לא בטוח שתצליחי... ~~~~~~~~~~~~ לגבי החלק השני... כמו כולם, למעשה כמוך, גם אבא שלך נמצא במסע חיפוש עצמי... כן, גם לאבא יש כאלה תקופות... מה יהיה בסופו? אם הוא יחזור אליכם, אם יחליט שטוב לו מדי, אם בכלל תרצו לקבל אותו בחזרה... אי אפשר לדעת... מה שבטוח זה שאבא שך נמצא בנקודה שהוא לא מרגיש שייך לחיים שלו (הרגשה מוכרת?) אני לא אומר שאת צריכה להצדיק אותו, אני לא אומר שאת צריכה לקבל את זה, אני גם לא אומר שמה שהוא עושה זה בסדר, מה שאני אומר הוא בסך הכל שאבא שלך עובר עכשיו משהו שאת יכולה אולי להבין... משהו שאת יכולה גם להבטיח לעצמך שלא יקרה לך כשתגיעי את לאותה נקודה בחיים שבה הוא נמצא עכשיו, כי הסיכוי שתרגישי כמוהו, קיים. מה ימנע ממך לעזוב? רק המחוייבות שלך למשפחתך, ואצל אביך, כנראה שמשתנים אחרים האפילו עליה... מה עוד אני אומר? יש לך חלום? תגשימי אותו עכשיו!!! ככה תוכלי להבטיח לעצמך באופן סביר שלא תגיעי למצב בחיים שתתחרטי על כל מה שלא עשית בגיל 20... מה שכתבתי לך כאן, זה חיבור של כמה דברים: תובנות שהגעתי אליהם לאחרונה, החיים הם זמניים, אין טעם לדחות דברים שאנחנו באמת רוצים (ויכולים!) לבצע, כי מי מבטיח לנו שנוכל לעשות אותם מחר? הדבר השני הוא ניסיון שלי להסיק מסקנות ממה שכתבת את. אני לא יכול להיות בטוח שקלעתי במה שכתבתי, הלכתי לפי חוש, ואולי טעיתי, אבל אם לא, אז אני מצטער, אם כן, גם כן מצטער... בכל אופן, ובתקווה שלא לעורר אצלך רגשות כואבים מדי (למרות שלא נראה לי שזה מה שיקרה) אני רוצה להקדיש לך את השיר "אוהבת אותך, עוזבת אותך" של דפנה ארמוני (זוכרת שירדת עלי בים?...) אוהבת אותך, עוזבת אותך. לא יודעת איך להתחיל. מה לכתוב, איך לא להבהיל. אוהבת אותך, עוזבת אותך, אין ל אוויר. סוף הלילה אתה עוד ישן, כל כך שלו שזה לא ייאמן בדרך שלך הלכתי איתך מגיל כה צעיר רוצה להסביר, רוצה שתבין אין שום רע בך, הכל בי כשאתה על ידי, אוחז בידי זה עוצר בעדי, רוצה לבדי. רוצה לרקוד רוצה לשיר, לפרוש כנף, לעוף מעל העיר. ולשוב אל חושי. שוב להדליק את נשמתי ולבדי, לדעת מה איתי, להציל את חיי. אם בכל זאת אני לא טועה, אולי כמו כל אישה נשואה. חשוב שאדע אם אני מפסידה ומה המחיר רוצה להשלים עשר שנים ולומר לעצמי "זאת אני" כשאתה על ידי, אוחז בידי, זה עוצר בעדי, רוצה לבדי. רוצה לרקוד רוצה לשיר, לפרוש כנף, לעוף מעל העיר. ולשוב אל חושי. שוב להדליק את נשמתי ולבדי, לדעת מה איתי, להציל את חיי. תדע שאתה הזורם בעורקיי אין לי כמותך חבר תדע אתה הטוב מכולם, בחיי. הכל יעבור, אתה תשאר אתה יקר לי, איך אסיים? הדף נגמר והכתב מתעקם אוהבת אותך, עוזבת אותך, והבוקר מאיר. רוצה לרקוד רוצה לשיר, לפרוש כנף, לעוף מעל העיר. ולשוב אל חושי. שוב להדליק את נשמתי ולבדי, לדעת מה איתי, להציל את חיי. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ שניתוש, אני מקווה שתדעי איך להשתמש בשיר הזה... אני מקווה שהכאב יעבור... אני מקווה שיהיה לכם רק טוב... אני איתך. (ולמרות הפאשלה של שבוע שעבר, אני יכול להיות גם תלת מימדי אם תרצי...) אוהב אותך, גיל.

