לכבוד שבת, שלום.

מטאור38

New member
לכבוד שבת, שלום.

אני הולך לדבר עם עצמי בקול,לשאוג בלחישה שאולי אני אשמע. חושב אולי זה לא המקום, ולמה דווקא היום. אולי זה יהמם, יבלגן, ובאיזה מקום אותי ייתם. יגרום לגלים לא רצוים, לתסבוכים, למשברים בין אישים. והרי אני אלוף בלהפנים, בלהתאפק, לא להקי לאנשים בפנים. לא לחרבן במכנסים של אחרים. להתלונן, לעצבן, להרעיד את אמות הסיפים, להקפיץ תריסים.זה לא הסטייל שלי אני מהמיושבים. אבל אני חייב להגיד, אני לא יכול יותר פנים להעמיד, כן כן אחיות ואחים אני חושב ש"רוב האנשים דפוקים". הנה אמרתי את זה. אני משתדל להדחיק את זה, להתעלם, להגיד לעצמי שזה יעבור. כי אחרי הכל זה לא יפה, וזה מאוד יהיר להגיד שרוב האנשים שאני מכיר דפוקים . מה רוב האנשים?! כמעט כולם (כולל אני!) אני אולי מכיר שתיים שלושה (כולל אני!) שיש סיכוי סביר לטעות בהם לפעמים אבל השאר...השאר דפוקים שרוטים תקועים מאובנים, מריונטות של המסורת, צללים של התקופה, חסרי חוט שידרה ונטולי אישיות. בתולים שכלית ואימפוטנטים יצירתיים להפליא (גם אני, כן גם אני). יום כיפור, כשרות, חמשות, וברית מילה. חתונות אורתודוקסיות, לאומניות, ומזוזות. הם רק חלק קטן מהסימפטומים של הדפיקות. מתי לעזאזל תפסיקו לחשוב למה אנשים שומרים על.. למה אנשים מאמינים ב.. למה אפי´ מי שלא מאמין עושה... מתי נפסיק לדבר על קוים אדומים (שלכל אחד יש) מתי נבין שהקבוצה שאנחנו חוקרים , אלה שמכנים אותם "המין האנושי" פועלים לפי חוקים מחוקים שונים שההיגיון הוא לא אחד מהם. אני לא יודע אם אני אמור להמשיך לחלוק אתכם משהו שאני שומר כמה חודשים בבטן, משהו שלפעמים נראה לי כפרי בשל של גדילה. ולפעמים כנשל, כפרי רקוב או אולי רק בוסר... אני לא יודע אם אני אמור לתאר לכם את המקום בו אני נמצא, מקום אליו אני בורח מתי שקשה לי או שקשה לי בגלל שאני תקוע במקום הזה. בכל אופן רק דבר אחד אני מבקש. אם מישהו חושב להגיב לזיוני המוח שאני עומד להנחית עליכם, שלא יהיה עדין, שלא ירחם, שיקרע אותי לחתיכות, שיצליף....בבקשה! זה כבר חודשים שהראיה החדה והפוזלת שלי, גורמת לי להרגיש את הנכון ולעוות את המציאות המוכרת. עשייה של דברים כמעת בדבקות דתית, וזה מה שמפחיד אותי. ראית הדברים בחד גוניות, בשחור ולבן, רגע. רגע. על מי אני בדיוק מנסה לעבוד פה? למה אני נשמע מסופק כל כך? והרי אני נמצא במקום ודאי כל כך כרגע. והרי אין הספק שוכן בחדרי, ואף אחד (בכול אופן לא הספק) מכרסם את ליבי. (למרות שספק זה שם יפה לבחורה!). אני צריך להוציא את זה חד וחלק. לא להסתתר אחרי הפחד מוודאות החשש מטעות. אבל זה קשה לי ותודה שאתם סבלניים. תודה מקרב לב שבטוח בעצמו ופוחד להודות . למען האמת הכל התחיל בגללכם. אתם זוכרים את הדיון (לפני שלושה ארבעה חודשים) על ה"ברית מילה"? אני יצאתי מגדרי לנוכח האטימות (מנקודת הראות שלי!) השרירות לב והאיבון של התגובות. יצאתי מדעתי ואולי עוד לא חזרתי! היו עוד כמה