לכבוד כבודו

heliii

New member
לכבוד כבודו

לרבי היקר שבוע טוב ומבורך ברצוני לשאול אותך שאלה שמעסיקה את מחשבותיי יש לי " חברה " שעובדת איתי בעבודה שהיא כנראה מקנאה בי בצורה כול שהיא נסענו יחד ברכב שלה לכיון הבית בדרך ראינו גוזל קטן על הכביש ביקשתי מימנה לעצור כדי שלא ידרסו אותו ובדיוק באותו הזמן היגיע עורב תפס אותו ולקח אותו במחשבה שניה התברר לי שזה הגוזל של העורב נרגעתי כול הדרך החברה הזאת דיברה על העורב שהוא יכול להזיק שהוא חיה מזיקה ושומרת טינה היא ממש דיברה כול הדרך על העורב למחרת בבוקר כשהלכתי בדרך לעבודה אני גרה ברמת גן ונושא העורב היה בכלל בצפון ת"א תפס אותי עורב בראש בצורת לפיתה ורצה להרים אותי למעלה נבהלתי מאוד היתי מאוד רוצה לשאול את כבודו האם זה מסמל משהו ביהדות אני מנסה להיכנס להריון לא כול כך מצליח לי החברה הזאת כול הזמן שואלת אותי מה קורה בקשר לזה בו בזמן שהיא בהריון ובוכה לי כול הזמן שהיא רוצה לעבור הפלה ובמחשבה שניה זה רק לעצבן אותי כבודו האים אישה זאת עושה לי עין הרע היא חברה רכלנית מאין כמוה מצטערת על המכתב הארוך בתודה מראש

א77

New member
סיפור ארוך. אבל מפאת קוצר הזמן

נזכרתי בסיפור אמיתי שהיה לפני כעשרים שנה. היה אדם מיפו שעורב הטרידו בכל מקום. ליווהו וריחף מעל ראשו. איני יודע ואיני זוכר מה בדיוק היה סוף דבר. אבל הנה משנה במסכת ראש השנה דף כט ע"א: והיה כאשר ירים משה ידו וגבר ישראל וגו', וכי ידיו של משה עושות מלחמה או שוברות מלחמה, אלא לומר לך כל זמן שהיו ישראל מסתכלין כלפי מעלה ומשעבדין את לבם לאביהם שבשמים היו מתגברים ואם לאו היו נופלים. כיוצא בדבר אתה אומר (במדבר כא) עשה לך שרף ושים אותו על נס והיה כל הנשוך וראה אותו וחי, וכי נחש ממית או נחש מחיה אלא בזמן שישראל מסתכלין כלפי מעלה ומשעבדין את לבם לאביהם שבשמים היו מתרפאין ואם לאו היו נימוקים. אני אישית איני חושש מעורבים... שבוע טוב ומבורך

heliii

New member
תודה ושא ברכה

תודה על תשובתך המהירה לא כל כך הבנתי אבל אהבתי מאוד את הפתגם בסוף שבוע טוב לך ושא ברכה

heliii

New member
כבודו שוב אני

כבודו אני נימצאת כרגע בטיפולי פוריות אנני מצליחה להכנס להריון יש לי בבית שתי בנות מקסימות ולא מצליחה להמשיך ולקיים את מצוות פרו ורבו אנא שא ברכה בשבלנו אני עוברת החודש הפריה אחרי כשלונות בדרך הטבעית איזה מין תפילה בעלי צריך להתפלל בנוסף לזה שהוא מניח טפילין כול בוקר

א77

New member
הגמרא אומרת במסכת סנהדרין

דף קי"ג ע"א שלוש מפתחות לא נמסרו לשליח, של חיה ושל גשמים ושל תחיית המתים. פירושו, שלושה מפתחות הינן בידיו של הקב"ה עצמו. ולא מסרן לידי שליח. 1 של חיה, היינו יולדת. בלשון המקרא יולדת היינו חיה. וכן בפרשת שמות 'כי חיות הנה'. 2 של גשמים כמובן. 3 של תחיית המתים שיהיה במהרה בימינו. לעניינינו, צריך להתפלל ולהתפלל... כמובן שיש גם לעשות... הרי וברכתיך בכל אשר תעשה, אם תעשה ברכתיך. והנה אתם עושים הרבה בשביל זה, הרי הינכם בטיפולים. בהצלחה ושבוע טוב

heliii

New member
תודה רבה ושבוע מבורך

איך אני אוהבת את הפתגם לוקחת אותי בשבילי לאורך הדרך.

למעלה