Kaya

New member
שני ../images/Emo39.gif

אין לי הרבה מה להוסיף על הדברים שגילגיל כתב..... אך אני יודעת שאת צריכה כרגע חיזוק. חברים שיעטפו ויחבקו. להבדיל אלפי הבדלות!!! - כשאבי נפטר הגיעו המון חברים מהעבודה הקודמת שלי וכולם חששו להתקרב אלי כי עטפו אותי כל חברות הילדות שלי והמשפחה. היה לי ברור שהם לא יודעים איך לגשת אלי, במיוחד כשזה כל כך טרי... ניגשתי אליהם. אל כולם. ידעתי שהם חושבים ´טוב, כבר יש איתה חברות אז מי אני שאוכל לגרום לה להרגיש יותר טוב... סך הכל חבר מהעבודה ..´ היה לי ברור, ממש קראתי אותם אחד אחד. לכן גם ניגשתי אליהם. וכבר בצעד הראשון שעשיתי הם פרסו ידיים וחיבקו אותי. כל אחד בנפרד ואח"כ כולם יחד. ולא עזבו אותי.....כך שאני מאמינה שכל מילה, כל חיבוק, כל תמיכה אפשרית - מומלצת...... (וזה גם מופנה לכל מי שקורא עכשיו ולא כל כך יודע איך לגשת...) אז אני כאן מתוקה. בכל רגע שתרצי לדבר - אני כאן בשבילך, כל מה שאת צריכה זה רק להגיד... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ לגבי אביך, הוא אכן עובר תהליך. תהליך של התבגרות, תהליך של חיפוש, תהליך של התעוררות. חבקי אותו! תהיי שם לידו ! אני יודעת שמה שאני אומרת יכול להשמע מופרך כי הרי - ´איך אני יכולה... בעצם כך שאתמוך בו אני כאילו מאשרת לו שהוא יכול ללכת ולעזוב... ואני יודעת שאני אהיה בסדר - אבל מה עם אחי הקטן....´ ברור לי שאת דואגת גם לו, ברור לי כעת למה בחרת להיות ה´מלט´ במשפחה....... וזה מדהים כמה שאנחנו דומות. להזכירך כשגילגיל עשה את התרגיל ´הדרך אל האושר שלנו´ רשמתי שהדבר היחיד (!) שמפריד ביני לבין האושר הינו המשפחה שלי וה´תפקיד´ שלי במשפחה. כי כל הזמן שאני לא שם - דברים מתפרקים. כך שגם אני משמשת כ´דבק´ במשפחה שלי. וככזאת אני מוצאת הזדהות מלאה איתך ועם המחשבות שלך והרגשות שלך. זה קשה. אין ספק בכך !!!!! אם לא אחד ה´תפקידים´ הכי קשים שיש!! כי הרי זה המשפחה שלך!! זה הדם שלך!! זה לא חברים שבמקרה הכי גרוע - ידעו להסתדר לבד, אי אפשר ל´בטל´ משפחה............. אך בקבלתך את ´תפקיד´ הדבק מרצון או לא מרצון- מגיע גם דף הנחיות מאנשים שנמצאים ב´תפקיד´ הזה כבר מספיק שנים ע"מ לדעת מהו בדיוק. איפה הוא מתחיל ואיפה הוא נגמר, מה בתחום האחריות שלך ומה לא, בדיוק כמו כל עבודה אחרת - רק שכאן....אף אחד לא עשה לך ´חפיפה´.. אף אחד לא טרח לשבת ולהסביר לך מה מהות התפקיד. מה אופי התפקיד. הושיבו אותך מול ערימת ניירות (הרגשות) עשו לך סיבוב קטן במשרד להכיר לך את יתר ה´עובדים´ (המשפחה שלך) וזרקו אותך למים. שוב, אני יודעת כמה זה קשה. האמת? אין כל כך מה ללמד אותך - כי את מתוקף קבלתך את התפקיד ´יודעת´ בתוך תוכך מה את צריכה לעשות..... אחרת לא היית לוקחת על עצמך תפקיד כל כך גדול......... כוותיקה ב´תפקיד´ הזה אני מחזקת את ידך ושולחת כאן נשיקה קטנה עם חיבוק קטן מהולים בהרבה הרבה אהבה. יש לך את הטלפון שלי, אם תרצי. יש עוד הרבה מעבר למה שרשמתי כאן... אל תשכחי.... גם
קטן יכול להבריח את ה
הגדול. שלך,
מרג.

