לכבס ציצית... - אפשרי?

לכבס ציצית... - אפשרי?

לשמחתי הרבה כבר תקופה (די ארוכה האמת)אני לובש ציצית כל היום. הפועל היוצא הוא שיש צורך לכבס אותם - ופה בדיוק מתחילה העיה. רק השבוע שני ציציות יקרות סיימו תפקידם... הצמר נקרע ובאחת גם הפתילות ולצערי עדיין לא למדתי איך לשמור עליהם יותר מכמה כביסות. אם מישהו/מישהי יודעת איך לעשות את זה נכון(איזה חומר, כמה זמן להשרות, מכונה/לא מכונה, לגהץ או אולי לא...) כי ממש חבל לי להרוס אותם בקצב מהיר שכזה... אה ועוד משהו - יש מה לעשות עם אלו שנהרסו???

אפשר לכבס ציצית אבל צריך לדעת איך

לעשות את זה. הפטנט של בעלי זה להכניס כל האחת לתוך הפינה שלה (יש 4 כנפות). לסגור את זה בתוך הפינה ולקשור. אם קושרים מכניסים את זה טוב וקושרים זה לא נפרם בכביסה. פותחים את הקשרים אחרי הכביסה וזהו.

אני אנה

New member
הנה כמה טיפים בענין כביסת צצית

הנה כמה טיפים בענין כביסת צצית. א. אפשר לשים את קצה הפתילות בתוך דבק 3 שניות. (פותחים את השפופרת ומכניסים כס"מ פנימה, אחר אחרי השני, זה מתיבש מהר, ולא נפרם בכביסה. צריך להזהר שלא יידבק לכם הצצית לאצבע, שלא יהיו צציות על כנפי אצבעותיכם. ב. פתרון א' עדיף על קשירה של קצות הצציות, כי לדעת הגר"א זה נקרא מוסיף על הקשרים. ונסיים בשני רעיונות מענינים: ידוע שתכלת דומה לים, ים לרקיע, ורקיע לכסא הכבוד, וכסא הכבוד - ללבנת הספיר. איזה משגיח בישיבה תפס תלמיד שהולך בלי צצית, לשאילתו "מה זה ?" ענה התלמיד, אני הולך לים, אז אני יכול לדלג על השלב הראשון (תכלת דומה לים) ומתחיל מיד מים דומה לרקיע. למדנו בדף היומי על עבודת הכהנים בבית המקדש, ועל בגדי כהונה. למדנו שהכהנים הלכו בלי צצית בבית המקדש, כי אסור להוסיף על הבגדים, ואין בבגדי הכהנים צצית. אז אחד המשתתפים , שהוא כהן, העיר, "כשיבנה בית המקדש, אוכל להפסיק לריב עם הילדים שלי בנושא הצצית".

ראיתי לפני כמה שבועות מישהו שהולך

עם פתיל תכלת בפתילות שלו. זה היה מעניין לראות את זה.

רק לפני כמה שבועות ראית.?????

מנהג ראדזין, מנהג ברסלב, מנהג הרבה "חרדלי"ם". והנה עירך מלאה בחסידי ברסלב - ולא ראית?.....

אני אנה

New member
גם אני הולך, וב"ה רואים יותר ויותר.

גם אני הולך, וב"ה רואים יותר ויותר. רבי אלימלך מליזנסק זצ"ל, כותב באחד מספריו שמשימת הדור שלהם זה מצות צצית. באותו הדור חי האדמו"ר הראשון של רדזין, אשר טרח ויגע הרבה בנושא התכלת, וחסידי רדזין לענפיהם השונים, הולכים עד היום עם תכלת המיוצר ע"פ שיטת רדזין. אבל ... לענ"ד האחרים העוסקים בנושא, התכלת של רדזין אינה התכלת האמתית, והיום מזהים בודאות את החלזון הנכון, ומפיקים תכלת לכל מי שרוצה בלי בעיות. בספרי הקבלה כתוב בכמה מקומות על מצוה שמעטים, או כלל לא, מקיימים אותה . זה נחשב כ"מת מצוה" שחובה על כל מי שנתקל בו, בין תלמיד חכם בין כהן גדול, לטפל בו. ומי שזוכה לקיים מצוה נדירה, כך כתוב בכתבי האר"י, זוכה שתצטרף לנשמתו , נשמה של גדול מדורות קודמים , שחסרה לו מצוה זו, ועל ידה יוכל לעלות ב"גן עדן" ממתיבתא למתיבתא. ההצטרפות שלו לנשמת המקיים את ה"מת מצוה" (המצוה המתה, כביכול,) גורמת לו לשפור רוחני גדול. זה לא אני המצאתי, זה כתוב בכתבי האר"י. תראי לבעלך שיחי, ומי שרוצה לקנות תכלת יכול להשיג אצל אסף שטיין מהישוב עפרה, בטלפון הרשום ב 144, או בספר טלפונים.

