לכבוד יוסי שריד

איילג

New member
לכבוד יוסי שריד

לפני כמה ימים מישהו קיבלתי את המכתב הזה שנשלח ליוסי שריד: לכבוד ראש וראשון לאופוזיציה מר יוסי שריד הנדון:תגובתך לתקשורת על החלטות ועידת דרבן לאחר שהשכלתה לגנות את ההחלטות [בועידת הנוכלים נגד גזענות] לא הופתעתי כמובן לתוספת של משפט צמרת, שבו הנך מציין שישראל היא המדינה היחידה בעולם שמקיימת כיבוש!!! אין לי כל ספק שחכמולוג כמוך יודע???? * שסין נמצאת בטיבט * שהאנגלים נמצאים באירלנד הצפונית * שהפינים יושבים בלפלנד * שהספרדים יושבים בחבל הבסקים [ביחד עם הצרפתים] * שהמצרים יושבים בנוביה * ועוד ועוד מאות מקרים שלעומת מה שהנך קורא כיבוש ישראלי, הם נראים הרבה יותר גרוע!! לגבי זכותנו על ארץ ישראל [פלשתינה בחלק המערבי] לא היו עוררים בעולם הנאור עד שהוקמה ועדת פיל כתוצאה מן המרד הערבי [1937]. ועדה זאת הגדירה את רוכבי האתונות [הפלאחים] ורוכבי הגמלים הבדווים כבני העם הערבי החיים בפלשתינה. זאת אומרת לא היה ולא נברא דבר שנקרא עם פלשתיני עד שהשמאל היהודוני המציא אותו. בחדרה היכן שאני נולדתי שנים טובות לפני קום המדינה אפילו ערבים לא קראו להם, אלא "חורנים" ואת גם הסיבה שחברך עזמי בשארה מקיים ביקורי משפחה בסוריה [המקור של החורנים]. ואפילו החורנים לא היו פה לפני שהביצות יובשו על ידי יהודים [ראוי שתלמד הסטוריה]. אני חושב שאתה מסריח [באנגלית זה נשמע טוב יותר]. ג.ג

תגובה חלקית שלי למכתב.......

אינני מחבב יותר מידי את שריד, אבל המשפט ששריד אמר שישראל היא המדינה הדמוקרטית היחידה שמקיימת כיבוש. ד"א לגבי סין טיבט, בנוסף לטיבט בחלק המזרחי של סין חיי "מיעוט" איסלמי של 80 מיליון אנשים, שהסינים מדכאים ביד ברזל כזאת שאפילו רובנו לא שמענו על המיעוט הזה. תטענו שבריטניה היא מדינה דמוקרטית והנה היא כובשת את אירלנד, ובכן אמנם אירלנד בבעלות בריטית אבל אזרחי אירלנד הם אזרחים שווי זכויות בבריטניה. מה שהפלשתינאים לא... אז בפעם הבאה תדייקו. לגבי היווצרות העם הפלשתינאי, השמאל הישראלי לא המציא אותו, אלא כרוח הנסיבות, עם לפי ההגדרה: "קבוצת אנשים בשטח גאוגרפי מסויים, בעלי תרבות, שפה ואמונה זהה". אני מניח שאתם מכירים את ההבדל בין ערבית מדוברת לספרותית משיעורי ערבית בבי"ס, אז הערבית המדוברת משתנה ממדינה למדינה, מעם לעם... ערבית מדוברת מצרית שונה מערבית מדוברת פלשתינאית ומערבית מדוברת סורית ומערבית מדוברת סעודית וכו´ וכו´ וכו´.... ככה שאף אחד לא יצר את העם הפלשתינאי, העם נוצר... מכורח הנסיבות, נסיבות שהרבה פעמים היישוב היהודי בפלשתינה/א"י יצר...

super_girl18

New member
גם אני חושבת כך...

אני מסכימה איתך שיוסי שריד מסריח. אני לא מסוגלת להבין כיצד הוא מצדד בערבים ומצדיק את "הכיבוש", כביכול, שלהם בעודם רוצחים בדם קר אנשים חפים מפשע ואף צולפים בתינוקות שאך זה יצאו לאויר העולם. דיעותיו של "מר" שריד גורמות לי לתעב אדם שכזה ואני סבורה שעל אנשים בעלי דיעות כשלו, שמתנגדים למדינת ישראל, מדינת היהודים, אסורה בכל תוקף מילוי תפקיד ממשלתי. אי האנושיות של שריד גורמת לי לסלידה כלפיו. מאזרחית שאכפת לה ממדינת ישראל ומהיהודים שחיים בקירבה.

יש לי סלידה מטיפשים.