~דויד~

New member
שני, אל תתני לעצמך להיות מוטרדת

זיכרי, שבכל זמן ועת אני לרשותך!!! יש לך את הטלפון שלי יש לך דוא"ל שלי יש לך ICQ שלי תמיד איתך בלב
דויד.

חוכמית

New member
לשני - ../images/Emo13.gif ../images/Emo39.gif

בוקר טוב לך יקירה יקרה. אני מנסה לחשוב כבר מאתמול מה לכתוב לך. כי אני מרגישה את מה שאת בעצם אומרת בעצמי. ידעת לנסח את זה כל כך יפה. החוכמה והרגישות שנראים בכל הודעה שלך הם מדהימים. יש בי הרבה הזדהות עם הדברים שאת עוברת וחושבת ואני אנסה להתמקד יותר בנקודות שאולי יעזרו לך (אם בכלל אפשר במצב הזה) לנסות לעבור את הזמן הקרוב יותר בקלות. תראי שני, התובנה של "למה הדברים קורים?" לא תמיד באה עם החיים. ככל שהחיים ממשיכים אנו רק שואלים יותר למה?? וככל שאנחנו אני רוצה להגיד לך, מהנקודה של הורה, שגם אבא שלך מאוד מאוד מאוד מאוד אוהב אותך, למרות מה שנראה כרגע. אבא מטפל בעצמו עכשיו בדברים הכואבים לו ביותר כרגע ונראה כאילו אתם לא מענינים אותו. זה לא נכון. כך לפחות נראה לי מהנקודה של הורה. יש דברים שלפעמים תוקפים אותנו בחיים ואז אנו מטפלים בהם, ובדברים ה"בטוחים" (מה יותר בטוח מהילדים שלי שהם שלי?...)לכאורה - מזניחים אותם לעת עתה עד שיעבור זעם. נכון שאתם עומדים שם חסרי אונים מול המצב המאיים הזה ולא יכולים להגיד כלום כי גם אמא פגועה וגם אבא עסוק בעצמו, ואני יכולה לשמוע את הזעקות שלכם לעזרה -שאינן יוצאות מגרונכם. שני, יקרה, התפקיד של לכאוב את כאב אחיך הוא מאוד מאוד קשה וכמו שקאיה אמרה הוא משהו שבוחרים לקחת אותו - במיוחד אם את/ה אח בוגר. אותו הדבר היה יכול להיות כמו במקרה של מוות לא עלינו. אבל, שני, אבא חי, נושם, והולך לחפש לעצמו דרך שהוא חושב שתהיה טובה יותר עבורו. האם תוכלי להפריד את אמא ומאבא במחשבתך??? האם תוכלי לראות את אמא עם אדם אחר???(מה שכרגע לא נראה אבל בהחלט יכול לקרות). אז אבא החליט כך וזה קשה ונורא, כל העולם מתפרק ואי אפשר לדעת מה יהיה וזה מאוד מאיים ומפחיד. אבא כרגע הוא זה שבחר לעזוב, ולנטוש - משאיר מאחור אנשים נטושים ונעזבים ואומללים במיוחד כשמדובר בילדים רכים שאין להם קשר לשום דבר ממה שקרה. נורא. האם תוכלי (למענך) כל הזמן לזכור שאבא אוהב אותך למרות שהוא הולך??? האם תוכלי לקוות לאבא ואמא שיהיה להם רק טוב בדרך החדשה שבחרו??? והכי הכי קשה, שני, האם תוכלי לשאוב כוח מהמחשבה הזאת שיכול להיות להם יותר טוב כשהם לחוד ומשם לנסות להתחיל להרגיש טוב קצת יותר ולתמוך באחיך הקטן???? שני מתוקה, כאבך מאוד כואב לי, אם תרצי גם קצת מניסיוני, ברצון אעזור לך. דעי לך שני, התקופה הזאת שאת עומדת לעבור היא תקופה קשה. לצאת עם חברים, לאהוב, ללכת לסרטים ולעשות כל מני דברים שאת אוהבת יעזור. קצת. הכאב כואב. זה משהו שילווה אותך מתוקה אם כי הזמן כמובן יהיה תמיד בצידך ואם תסתכלי מסביבך, לצערינו המצב הזה הוא לא מצב נדיר. זה קורה המון. וחבל... אבל ממשיכים הלאה, ואת תראי שלאחיך הקטן יהיה אפילו יותר קל לקבל את זה מאשר לכם היותר "גדולים". ל"קטנים" יש יכולת יותר גדולה לקבל שינויים קיצוניים ולהשלים איתם. שני, טפלי בעצמך, אהבי את עצמך, אל תפעילי כעס כלפי אף אחד מההורים שלך -לטובתך, ושוב תזכרי,,,, הם אוהבים אותך שני??? שלא יהיה לך שום ספק בכך. אוהבים מאוד. אוהבת .