גורמים שמימיים שהביאו אותי למקום בו אני נמצא. ההורים שלי, האקסית, מישהי מהעבודה, קבצן מהרמזור, וזונת צמרת. אבל מה זה חשוב? אני שוב מסתובב סחור סחור מעשן את הסיגריה השביעית שלי ומנסה לקרוא לשבת עונג אבל היא לא באה. אז ככה שאני רואה אנשים דתיים הרגש שמתעורר בי הוא רחמים. ואני לא מצליח להוציא את זה מהראש, וזה קשה. קשה כי אלו אנשים שאני אוהב,האחים שלי, ההורים החברים. אני מרגיש שהם חיים במטריקס, שהם מיחסים חשיבות לדברים לא אמיתיים, שהמצב רוח שלהם תלוי בדברים דימיוניים. אותו רגש מזדקף בי למראה ילדות בגיל 15 שעושות עיניים במעדונים, גם הם חיים במטריקס מותעה. אותו רגש בדיוק מזדקר של כל פעם שאני פותח טלביזיה, מדפדף במגזין או רואה איך אנשים מתלבשים ומה חשוב להם בחיים. אני יודע שאני לא מחדש כלום ומה שאני אומר נחקק בסלע לפני שנים, נרשם בצורה מונולוגית, ומושר בשיכתוב דיגיטלי. אבל זה כל כך חזק אצלי בזמן האחרון שכל דבר כמעט זה טריגר מחורבן. זה מעצבן אותי לראות אנשים מכאיבים לאחרים בטיפשותם. וכואבת לי הידיעה שגם אני כזה שגם אני מושפע שגם אני נגוע. אני מרגיש כמו פרעה והחלומות, ברור לו שכל מה שאומרים לו זה לא הפתרון. ואין לו מושג מה הפתרון האמיתי. גם לי ברור שכל מה שאני רואה זה לא זה. ואין לי מושג מה כן.... בעצם אולי יש לי אבל זה כבר זיון מוח אחר לחלוטין. אז זה קשה כי באיזה שהוא מקום אתה חושב שאחרים טועים, וזה מתאים לדתיים לא לי. ובאיזה שהוא מקום אתה מרגיש צורך לגאול את כל הטועים,. וזה גם מתאים לדתיים לא לי. אבל מה אני יעשה ככה אני מרגיש ואין מוצא. זה קשה. כי חינכתי את עצמי לפתיחות, לכל אחד והאמת שלו, לאיש באמונתו אחיה, ועוד כמה קלישאות והם לא שורדות את המציאות. אנשים אני יודע שאולי גלשתי. אולי הברחתי. הפחדתי. אבל זיין על מי שהבהלתי. אם רחמים אתם רוחשים. אז מצידי תמשיכו לגרד ת´בצים. תעמדו בצד או באמצע ותמשיכו לטפס, כמו צמחים. עציצים. עצים ושאר מרעין בישין. דפקו מזוזות ותמשיכו להזדהות, תחתכו לילדכם ותמשיכו להיות, לרצות, לבנות, לשבות. תהיו רגועים, אתם חלק מהיהודים, מהקדושים המעונים, מהשרופים, מל"ו צדיקים. רק תשתדלו לא להיות חריגים. ותקפצו לבקר בחגים. תרקדו במועדונים, תשפשפו במיקלחונים, תעשו את המיליונים, אתם היוצאים המצליחנים. אולי הייתי צריך לדבר בעילום, להסתתר אחרי הטמטום, ולא לשרוק כמו קומקום. אבל אל תשכחו שאותי הבטחתם להכות, בהצלפות מהצלפות שונות, אז בלי רחמים ובלי דמעות של בנות אולי אותי תצליחו לשנות. האמת שלא רציתי לעשות הכללות, ואני בטוח שיש גם צדיקות ולא כולם זונות. אבל כשגשם יורד הוא מרטיב, ולא רק את האילנות. אז היו שלום אחיות ותמשיכו להיות. >מטאור בדרך לים<

אחי, אין לנו זמן לצאת מזה

אנחנו חיים רק איזה שמונים שנה בערך וזה לא מספיק זמן לצאת מהמטריקס המטורף הזה. קח משפט שאני חי לפיו עכשיו: אז החלטתי לא להתאבד, אם כך מחובתי לחפש משהו שהחיים שלי יהיו שווים את זה.

