לכבוד שבוע הספר

gover1

New member
קניתי את מה

שהמלצתה לי של דון מיגל "ארבע ההסכמות"

סיימתי אותו ספר חמוד אבל לא מהמהם
קניתי גם "כוחו של הרגע" הזה שראיתי אותו לפני שנתיים בערך וישר נדלקתי עליו אבל עוד לא התחלתי
לקרוא אותו.אתה מכיר?

אני לא חושב שראיתי את הספר שהמלצתה

ינוקא1

New member
בוקר טוב

קודם כל , תודה על האמון

העיקר שימצא חן בעיניך מה שאתה קונה , זה מה שחשוב.

בדרך כלל האמת נמצאת בדברים הפשוטים. והספר "ארבע ההסכמות" הוא - ספר פשוט עם הרבה אמת.

לגבי התקדשות - הוא ספר נהדר , אבל "כבד" קצת. אל תקנה אותו לפני שתעיין בו קצת (הוא גם נמצא בספריות ציבוריות).
יום טוב !

"התקדשות", "ארבע ההסכמות" ו"כוחו של הרגע הזה"

התקדשות - המלצתו של ינוקא מדוייקת בעיני. ספר מדהים, נפלא, קצת כבד למי שלא מתחבר ואין לו סבלנות לקרוא בנחת והרבה. מומלץ לעיין לפני שקונים.

ארבע ההסכמות - חייבים לדעת איך לקרוא אותו. לא פשוט (או במלים אחרות: מאד פשוט). לדעתי מי שקורא אותו כמו שהמחבר התכוון, פשוט מתכנת עצמו מחדש ומשתחרר מהמון שטויות והכאבות מיותרות לעצמו ולאחרים. יש אנשים שאחרי קריאתו ממשיכים לשארית חייהם ביתר כיף והקלה. המון הקלה.

כוחו של הרגע הזה - אני חושב שזה פחות או יותר נחלק לשניים:
יש כאלה שקוראים אותו וזוכים במתנה יקרת ערך ביותר.
הם חוזרים אליו שוב ושוב, מפני שהוא מסייע בתהליך אינסופי של העמקה ושחרור.
ויש כאלה שקוראים אותו, אם בכלל מצליחים לשרוד את השטויות שכתובות בו... ולא מבינים What the fuck. עבורם זה אוסף של קשקושים ניו אייג'יים, ממבו ג'מבו חסר תוחלת והגיון.

אני שייך לסוג הראשון.
אם אתה שייך לסוג השני, חבל שתקרא אותו ותתעצבן ואחר כך תמליץ לאחרים לא לקרוא אותו.

אגב, במידה ואתה קורא אותו בעברית, תחליף בבקשה את כל המופעים של המלה "מוח" במלה "מיינד" שבמקור. זה קצת מוזר לקרוא אמירות שמתייחסות במקורן למיינד אך נכתבות כביכול אודות ה"מוח" (שהינו איבר חיוני, רב-אמן אמיתי, המאפשר לנו ברגע זה ממש לנשום, לחיות, להבין, להרגיש, להתפתח ועוד הרבה מאד דברים).

כשאקהרט טולה כתב את "כוחו של הרגע הזה", הוא היה משוכנע שהספר יהיה רלוונטי רק לגרעין קטן ומצומצם של מחפשים רוחניים רציניים מאד. הוא לא חשב שהספר יוכל להיקרא ולהיות מובן על-ידי אנשים רבים, מפני שנחוצה מידה מסויימת של התעוררות בשביל להבין בכלל על מה המלים שם מצביעות. להפתעתו ולשמחתו, לא זה היה המצב - הספר אכן השפיע ומשפיע לטובה, בהיקפים גדולים, על התודעה הקולקטיבית, ממש כפי שהוא ביקש וקיווה שנים לפני כן.

gover1

New member
המשך לטל

קראתי טיפה מהספר את הפרק הראשון ואני מבין מה מדובר

הקושי העצום זה לישם את מה שכתוב בו
אבל בקשר למה שהוא מדבר אני מבין וזה גם נשמע לי הגיוני

למעלה