יש לי על המון מה להגיב

אעשה את זה בערב. אין כמעט זמן עכשיו. אבל דבר אחד חייבת להסביר. אין לי שום בעיה שההורים מתגרשים. הם לא מתאימים, מעולם לא היו, וזה שהם נפרדים רק עשה אותה ואותו יותר מאושרים. וכן, גם אותנו. לאמא יש חבר <נהדר יש לומר> ואין לנו שום בעיה עם זה. אלא אפילו להפך. אגיב יותר בהרחבה בערב. תודה לכם. אוהבת.

אז התגובה .. כאן..

חשבתי.. לאבא יש אופטימיות יתר, לאמא יש פסימיות יתר. אבא לא מדבר על כלום. אמא תדבר שוב ושוב ושוב. אבא מתנתק מאוד בקלות. אמא יותר מדי איתנו. אבא יהיה זה שיעמוד על דעותיו. לא יהיה מוכן לסגת. אמא תהיה זו שתוותר מהר יותר, ולא תעמוד על כלום. <או תשב> מאז ומתמיד הם לא דיברו. לא הקשיבו. רק צעקו. כשהייתי מנסה <וכן, אני ממעטת להתערב, כי זה לא ענייני, עד שזה לידנו ומגיע לטונים ממש גבוהים> לומר להם.. תדברו.. תקשיבו.. כל אחד מהם היה מסיר אחריותו "זו היא".. "זה הוא". <ממש כמו הפורום.. אחח...> ומה שכואב לי, וכאב, זה שגם לאחר הגירושין עדיין לא מתקשרים, וכל הבטחה שנעשתה בנוגע לאחי, די הופרה מצד אבא שלי. אבא שלי עוזב בעוד כ3 שבועות. עובר לגור לסבתא שלי לחודשיים שלוש.. לוקח ממני את המקום אליו ברחתי כל חיי. אחי הגדול אמר לי שרק סיפרו לנו, שהוא חולק על כל החלטה שלהם, <והיו לו המון התנגשויות איתם> חוץ מזו וזו ההחלטה הכי טובה שלהם. גם אני חושבת כך. אמא שלי לעולם לא תהיה אלימה כלפי אבא שלי או כלפי כל אדם, אבל לשמוע אותה מאיימת עם כל נשמתה עד שהתכוונתי לקחת את אחי הקטן עד שירגעו בכדי שלא יהיה עד לכך <הם לא הסכימו שאזוז איתו למרות שכבר עשיתי טלפונים וארזתי לו ולי תיק>, מראה לי שטוב שהתגרשו. היא שמחה עכשיו. הוא שמח עכשיו. דיברתי עם אבא אתמול. הוא אמר שממש לא נוח לו להיות כאן, וזה משפיע עלינו, והוא מצטער על כך. אני לא מכירה את אבא שלי. לא מצליחה להכיר אותו. מכירה אותו לפי הסיפורים של אמא, לפי הסיפורים של אחי הגדול, לפי הסיפורים של אחי הקטן. אני לא מצליחה. והרגשה מוזרה לגבי מה יהיה כשהוא יעזוב, לא משנה לאן. אחי הגדול שונא את אבא שלו <בגלל דברים שהיו שהיה קטן>, אחי הקטן שאותו אנחנו לא חושפים לדעותינו כמובן, גם מרגיש מנותק מאביו. לא פעם כאבתי ושמעתי אותו אומר דברים שבגילו הוא לא צריך להרגיש ככה..שבשום גיל לא צריך להרגיש ככה. ואני? בתהיות. אבא שלי מנסה מצד אחד להתקרב אלינו, ומצד שני, שומעת אותו אומר שהוא לא רוצה. ואחי הקטן מקבל את הגירושין.. תודה לכם... נ.ב אין לי את הטלפון שלך מרג עכשיו שחושבת על זה. אני אשמח לקבל. אותו הדבר לגבי האיי סי שלך, דייב. ואת, אביבה, גם את מגיעה אליי בהודעות שלך, ואשמח לשמוע ממך כמה שיותר. גיל, אל תצטער, וכן, תודה על השיר. בהחלט גרם לי לדעת. לומדת ממכם על עצמי. ועליכם כמובן. i have a dream אוהבת עם סימני קריאה שני

למעלה