לכבות אור...

היחפה1

New member
לכבות אור...

הי אני היחפה1 בהתלבטות אני עובדת מזה 11 שנים בעבודה מסודרת, כפי שנקרא, כיום כמנהלת לשכת המנכ"ל של חברה גדולה מאוד. מזה זמן רב אני משחקת עם הרעיון של לעזוב, לחפש משהוא חדש, משהוא אחר, אבל בגלל שהמקום מסודר (ומה לעשות יש ילדים ומשכנתא על הראש), נוח יחסית מבחינת שעות, לא מעירים על אחורים, העידרויות , חופשות לא מתוכננות וכו', ומסתבר שגם המשכורת לא נחשבת לרעה בשוק נשארתי. למי זה נשמע מוכר? פחות או יותר לרוב השכירים. אולם בזמן האחרון נמאס לי. לא רק ממקום העבודה, אלא בכלל. אני יותר ויותר משחקת עם הרעיון של לעזוב הכל. ובכלל לא לחפש. שאחרי כל כך הרבה שנים מגיעה גם לי מנוחה. להשקיע קצת יותר בבית, בילדים, שאני בקושי רואה וכשאני מגיעה אני כבר עייפה ועצבנית. חברה הציעה לי שמכיוון שאני מתכננת ילד נוסף, לעשות זאת במקביל ואז מקסימום להאריך חופשת לידה ובמקרה ויפטרו אותי אחרי המקסימום של שנה, ללכת ללשכה ושתהיה לי עוד חצי שנה משכורת. אבל.. וזה אבל גדול, כמה שאני רוצה, אני מתה מפחד. כל הזמן אני רואה מסביבי אנשים ונשים, אקדמאים (אני לא) שמחפשים במשך חודשים אם לא שנה ויותר עבודה ופשוט לא מוצאים. ניסיתי לבדוק אופציה של חצאי משרה, אבל כנראה שזה שייך לתחום המדע הבדיוני. בקיצור - מה עושים? איך יוצאים מהפלונטר המחשבתי הזה?

אז ככה

אם כוונתך ב "לכבות את האור", זה לסגור את המשרד וללכת הביתה אז לא דיברנו באותו מטבע. מבחינתי "להדליק את האור" זה למצוא איך להביא את הנשמה בעבודה. וכן, לעזוב הכל כדי לנוח, זה יכול להיות מעשה חשוב ותורם לך ולכל המשפחה. דרך אגב, חלק גדול מהצורך לעבוד הרבה נובע מנטייה לצרוך הרבה, לבלות בקניונים, להחליף טלויזיה וכו' - אין רע בצרכנות אבל כאשר זה נעשה מבלי מודעות וללא חופש אישי ובלי מינון מתאים, זה יכול להיות קשה וממכר. לחזור עייפה ועצבנית, בקושי לראות את הילדים, זה בוודאי אומר מעט זמן לעצמך. אז לפני כל דבר אחר את צריכה לדעת שמדובר בתהליך, אם תחפשי תשובות בלי שתעברי איזה שהוא "בדק בית" ותדאגי להזנה רגשית של עצמך זה אומר שאת לוקחת סיכון ליפול לאותם בורות. איזה ספר קראת לאחרונה שנגע בך ? מה את יודעת על היכולות הייחודיות שלך ? מה אומר בעלך ? בהצלחה, אמיר דרור

יש תקווה...

יש לא מעט משרות בתחום שלך שמאפשרות לעבוד פחות שעות ואפילו חצי משרה. תחרשי את מודעות הדרושים ותתחילי ללכת לראיונות. אני מצידי לא ממליץ לך לעזוב הכל ולהתרכז בילדים. את תשתגעי וגם הדרך חזרה, כמו שהבנת, ממש לא קלה! תתחילי לגשש ואל תעזבי לפני שיש לך משהו ביד...בהצלחה.