יקירתי, אם יש משהו ששנוא עליי מאד, אלו אנשים שפותחים את הפה כדי להפגין את טפשותם ל-3 וחצי שניות ואז מיד מתקפלים בחזרה למאורה שלהם. אוקיי, אז אני מסכימה שהפתיחה קצת קשה, אבל לא קשה מדי. בתור פעילה בנוער מרצ, תנועת הבת של מפלגת מרצ, ברצוני להודיעך קבל מקלדת ומסך, שאנחנו לא "מצדדים בערבים" - אנחנו מצדדים בשוויון, חיים וזכויות אדם. הכיבוש הוא אכן כיבוש, ולא רק כביכול. מפריע לי מאד שאנשים חושבים שמרצ, ראשיה או פעיליה, או סתם שמאלנים לצורך העניין, מצדדים בארגוני טרור פלסטינים או בפעולות טרור. NEWS FLASH : אנחנו לא !!. אין לי מושג איך יצא שהפרשנות שלך (ולצערי לא רק שלך) יצאה כל-כך מעוותת ולא תואמת את המציאות. אחת הסיבות שאנחנו כל-כך חותרים לשלום, היא על-מנת להפסיק את קטל הדמים, על מנת שלא ייורטו "ילדים שאך זה יצאו לאוויר העולם". לי באופן אישי חבל שברגע שמיירטים ילדים פלסטינים כל הגישה ההומניסטית, כל תחושת המחנק בגרון והצביטה בלב, פשוט מתפוגגת. את הרי יודעת שיש גם ילדים פלסטינים מיורטים, לא ?. אם זה בגלל שהם פלסטינים, וזה מה שגורם לך לסלוד מהם עמוקות, אז חבל - כי את גזענית. אם זה בגלל שאת מסיקה שבגלל שהם פלסטינים אז הם גם טרוריסטים בהכרח, אז שוב חבל - זה מעיד על כך שאו שאת ממש עיוורת או שיש לך תפיסת עולם שטחית ביותר. בכל מקרה, לאור כל המסקנות הנ"ל, הרשי לי להביע את סלידתי אלייך, שגדולה בכמה וכמה מסלידך. מאזרחית שאיכפת לה ממדינת ישראל, מאזרחיה, פליטיה ומורעביה, ללא הבדלי דת, גזע ומין. נ.ב - התגובה החריפה הנ"ל לא נכתבה בגלל שהכותבת הציגה דעות ימניות ויצאה נגד ראש מרצ (הו גוד, היא ירדה על יוסי !) אלא כי עדי מתקשה להתמודד עם אנשים שאין להם שום טיעון אמיתי אלא דעה קדומה טיפשית ולא מבוססת. עדי מבקשת להבהיר שהיא יכולה לכבד כל דעה כל עוד יש לה בסיס עובדתי והעומד מאחוריה מציג משהו ממשי ולא רק רצף של הברות בלי כל קשר בינהן שמאחוריהן רק רעש וצלצולים. צר לי שתופעה זו רחבת היקף והינה רווחת גם בשמאל.

פששש...........

אני חושב שעקפת את עומר מחיפה מבחינת הודעות תוקפניות וחריפות!!! עלי והצליחי!!!!! לא יכולתי לנסה את זה יותר טוב בעצמי!!!

אייל.נ

New member
פששש.....

אתה מפתיע אותי העיניי תטעות אותי האים אתה מצדד ואולי אף תומך בדעות תוקפניות וחריפות!!! תקן אותי אים אני טועה אנא ממך אייל

תודה שהסבת לתשומת ליבי......

מה לעשות לא כולם מושלמים. אפנה אותך להודעה שלי "ברוח השנה החדשה..."

אייל.נ

New member
עדי

שלום אנונימוסית(?!) תחילה מי זו עדי ולמה אנו מדברים עליה בגוף שלישי עבר? ולגוף ההודעה, ממתי אנו "מיירטים" ילדיםה. האים מדינת ישראל מטווחת ילדים פלסטינאים תמימים מיתוך כוונת זדון תחילה? אגב ילדים פלסטינאים תמימים היו גם בלבנון שם הם נקראו ילדי ה R.P.G נעים להכיר

הקצנה לצורך הקצנה........

כמובן שצה"ל לא "מיירט" ילדים מתוך כוונות זדון, העניין הוא כזה: * חיסולים נשמעים משהו נורא נקי ומדיוק, שנעשה בסמטה חשוכה ע"י צלף או באיזה פעולת קומנדו אמיצה, אבל למעשה ה"חיסולים" (יש שיקראו להם הוצאות להורג ללא משפט) ברובם נעשים ע"י טילים, מטעני חבלה מוטמנים, פיצוץ בניניים עם תושביהם בפנים וכדו´ ברוב הפעולות האלה נפגעים או אפילו נהרגים ילדים. * מכיוון שאף אחד במטכ"ל מעולם לא טרח לקנות אמצעים הומניים לפינוי הפגנות אלימות, לחיילים לא נשארת ברירה (ברוב המקרים) אלה לירות כדורי גומי ולפעמים אש חיה כלפי קהל... באירועים האלה נהרגים, מתעוורים, נפצעים וכו´ לרוב ילדים... וזה לא כי ההורים שולחים את הילדים שלהם להפגין, זה סתם מוניפילציה מילטרסטית של הימין... ההורים מנסים למנוע מהילדים שלהם להגיע להפגנות - שטיפות המוח שהילדים מקבלים מהארגונים הקיצוניים יחד עם הכיבוש הישראלי זה מה שמוביל אותם למעשה אלימות מובנים אבל לא מוצדקים.

