לכולם!

שירן161

New member
לכולם!

שלום... יש היום שיחה של הרב אמנון יצחק בק. ביא-ליק ב 9 בערב "אולמי חן"... ו...משהו לחברצ'יק הזה עם ההתבודדות. תשמע אני מזה מבינה.. נראה לי. זה באמת מפחיד יער בלילה... פעם הלכנו טיול לילה כמה חברה.. ונכנסנו ליער ואפילו שהיינו הרבה פחדתי.. חוץ מזה.. שבימינו עם כל הסוטים והפריקים המוזרים הלא נורמלים שממש משעמם להם בחיים שך ימינו זה באמת מפחיד וגורם תהייה ... אם בכלל תחזור מהיער... זה מממש מסוכן לדעתי.... ממש ממש! קרו מקרים... "ושמרתם לנפשותיכם.." לא? זה גם נכלל בזה... חוץ מזה שהימים הא-לה בכלל.. הימים של היום.. הם ימי פורענות.. אז זה מכפיל ת'סכנה... אז... אתה וחבריך תעשו לכם ת'שיקולים שלכם... להתבודד אפשר לא רק ביער... ב"הצלחה... יומלא שמחה...

ב ר ז ל

New member
דבר ראשון

החתימה שלך היא ליצנות לשמה ודבר שני מעצות כמו שלך צריך להזהר לא מהעצות של רבנו הקדוש

תרגע!!!!!!!!

בסיעתא דשמיא. החתימה שלה זה בצחוק גמור ואם זה גורם לה לשעשע את עצמה זה הכי טוב. (תמיד בשמחה לא????) ובקשר לעצות שלה. אז מי אתה בכלל שתשפוט אותה ותתגיד שמעצות כמו שלה צריך להזהר?! היא ייעצה את זה לאנשים מתוך דאגה ליהודים. ולא משום כוונה רעה!!!!!! היא רק ייעצה והיא לא הכריחה אף אחד לעשות כן. אתה לא רוצה -אל תעשה אך אל תמאר משפטים כאלו!!!!.

בסדר

בסיעתא דשמיא. אבל מה שהיא אמרה לא נוגד את עצותיו של רבינו ואם אתה לא מכיר בנאדם...פשוט אל תדבר עליו. ומי כמוני יודעת איך שירן מקיימת את עצותיו של רבינו באש ובמים. די,זה לא יפה. כל טוב תמיד בשמחה...

חס ושלום

אני לא דיברתי על שירן. רק על זה שהיא אמרה ונשמרתם.. לגבי היער. שכמובן שזה לא כך. ואני אפילו לא מנסה לדון אותה. חזקו ואמצו.

כוכבי בוקר....

לא הבנתי אותך.. למה "ונשמרתם על נפשותיכם" לא חל במקרה הזה? מה שנה בדיוק? יש בזה עניין סכנה.... אני אמשח אם תסביר לי ... יומטוב...

קודם כל..

.רבנו נחמן זצ"ל ציווה על התבודדות והוא יודע מה הוא אומר הוא יודע שיש עניין של ונשמרתם אבל כך הוא ציווה... דבר שני "שלוחי מצווה אינם נזוקים" ובטח ובטח מי שעוסק בהתבודדות שהתבודדות היא מגנה על האדם מכל מיני ליסטין ...ומי שעוסק בהתבודדות הוא נמצא תחת כנפיו של הקב"ה

אני לא מבינה אותך!

אני לא מבינה מה שאמרת על ר' נחמן .... אני לא חושבת שהוא רוצה שאנחנו נפחד.. ונסתכן בשביל התבודדות אפשר לעשות התבודדות בכל מקום! אם אפשר אני רוצה שתביאי לי מקור למה שכתבת... שר' נחמן אמר את מה שאמרת בנ"ל...

נכון הוא לא רוצה שנפחד

כי הוא רוצה שנאמין שאין עוד מלבדו יתברך ושאין אדם נוקף אצבע מלמטה אלא אם כן מכריזין על כך מלמעלה:) שבת שלום!

פראזניק

New member
שוב ושוב

א. מי שמפחד ואינו מצליח להתגבר על הפחד - שיעשה התבודדות במקום בו אינו מפחד. התבודדות לכשעצמה, חשובה יותר מאשר "מחוץ לישוב" (מצד עצמה). ב. נשים, אין להם שום קשר להתבודדות מחוץ לישוב. כפי שכבר הבאתי, התבודדות מצד עצמה, היא "שיחה עם הבורא" בכל מקום שהיא. נשים, מצד צניעות וכו', אין להם שום קשר לתורה נ"ב ולאמור שם, מצד ה"יצא חוץ לישוב" המבואר שם.

ב ר ז ל

New member
החתימה שלה

זה ליצנות גמורה. וליצנות זה לא שמחה . אני רוצה להיות חסיד ברסלב. ציטוט " זה מממש מסוכן לדעתי.... ממש ממש! קרו מקרים... "ושמרתם לנפשותיכם.." לא? זה גם נכלל בזה... חוץ מזה שהימים הא-לה בכלל.. הימים של היום.. הם ימי פורענות.. אז זה מכפיל ת'סכנה... אז... אתה וחבריך תעשו לכם ת'שיקולים שלכם..." זה הפוך לגמרי מדברי רבנו ופה זה פרום חסידות ברסלב לא ???

ברזל....

תעשה טובה לכולנו!!!!!!! תסביר את עצמך.... אני לא כ"כ בטוחה שהבנת למה גרמת..... אם בלהתבטא יותר נחמד.... ובצורה שמסיברה מה את רוצה.. תעשה את זה טוב?! יומטוב...

ב-ר-ז-ל!!!!!!!!!!!

שניה רגע... אני לא מבינה... ר' נחמן מעדיף שמישהו יילך להתבודד ויעבור על "ונשמרתך על נפותיכם?" לא נראה לי.. ללכת ליער בימינו בשעות של אמצע הלילה... זה נראה לי מסוכן.... לך תדע מי יצוץ לך מאחורי השיחים.. אם איזה רוצח מטורף.. או איזה משוגע... הייייייייי תהיה קצת מציאותי.. תתייחס למציאות שאנחנו נמצאים בה היום! אני אשמח לקבל תגובה... והקטע של הליצנות.. זה בצחוק!!! החתימה שלה זה רק כדי להעלות חיוך.... לי זה העלה .... שבת שלום...

למעלה