למטאור: קרא את "המיתוס של סיזיפוס"

של אלבר קאמי, שעוסק בבעיה שמעסיקה אותך מזוית לא שגרתית ומרתקת.

מטאור38

New member
חמודי

אחי שלי נשמה טובה, אני ביקשתי שתצליף בי, ואתה מגיש לי תגובה רותת על כרית משי בידיך העדינות, תודה! אני לא מבין את הדואליות בתגובתך. מצד אחד אין לנו את זמן לצאת מהמאטריקס, כי יש "בסך הכל לנו רק 70 שנה". ומצד שני אתה מרגיש מחויב למצוא משהוא שווה לחיות בשבילו אתה בטוח שיש לנו זמן בשביל זה?. והאם לא ידעת שמאטריקס מיסודו מושתת על דברים שלכאורה שווה לחיות למענם? ועוד, אתה בעצמך כבר יצאת ממטאריקס אחד, הרי אתה קורה לעצמך "יוצא", אז לך תדע, אולי, ורק אולי יש לך את היכולת לצאת מעוד שתיים שלושה ? ובכלל מה הבעיה למצוא משהוא ששווה לחיות עבורו? אני יכול לתת לך, קבל: אהבה, מוזיקה, אוכל טוב, סיפורים, מוזיאונים, חברים, רומנים, זיונים, שקיעות, זריחות, בלה בלה, בלה... כל מה שעושה לי טוב, שווה לחיות למענו.קאפיש? אח שלי, אני לא מדבר על משמעות. אני לא מדבר על סיבה מזוינת לחיים. אני בסך הכל אומר שמפריע וכואבת לי הידיעה שיש אנשים ואני בתוכם שחיים במטאריקס מוטעה. והנפקא מינה אם הוא מוטעה או לא היא בראש ובראשונה לא בנוחות. היא נפקא מינה של לחיות בשקר, בדימיון, באשליה, בחלום, בים של זוני מוח, או לחיות באמת. ותיקרא לי דפוק שאני לא רוצה לחיות באשליה אבל אני לא רוצא. ובכלל האקסיומה השורצת בפורם של "לא יצאנו בגלל שלא היה לנו טוב אנחנו פשוט לא מאמינם" מה זה? זה לא רגש טהור ("לכאורה") לצאת מהמטריס? נ.ב המטריקס לא מטורף, הוא גם לא משוגע, הוא פשוט מטומטם. >מטור מודה לאסף על התדלוק<

B a m b i

New member
אתה מזכיר לי

עלון שמופץ בב"ב וכולו בכתב יד, שכותב אותו איזה תימני בחרוזים (העלון והתימני). לעצם העניין, זה נראה שאתה חרד. חרד מאוד. בעצם, אפשר לראות את התופעה הזאת אצל הרבה אנשים שגילו את דרכם בצורה פתאומית, ובעיקר אצל יוצאים בתשובה. כן דווקא אצלם אתה רואה כ"כ את האכפתיות ואת הדיכאון הממשי בכך שאנשים חושבים ועושים אחרת מהם. ועוד אנשים שהם מכירים, זה ממש שובר אותם. אדם שמנסה להשליך את האמת האישית שלו על הסביבה (מסיונר), זה אומר שהוא לא רגוע מבפנים (או הוא מקבל כסף). אז תתחיל להירגע, ותאמין שכמו שאתה מצאת ת´אמת שלך, ככה להורים שלך יש ת´אמת שלהם, למתנחלים את שלהם, וכן, אפילו לאחמד יאסין יש ת´אמת שלו. מה שאירווניזה שכל אחד בטוח באמת שלו עד קצה גבול היכולת. אז לא תוכל לשכנע אף אחד במה שיש לך, זה רק ייראה כמו עוד פנל צעקני של ניסים משעל. תחזור הביתה, תעשה מקלחת ותשב מול הטלויזיה עם האהבה שלך וקילו גרעיני אבטיח. העיקר שתחיה. שבת? - שלום. במבי. <משנכנס אלול שבת יצאה לחו"ל>