אייל.נ

New member
במפגינים לא יורים

מוזר שלא אתה ולא עדי לא התיחסתם לאותם ילדי R.P.G הפלסטינאים אולי מישום שאיכם מכירים את המונח זו לא אשמתכם אולם זוהי חובתכם . האסרטגיה של שימוש בילדים כנגד צבא כל צבא גם הירדני "ראה ספט´ השחור" הייתה בשימוש נרחב מאז תחילת פעילותם בטרור. אגב לא מוזר שהאירגון לשיחרור פלסטין עדין קיים ומקימו הוא יו"ר הראשות ? ועוד דבר זה אינו שכיח ליארות אמאות לילדים "שהידים"מברכים את פעולת ילדהם ומיחלים עתיד דומה ליתר ילדה. ו The Ancuent בהפגנות לא יורים. אייל

תקן אותי עם אני טועה......

ילדי R.P.G זה נערים שהשתמש בהם החיזבאללה במלחמת לבנון כנגד טנקים, העמיד אותם בבתיהם עם R.P.G (יורה טילים נישא) הטנקיסטים חששו לירות בחזרה על ילדים במיוחד שהם עומדים עם אימותיהם בתוך הבית... וככה נהרגו טנקיסטים. בקשר לירי על ילדים בהפגנות, מישהי מהסניף שלי חברה טובה של כמה פלשתינאיות, היא שמעה מספיק סיפורים על ידידים של החברה שלה שנורו בראש בהפגנה... ולא, לא מדובר על ילדי R.P.G אני מוסיף קישור לארגון "בצלם" ארגון התנדבותי ללא מטרות רווח, אשר עיסוקו זה איסוף מידע ופרסומו לגבי הפרת זכויות אדם בשטחים... תמצא שם את המידע עליו אני מתבסס לגבי הפגנות בשטחים.

אייל.נ

New member
The Ancient Mariner היקר

The Ancient Mariner היקר אתה טועה. אותם הילדים היו ילדים פסטינאים במלחמת של"ג(מבלי להיכנס ללגיטימיות שלה) הם לא רק ירו רק על טנקים אלה גם על חיילים בינהם קצין צה"ל בכיר. לפלסטינאים יש היסטוריה ארוכה בשימוש "אוכלוסיה לא לגיטימית" למטרת שימוש כ"מגן אנושי"וזה הטיעון שלי לנאמר בהודעה שילדים פלסטינאים "מיורטים" לכאורה . אגב R.P.G הוא קיצור רימון ממונע ע"י רקטה הוא מכיל ראש נפץ חלול(תברר מה זה.)

אייל ( ?!) ...

עדי מנסה להגמל מלדבר על עצמה בגוף שלישי כבר מספר שנים, בינתיים מאמציה עלו בתוהו. מעבר לזה, אני חושבת שתגובתו של אלון מתמצתת כהלכה את כל מחשבותיי על ידים פלסטינאים מיורטים. יום טוב, עדי.

adidas^

New member
GO ADI! GO ADI!

ובזדמנות זאת- מה נשמע? מתי הפעולה הבאה? אולי אני אבוא לבקר

m!t@

New member
קודם כל תחשבי לפני שאת כותבת... ../images/Emo18.gif

קודם כל, הכללות זה דבר רע (למרות שזאת הכללה בפני עצמה). אני שונא אנשים שחושבים כמוך, "כל הערבים עושים ככה, כל הערבים חושבים ככה..." את בכלל לא יודעת מה קורה ברחוב הערבי זהו מיעוט קטן שפוגע בציבור הישראלי הרוב, אני מאמין, אינו בעד מלחמה ורוצה חיים שקטים כמנו.

זה לא נכון סטאטיסטית

אין כיום רוב בקרב הציבור הפלשתינאי כמו שאין גם רוב בקרב הציבור הישראלי לשלום, זה לפי ממצאים של מרכז לסטאטיסטיקה ברשות. אבל זה מה שאומר ששני הצדדים זקוקים לצעדים בוני אמון!

חחחחחח...........

"הוא מצדד בערבים ומצדיק את "הכיבוש", כביכול, שלהם " חחחחחחח..........הכיבוש הוא מצד ישראל, את יודעת... ב 67 שפרצה מלחמת ששת הימים נכבשו יהודה שומרון ורצועת עזה ע"י ישראל, ואותו כיבוש נמשך עד היום... כנראה שאת לא יודעת... תלמדי את העובדות לפני שאת פולטת שטויות.

CHOFA

New member
כיבוש???

בס"ד. וממי בדיוק כבשנו את יש"ע??? היתכן שכבר ב67 קמה לה מדינה פלסטינית??? או שאז הערבים של יש"ע היו תחת שלטון מצריים\ירדן??? ולמה הכיבוש מתחיל מ67??? למה לא מ48???

איילג

New member
מי אמר שמישהי רשמה את המכתב הזה????

קראתי את התגובות ורציתי לתקן משהו קטן: א.המכתב הזה נכתב ע"י מישהו ולא על מישהי[לא שזה מפריע לי אבל קצת מוזר לקרוא ת´תגובות]

למעלה