לכבוד ניר

לכבוד ניר

ניר היקר לא התכוונתי שצריך להשתמש באלימות קשה. הרי חייבים לטפל בהם איכשהו, לא? אז לדעתי אלימות קלה ולא קשה כמו שחשבת שאני מתכוון תפתור את הבעיה כי כמו שאתה יודע דיבורים כבר לא עוזרים. שנה טובה החמוד מהמרכז

Nire

New member
אח שלי גם אתה יקר, אבל...

דעתך ש``אלימות קלה`` תפתור את הבעיה היא מצחיקה. אם אתה חושב שבעיית אי שמירת מצוות תיפתר באלימות כלשהי אפשר להבין ללא ספק שני דברים: 1.אתה לא מודע לכך שבני אדם בוגרים ותרבותיים עם אידיאולוגיה כלשהי לא יכנעו ל``אלימות חינוכית`` כאילו היו ילדים שעברו על המותר מחוסר דעת. התפיסה שלך בקשר לחילונים גובלת בחוסר הכרה בסיסי של בני האדם. 2. אתה לא מבין שאלימות כזו לא תמשיך להיות קלה, ושכפיה פיזית כלשהי לקיום מצוות היא פתרון שטחי ותלוש לבעיה עמוקה בהרבה- לא מדובר בחרדים מבני ברק שיודעים שעברו עבירה ומקבלים את חוקי החברה החרדית, ולכן נותנים למשמרות הצניעות לטפל בהם. אני למשל מאד מאמין, אבל אם החברה שלי תלך בבגד חשוף וחרדי יתנפל עליה ב``אלימות קלה`` אני מבטיח לך שאני אגיב באלימות מאד לא קלה... ותחשוב על מה שאמרתי, תסתכל על מה שקורה מסביבך ותנסה למצוא דרכים אחרות לשנות כי בניגוד למה שנדמה לך מלים משפיעות יותר מאלימות- ובמקרה הזה אלימות תשפיע רק להיפך- ע``ע יחס החברה הישראלית לכפיה הדתית ולדת בגלל כפיה מוטעית זו

למעלה