asaf2000

New member
שאלה

התכלת שמוכרים בחנויות נגיד בבני ברק זה של ראדזין או מה שאתה מדבר?

יצחק14

New member
בעיקר....

בעיקר ראדזין אבל יכול להיות שאולי יש שם גם ארגמון קהה קוצים (החלזון ה"חדש" שנמצא)

אני אנה

New member
אני לא יודע, אבל אפשר לשאול.

אני לא יודע, אבל אפשר לשאול. לגבי התכלת של רדזין, הבעיה היא שהאדמור שלח לרב הרצוג דוגמא לשכנעו, והרב הרצוג העביר את זה למעבדה לבדיקה והתברר שאין בפנים תכלת מן החי רק מהאילן. לפי דברי הרב הרצוג, הכימאי האיטלקי, מנאפולי, שהפיק עבור האדמור את התכלת, תחילה לקח את הדיו השחור של הדיונון, שרף אותו ב 900 מעלות (והודה בכך) ואז לא נשאר בפנים שום פיגמנטים מהחי, והוסיף תכלת מהצומח, והנה יצא מדג הדיונון - תכלת.

תשובה של רפי מפורום חרדים:

לא במכונת כביסה!ו רפי rafi ו 10:40 | 11/12 לוקחים גיגית קטנה,שמים טיפה אבקת כביסה,ומים חמים,וזהו. הנה הלינק להודעה שלו

מייקי 770

New member
אני מכבס את הטלית-קטן שלי בעצמי,

אסביר לך איך- (אגב,זו ציצית צמר ולא בד) אני שם אותה יחד עם שאר הכביסה הלבנה במכונה, שם אפילו על 90 מעלות, -המשך-

מייקי 770

New member
אני מכבס את הטלית-קטן שלי בעצמי,

אסביר לך איך- (אגב,זו ציצית צמר ולא בד) אני שם אותה יחד עם שאר הכביסה הלבנה במכונה, שם אפילו על 90 מעלות, -המשך-

מייקי 770

New member
-המשך-

הקונץ היחיד שצריך לדעת הוא- איך שמוציאים את הכביסה מהמכונה, קודם התליה או ההכנסה למכונת הייבוש- -המשך-

מייקי 770

New member
-המשך- חלק ב-

קודם תליית הכביסה או ההכנסה למכונת הייבוש- להפריד את הפתילות בעדינות אחת לאחת בעודן רטובות. כך אני עושה באופן אישי.

מייקי 770

New member
-המשך- חלק ב-

קודם תליית הכביסה או ההכנסה למכונת הייבוש- להפריד את הפתילות בעדינות אחת לאחת בעודן רטובות. כך אני עושה באופן אישי.

asaf2000

New member
לכבס ציצית

אם זו ציצית מכותנה פשוט תעשה כמו שאריאלה אמרה כדי שהפתילים לא יסתבכו אחד בשני, פעם מישהו אמר שהוא מגלגל את הפתילים בתוך נייר כסף כדי שזה לא יפתח. אני פעם קשרתי אותם ביחד בתוך שקית ניילון ושמתי בכביסה אבל זה נפתח... אם זו ציצית מצמר אותו דבר לגבי הפתילים אבל הבעיה היא שהיא נהפכת לצבע צהוב מגעיל כזה בשביל זה יש מלבין לכביסה ואז אתה יכול לכבס אותה בגיגית וזה שומר על הצבע המקורי. את הפתילים הישנים אל תזרוק בביזוי אלא שים בתוך שקית ניילון ואז תזרוק או לגניזה (אבל אם לא טעונים גניזה בעיקרון).

למעלה