שמירה

New member
מזדהה

אני אמנם לא 11 שנה במקום עבודה (איך עשית את זה???) וגם לא מנכלית של שום דבר, אלא סתם שכירה בעבודה דווקא מעניינת (רק שלוש שנים) ועם אנשים דווקא יחסית בסדר, אבל מה... גם לי נמאס. התחתנתי לא מכבר והאמת היא שהמשכורת של בעלי לבד לא תספיק לכלום וגם עכשיו בקושי יש לנו. אבל מה, אני עובדת מהבוקר עד הערב, מגיעה בשבע בערב הביתה סחוטה ועייפה ועצבנית, עם הרגשה שכל היום בוזבז על כלום. בבית אני ממשיכה לעבוד, כביסות ובישולים, ולמרות שיש לי עזרה במשק בית וגם לפעמים אני שולחת כביסה למכבסה וקונה אוכל מוכן, בכל זאת מרגישה שהפוטנציאל האמיתי שלי לא ממומש. אין לי שום מוטיבציה לעבודה ומבחינתי, אין לי בעיה לשבת בבית בכלל. אני דווקא אחת שלא צריכה תעסוקה חיצונית כדי להעסיק את עצמי. יש לי תחביבים ואני מאוד חברותית ופעילה, אני מסוגלת להעסיק את עצמי יופי גם בלי ללכת לעבודה. בכל אופן לגבייך, הייתי מציעה לך באמת ללכת על העצה של חברתך. אם את מתכננת הריון, פשוט תקחי חופשת לידה ארוכה מאוד, ולו על מנת לראות איך זה בבית. אחרי שלושה-ארבעה חודשים של שהיה בבית, תתחילי במקביל לחפש עבודה בחצי משרה ותראי איך זה עובד. אל תחליטי כלום עכשיו, פשוט תנסי. אני מאוד רוצה להיות בהריון, גם בגלל שאני רוצה ילדים וגם בגלל שזו יופי של הזדמנות להיות בבית תקופה ארוכה ולנסות לבחון מה אני יכולה לעשות כדי גם להישאר בבית וגם למצוא צינור פיננסי אחר, יותר אנושי. לצערי אנחנו לא מצליחים עדיין לממש את העניין הזה, ולעזוב סתם כך אינני יכולה. שיהיה לך בהצלחה, ותעדכני מה קורה.

את במרכז

למה לערבב בין מה שאת מרגישה, ביחס למקום שלך בעבודה ובכלל, לבין ההתייחסות למה ש"היחפה" הביאה. היא איפוא שהיא ואת היכן שאת. את אומרת שנמאס לך ! עולם שלם מקופל במילה הזאת. תשארי ב"נמאס" ותראי מה היא מכילה, כל השאר כרגע ממש לא רלוונטי, את במרכז. שנה טובה - אמיר דרור

שמירה

New member
ערבוב מתוך הזדהות

היא כתבה את מה שגם אני רוצה לומר, לכן הגבתי אצלה. כן, המלה נמאס אינה רצויה, נמאס זה לא משהו נקודתי ויכול להביע דברים רבים. אולי תסכול זו המילה הנכונה. הרגשה של חוסר מיצוי הפוטנציאל. רצון והתלהבות לעשות דברים שאני יודעת ורוצה מול חוסר יכולת לעשות את זה בשטח. מה פירוש - את במרכז? מה אתה רוצה לומר בזה? שנה טובה גם לך!

מקום שלך

ומה היה קורה אם לא היתה אותה הודעה ? האם היית בוחרת להביא את החוויה שלך ? האם היית יכולה לשתף במה עובר עליך ללא קשר למה קורה עם מישהו אחר ? היתה לי תחושה שאולי זאת לא הבחירה הטבעית והקלה בשבילך. ואולי מהסיבה הזאת התערבבו דברים. אמרתי "את במרכז", התכוונתי להציע לך לקחת מקום מלא של עצמך במלוא המרחב. אמיר דרור

למעלה