avidadon

New member
אני מכיר אותו (את התימני),

הוא פסיכופט וחרד קיצוני מסוכן, מאלה שישרפו מכוני ליווי, חנויות שמוכרות עיתונים או קלטות וידאו.. ניסיתי פעם לדבר איתו אבל השיחה נקטעה עוד לפני שהתחילה (ה"משגיח" לא הרשה לנו אז לדבר איתו..)..

מטאור38

New member
מה באמת אני מזכיר לך?

אז אח שלי נשמה טובה של בן השמשות השתק והקשב. אני שמח מאוד שהזכרתי לך איזה תמני. ולמען האמת אני גם אוהב ללעוס עלים עם הכבשה שלי, מעניין מאוד את מי היא מזכירה לך? אתה רוצה לספר לנו משהוא? והנה קוראים יקרים, אוסף מילים מעודדות מתגובתו האחרונה של במיבי, קבלו: ""חרד. חרד מאוד. בצורה פתאומית. דיכאון ממשי. ממש שובר. מנסה להשליך. מסיונר. לא רגוע מבפנים. תתחיל להירגע. אחמד יאסין. פנל צעקני. ניסים משעל."" שיו כזה אוסף של מילים סימפטיות בתגובה אחת. אתה ממש בנדם אופטימי, נראה שטוב לך בחיים. מה? מה? אה! זה בגללי כל המילים היפות האלה! זה בגלל שאתה חושב שאני צריך להרגע! שאני באיזה מקום מבולבל ואולי אפי´, חפוז. אז אחי שלי תנוח דעתך, טוב לי ואני כל ערב מתקלח ויושב מול הטלביזה אומנם לא כל ערב עם האהבה,וגרענים אני שונא כי צריך להפריד אותם מהחומר. באמת טוב לי אני לא צוחק. אני חי ממש ממש טוב. עכשיו נדלג על הניתוח המוטעה והדיכאוני שעשית לי. ונקצר את הניתוח המטומטם שעשיתי לך. הרי בסך הכל אני לא מכיר אותך ואתה לא מכיר אותי. ובוא ננסה לחשוב כמו שתי אנשים נבונים. ההורים שלי, יש להם אמת משלהם? כן הם מצאו את האמת שלהם, נכון. ואני רואה אותם יום יום חיים באמת שלהם. ואיך הם מתייסרים לנוכח הבן הכופר שלהם. הם אפי´ בטוחים שאבות אבותי מתהפכים בקברם. וכואב לי לראות אותם כל כך כואבים בלי יכולת להקל. לדבר לא עוזר, להסביר נאדה. המתנחלים, יש להם את האמת שלהם. נכון. ואני רואה אותם יום יום מתים באמת שלהם. ואיך הם מתיסרים לנוחך הבן המת שלהם. הם אפי´ בטוחים שאבות אבותים מתהפכים בקברם. וכואב לי לראות אותם כל כך כואבים בלי יכולת לעזור. אז אני יושב וחושב. רגע, באמת שווה למות בעד ארצנו ? יש בכלל מוסג כזה ארץ מובטחת? ואני עונה לעצמי חד משמעית מבחינתי "לא". עכשיו ברור שאני לא צריך ולא רוצה לכפות את דעתי עלהם. וברור שאני מבין שיש להם את הסיבות המזוינות להאמין בזבל שהם מאמינים בו. אבל אני בטוח שהם חיים במאטריקס מוטעה, ושגם אחמד יסין חי במאטרקיס מוטעה. אז מה אתה אומר אני צריך לשבת בבית מול הטלביזה עם הגרעינים שלי ולהתעלם. לנסות לגרש את הרחמים שיש לי על שתי הצדדים, ולא לעשות כלום. או אולי אני צריך לעשות משהו. אולי משהו פולטי או הומניטרי שיסביר לשתי הצדדים שהם חיים במאטריקס. אולי משהו אומנותי! אולי אני הכתוב איזה ספר טוב או מחזה . וברור שאני מודע לעובדה שאני לא ישנה את העולם, אבל לי אכפת ואני עושה מה שאני יכול. ובכלל מה כל הזיון מוח הזה על "כל אחד והאמת שלו" הייתה רק צריך להוסיף: הכדור הוא עגול, האהבה תנצח, והעיקר הבריאות, והיה לך הוסף כלישאות מושלם. אני מודה גם אני מרגיש לא טוב עם ההרגשה שאני בטוח שאנשים אחרים טועים. אבל כלישה לא מעבירה לי את זה. אולי תואיל בטובך להסביר לי את תורת "איש באמונתו אחייה" >מטאור מודה לאסף על התדלוק. תודה אסף!<

