לכולם...

a d i o s

New member
לכולם...

רובכם יודעים מי אני. אבל למי שלא: אני עדי (RINGO), יש לי כבר 50 צניחות ואני משער שאני מתקדם יפה...אבל... לא מזמן יצא לי לקרוא את המאמר של מורדי על תקלות בצניחה, ואני מוכרח לציין שהובכתי קשות חצי מהדברים לא ידעתי. אומנם למדתי למשוך ידית ניתוק ואז ידית רזרבי, אבל אוקיי יש עוד דברים האמת אני מאמין שהייתי שהייתי מסתדר איתם, אבל ממש ממש ממש לא הייתי רוצה לסמוך על "אני מאמין", אני בטוח שעוד רבים מהצנחנים (למרות שלא יודו בכך), לא בקיאים בכל התקלות. אומנם הניסיון הוא זה שמכריע אבל לרובנו אין ניסיון בתקלות אז זה שאני יודע להטיס חופה בצורה טובה ולנחות על הרגליים זה לא אומר שאדע להתמודד עם נחיתה לאחר פתיחת רזרבי, פה אני אשחיל שאלה: הרזרבי שלי בגודל 155 הראשית 170, אז אוקיי אני שולט ב-170 אבל אין לי מושג איך אני אשלוט ב-155 ידוע לי שרזרבי בנוי לטוס יותר לאט אבל עד כמה?? איך אני יכול לצבור ניסיון בתקלות לדעת להתמודד? כמו שמורדי כתב כולנו יודעים לא לנעול גלגלים ברכב אבל 90 אחוז יעשו זאת אינסטקטיבית. אז מה אני יעשה בתקלה האם הגוף יפעל אוטומטית על דברים שאני יודע ו ה-155 יטוס כמו ה- 170? האם אני אנתק ואז אמשוך רזרבי או בהלחץ אחרת? שלא תבינו לא נכון אני מאוד רגוע בצניחה ומי שמכיר אותי אני גם לא נלחץ בקלות ויודע לשמור על קור רוח, אבל אין לי מושג כי בחיים לא יצא לי ליפול ב-200 קמ"ש קרוב לקרקע. אז השאלה העיקרית או עצה או בקשה איך שלא תקראו לזה. אולי ניתן שבת אחת להקדיש לשיעורים על תקלות, סרטים, סיפורים, לקחים, הסברים, ואפילו אולי לתת לי למשוך ידית של רזרבי ושל ניתוק כי אין לי מושג איך זה מרגיש, מורדי אומר לדאוג שכל הכבל ייצא מהרתמה, כמה כבל יש? האם ברגע שאני אמתח את היד לגמרי זה יישלף או שאני אצטרך למשוך עוד קצת. אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על השאלות, או לפחות להתייחס תודה. עדי.

oferbar

New member
שאלה טובה

הנה כמה עצות קצרות: 1. אימון רתמה - כל חניך עובר את זה (לא עברת???) ומומלץ לכל צנחן לבצע רענון כל כמה חודשים. 2. קפוץ על הרזרבי - אם יש לך אפשרות, שים רזרבי בתיק של הראשי וקפוץ איתו. אני יודע שזה קשה מבחינה לוגיסטית, אבל הדרך היחידה להתנסות בהטסה של רזרבי. אם לא יוצא, אז לפחות מצנח עם חופה בגודל זהה, לפחות תרגיש את ההבדל בגודל. בדרך כלל הוא טס אחרת מהראשי, אז אם כבר משכת על באמת, טוס לאט ובזהירות כאילו שזו הצניחה הראשונה שלך. 3. היה מוכן בכל פעם - מישהו אמר שבכל משיכה רגילה הוא מסתכל למעלה ומצפה לתקלה. אם היא קורית, אז הוא כבר מוכן. כאשר זה קורה (וסטטיסטית זה יקרה מתי שהוא) הסתכל למעלה והערך מצב. כאן מגיע המימוש של התרגול על הקרקע ואם יש ספק אז אין ספק. לא נראה טוב? לא מסתדר אחרי שניים שלושה פימפומים? זרוק אותו. בשביל זה שילמת לשלומי... אמור להיות יום בטיחות והדרכות במועדון בסביבות תחילת נובמבר (לפי בועז), אז זו הזדמנות מצויינת לחזור על החומר וללמוד. שמיים כחולים עופר

noamk

New member
שאלה טובה 2

מנסיון אישי, לי יש רזרבי 120, שכאשר קניתי אותו צנחתי על חופה 145. כמובן שכשקניתי את המצנח (בערך צניחה 20 ומשהו), הדבר שפחדתי הכי הרבה היה לפתוח רזרבי, בעיקר בגלל גודלו. בצניחה ה-122, שהיתה הצניחה הראשונה שלי בקוינסי שנה שעברה, היה לי הכבוד להכיר לראשונה את צבעו של הרזרבי שלי. האמת - לא נורא בכלל, היה ניתוק חלק, שאחריו גיליתי שהרזרבי שלי איטי ונוח. (ושוב תודה לארז שרדף אחרי הראשי והתיק, נחת לידם, והשיב אותם לבסיסם בשלום). הפעם השניה כבר היתה עם הרבה פחות לחץ...... אני מאחל לך שביום הדין הכל ילך חלק, והתרגולים יוכיחו עצמם.... לדעתי אפשר לעשות מספר דברים: אימון רתמה – רק תגיד "רוצה" וכבר ישלחו אותך עם מדריך לעשות. לפני קיפול רזרבי, לבקש אולי משלומי לנתק ולפתוח בנוכחותו. יצא לי לראות בספרד שניתן לשים על הפינים של הרזרבי טבעות חיזוק, כך שניתן לצנחנים להתאמן על פתיחת מצנח על הריג שלהם, מבלי לשחרר את הרזרבי (כדי שהם יתרגלו לידיות) נעם

a d i o s

New member
מסכים בהחלט אבל....

אין ספק שאימון ריתמה יעזור אבל אני מדבר על תקלות שדורשות טיפה יותר מלנתק ולמשוך רזרבי. אני מדבר על טיפים כמו לאסוף את המצנח שלא נפרש אלייך אתם יודעים דברים שלא שומעים עליהם כל יום. ואם יש יום הדרכה אני אשמח להשתתף בו. תודה בכל אופן אני מקווה שכל מי שלא מרגיש שהוא יודע הכל ומוכן להודות בזה ידאג לעצמו וישאל שאלות תמיד לשאול זה לא בושה במיוחד שמדובר בחיים שלנו. עדי.

למעלה