לכבוד שבת - סרטון

לכבוד שבת - סרטון

חלק מההדגמה שעשינו בשבוע תרבות יפן בירושלים.
אשמח לתגובות (גם ביקורות (בונות!!) יתקבלו בברכה).
קישור

ori jkd

New member
אהבתי את השימוש שעשית בקטלבלס

האם אתם משתמשים כיום בקלבלס או בדאמבלים כדי להחליף השימוש המסורתי שנעשה בכד ובשישי?

,תודה :) אני משתמש במה שאני יכול

אנחנו משתמשים בנוסף לכלים המסורתיים בדאמבלים וקטלבלס בשימוש ה"נכון" שלהם, בנוסף עבודה שמותאמת לקראטה.
בסרטון הזה השתמשתי בקטלבלס כמו שמשתמשים בכלי שנקרא "סאשי", שהוא מאוד דומה בצורה שלו (התמונה המצורפת היא של אישי-סאשי - סאשי שעשוי מאבן - יש כאלה גם ממתכת).
אני לפעמים משתמש בדאמבלס כתחליף לכדי-אחיזה (ניגירי-גאמה) מתוך הכרח - אין לי מספיק כאלה עדיין ):
כנ"ל לגבי משקולות קרסול במקום טצו-גטה: סנדלי מתכת שמשמשים לחיזוק הרגליים.
לגבי צ'ישי - אין לו תחליף :) וברצינות - יש לי מספיק כאלה וקל להכין אותם. הדרך היחידה שאני חושב שאפשר ליצור להם תחליף בעזרת כלים מודרניים היא לקחת משקולת מוט (הכוונה ל-bar weight) קטנה ולהוריד לה את המשקולות מצד אחד.

ori jkd

New member
אגב לגבי שישי וסאשי

הסינים בשוואי ג'יאו משתמשים בכלי הזה שלא ידוע לי איך הוא נקרא בסינית.
אני משער שהוא הגיע מסין לאוקינאווה והוטמע בקראטה כשיטת אימון נפוצה.
לגבי שישי אני זוכר כשראיתי את הסרט רוחו של לוחם שמדבר על קראטה בארץ לפני עשור יהודה פנטנוביץ המנוח שהיה ראש האירגון
שלכם בארץ בנה שישי מאולתר ממקל שמחובר לקופסא של נס קפה עלית שנראה שעשתה טוב את העבודה.

בדיוק

זה בדיוק שישי (או צ'ישי) - מקל שמחובר למשקולת בצד אחד. זה לא משנה ממה היא עשויה :)
וראיתי סרטונים של סאשי בסין. זה בהחלט הגיע לאוקינאווה משם.

ori jkd

New member
זה נראה שקראטה זה יותר נפוץ ונשמר מאשר בקונג פו לסוגיו

אני חושב שזה מאוד תלוי בשיטה

גם של קראטה וגם של קונג פו.
אני לא חושב שיש הרבה דוג'ואים של שוטוקאן (למשל) שמכירים את הכלים האלה.

ori jkd

New member
אולי זה בגלל היפניזציה שהשוטוקאן עבר

ידוע לנו שבגלל גל הלאומיות הקיצוני ששטף את יפן בין שתי מלחמות העולם עד לכיבוש האמריקאי כל דבר שנחשב זר היה מוקצה.
פונאקושי שינה את הקנגי מיד טאנג לשם יותר יפני שהוא המושג שמוכר לנו כיום כקראטה על מנת שיהיה לו יותר קל להפיץ את השיטה שלו
ברחבי יפן עצמה.
אני משער שגחלק מהתהליך שכלל השמטה והוצאה של הרבה אלמנטים ועידון של הקראטה הוסר השימוש בכלים מסורתיים לפיתוח גוף וכוח.

אני מסכים לגבי המושגים

הרבה מהשינוים בשמות של השיטות והטכניקות, בנוסף לשיטת הדירוג והחגורות קרו בגלל הרצון להיכנס לרשימת אומנויות הלחימה הרישמיות של יפן.
עם זאת, אני לא בטוח שהמעבר ליפן הוא מה שגרר את איבוד הכלים. כנראה זה קשור לאופי האימונים - שהפכו לאימונים באוניברסיטאות, מה שגרר קיצוץ אלמנטים מסוימים מהקראטה.
פונאקושי (אבי השוטוקאן) הכיר בוודאות את כל הכלים האלו.
&nbsp

ori jkd

New member
אליבה דה מושגים

שמתי לב שהסימניה הישנה של הקראטה 唐手 שמתורגמת ליד טאנג מבוטאת ביפנית כ Tō-te.
המונח קנפו 拳法 שרבים משתמשים לתאר את השיטות הסיניות שלמדו מייסדי הקראטה והביאו לאוקינאווה מבוטא ביפנית כ ボクシング .
יצא לך לשמוע התייחסות של האוקינאווים למושג קנפו או להתקל בהגייה בצורה הלועזית שלו או שרק הם משתמשים במונח קראטה?

יצא לי לשמוע קצת על קנפו באוקינאווה

ההתייחסות העיקרית הייתה לאומנות לחימה שנקראת שורינג'י קנפו (וגם זה רק מעט).
רוב הקנפו שמוכר במערב, עד כמה שאני יודע, הגיע מארה"ב.
ボクシング שמעתי רק כהתייחסות לאיגרוף מערבי.

למעלה