B a m b i

New member
הרשה לי בבקשה

לברך אותך בברכת יישר כח על הדברים החמים שפיזרת, אכן חילך לאורייתא (תוקפנות חרדית במיטבה). הרי בדיוק כמו שאתה בטוח במאה אחוז שההורים שלך והמתנחלים ואחמד יאסין - טועים, אז בדיוק באותם מאה אחוזים הם חושבים הפוך. (האחוזים האלו לוקים בסכיזופרניה). אז מה אפשר לעשות? לנסות לשכנע אותם? אתה לא יכול. גם אני לא. וכלל נקוט בידינו, שכאין מה לעשות - אז לא עושים. אז בשביל מה להתעצבן ולדאוג מדברים שאין לך יכולת שליטה והשפעה עליהם. וכבר אמר החכם "איש באמונתו יחיה". ולא לחינם אני חושב, שיש כאן אנשים שיש להם תסמינים דתיים מובהקים (דת החילוניות), ובראש זה סימפטום "מת-לשכנע-את-כל-העולם-שהם-טועים" . בחייך, למה זה טוב ?? (שאלה רטורית). באמת אני מצטער שאנחנו לא מכירים, אבל זה לאו הניתק לעשה. לנוחך = לנוכח מוסג = מושג כלישאות = קלישאות במבי, בשביזות של יום א´.

MAYA20

New member
אוףףףףףףףף

ניסיתי נואשות למצוא לך קטע של יאנוש קורצ´ק (מתחיל ב:חיית, כמה חרשת? כמה כיכרות לחם אפית?...) אבל אחרי מליון אלף חיפושים מצאתי אותו (אני חושבת) אבל רק בסקנדינבית ספרותית: Se mettre au niveau de l´enfant, c´est s´élever: Vous dites: C´est fatigant de fréquenter les enfants. Vous avez raison. Vous ajoutez: Parce qu´il faut se mettre à leur niveau, se baisser, s´incliner, se courber, se faire petit. Là, vous avez tort. Ce n´est par cela qui fatigue le plus. C´est plutôt le fait d´être obligé de s´élever jusqu´à la hauteur de leurs sentiments. De s´étirer, de s´allonger, de se hisser sur la pointe des pieds. Pour ne pas les blesser. J. Korczak Quand je redeviendrai petit מקווה שזה הקטע ומישהו יצליח לתרגם או שמישהו יצליח למצוא את הקטע, בכל אופן מומלץ לך מאוד לעבור על הדפים של יאנוש קורצ´ק באתר של מוזיאון לוחמי הגטאות, לדעתי זה יעזור קצת, ובנתיים:
שיהיה לך טוב, מיה.

מיה, הקטע בכלל בצרפתית

והוא מתוך ספרו של קורצ´אק "כשאשוב ואהיה קטן" (כך מצויין). מכל מקום, קראתי, ולא הבנתי מה הקשר של הקטע הנ"ל לנושא השרשור.

MAYA20

New member
צרפתית, סקנדינבית, מה ההבדל???

חוץ מזה שאלו שתי שפות שונות... הקטע הנ"ל לא קשור, אני חשבתי שזה קטע אחר שכן קשור הקטע שקשור מתחיל במילים שצינתי בהודעתי למעלה.

בחיי שאני לא מבין אותך

אבל ממש לא מבין. אתה צריך משהוא חיצוני בשביל לחיות למענו ???? אתה מרגיש שמישהו פה חייב לתת הסבר על הסטיות שלו? למה מה? אז הסטיה שלי זה תפילין, אז אני חייב סיבה? (טוב לא באמת, רק נגיד כזה). אבל הסיבה שאנחנו (אני ועצמי ביחד) נוברים ומחטטים בגבולות והאופקים של האחרים, כן, גם שלך, זה כי אתם חשובים לנו! והבנה היא המפתח לאהבה! או אולי להפך? אז אהבה היא סיבה להבנה! בתור מי שהחילוניות שלו היא בעיקר תאורטית, אכן הסתכלתי בעבר בזלזול על אלו שהסיבה שלהם היא חיי הנוחות וכו´, ולא עוד! ההיכרות שלי עם אתכם, על כל הגוונים והסגנונות, פתחה לי עולם מלא של הבנה/אהבה. אֵין בְּלִבִּי עָלֶיךָ, הֵן הַמּוּעָט לִי רָב. כָּךְ מִשִּׁפְעַת הַזֹּהַר בַּקַּיִץ תִּיקַר קֶרֶן שֶׁמֶשׁ אַחַת בַּסְּתָו. אֶל הַחַיִּים הַחוֹפְזִים עַל פָּנַי אֶשָּׂא עֵינַיִם שְׁלֵווֹת. כָּל שִׂמְחָה לִי שִׂמְחָה לֹא צְפוּיָה – תְּהִי בְּרוּכָה שִׁבְעָתַיִם. מִקֶּרֶן זָוִית אֶסְתַּכֵּל בַּחַיִּים הַחוֹפְזִים עַל פָּנַי, שָׁלוֹם לַהוֹלְכִים! הַאִם אֶתְאַוֶּה גַם לִטֹּל? וְלָתֵת, רַק לָתֵת, כְּלוּם לֹא דַי?

מטאור38

New member
תירגע. גם אני לא תמיד מבין את עצמי.

אח שלי אתה מתוק אמיתי. ראיתי אותך היום בערב ואתה מסוג האנשים שעושה לי טוב על הלב מרק להסתכל עליהם. תודה! ברור שגם בלבי אני פתוח לאופציה "אולי להפך? אז אהבה היא סיבה להבנה!" אולי ! אבל מה אני יגיד לך אומרים יש אהבה בעול, מה זאת אהבה? שאל אותי! תאמין לי אני אוהב, אוהב את כולם את כל האנשים את כל היצורים החיים,את העולם הזה ואת כל הנוסעים בו. זה עושה לי רק טוב. והסטיות. אני לא מדבר על סטיות, גם לי יש כאלה והרבה בכמות ובאיכות. ואני בכלל לא מסתכל בזלזול על אנשים שהסיבה שלהם היא חיי הנוחות,והאמת שגם אני כזה וכו´. עכשיו בכלל אתה לא מבין אותי. אתה יודע מה? תנסה לחזור על עניין הסטיה כשדמות מיסטר גרין לעינך. נו זו רק סטיה או שזה גם עוד משהוא? לא יודע מה. עוד משהו! אולי משהוא מעורר רחמים. ואולי משהוא אחר. אח שלי גם אני פתוח, גם אני נפעם לעומת צורות חשיבה אחרות. אבל מפריע לי משהו אחר. נ.ב תודה על השיר. ושיו השמש זורחת. >מטאור צריך ללכת לישון יש עבודה מחר. בעצם היום<

למעלה